Southampton må igjen nesten nullstille etter å ha mistet flere sentrale spillere og manager til konkurrerende lag.

Fotballsonens tips: 10. plass

Southampton har til tider sjarmert stort i de siste sesongene på tross av at managere har blitt byttet ut og flere av lagets mest sentrale spillere har forsvunnet ut dørene. I fjor var det knyttet stor spenning til om Ronald Koeman kunne fortsette Mauricio Pochettinos gode jobb med laget. Det så veldig tynt ut på Southampton sitt treningsfelt før sesongen og galgenhumorbilder fra treningsfeltet florerte på sosiale medier. Koeman gjorde en god jobb med laget og klarte å lede laget til en meget akseptabel 6.plass, noe som må sies å være enormt bra ut fra forutsetningene.

Manager

I år igjen har laget mistet sin manager og inn er Claude Puel fra Nice kommet.  Han ledet Nice til 4.plass i Ligue 1 i fjor og er kjent for en offensiv spillestil og å gi unge spillere en sjanse til å prestere på høyeste nivå. Dette passer Southamptons filosofi veldig godt og klubben håper nok at Puel skal hjelpe dem til å bringe frem flere unge spillere som kan følge i Bale, Lallana eller Shaw sine fotspor. Så gjenstår det å se om Puel følger i Wenger sine fotspor og blir en fransk managerlegende i engelsk fotball eller om det ender som med landsmannen, Rémy Garde, som fikk sparken fra Aston Villa etter knappe fem måneder i sjefsstolen.

Grunn til optimisme

Southampton har i de siste sesongene gjort det bedre og bedre i ligaen for hvert år og toppet det med en finfin sjetteplass forrige sesong. Det gir laget en tro på at det faktisk er mulig å hevde seg på tross av at man har mistet manager og flere sentrale spillere. Mye ansvar legges nok den nyankomne dansken Pierre-Emile Højbjerg som skal erstatte Victor Wanyama som forsvant til Tottenham. Højbjerg har i mange år vært regnet som Danmarks største talent, men fikk aldri sjansen til å blomstre i Bundesliga under Pep Guardiolas ledelse. Det blir veldig spennende å se om Højbjerg får ut sitt potensiale under en manager som liker å bruke unge spillere.

Bekymringsverdig

De store utskiftningene til Southampton vil helt sikkert merkes og stallen er tynn. Nathan Redmond er kommet inn for å erstatte Sadio Mané og nevnte Højbjerg skal ta Wanyamas plass, men ellers virker det tynt og selv om Redmond spilte i Premier League i fjor, så er de fleste nye, inkludert manageren, helt ukjent i Premier League.

Går for clean sheet Fraiser Forster holdt nullen mange ganger i fjor. (Foto: Michael Zemanek / BPI)

Går for clean sheet: Fraiser Forster holdt nullen mange ganger i fjor.
(Foto: Michael Zemanek / BPI)

Nøkkelspiller

Selv om man har mistet mange har Southampton enda flere spillere som holder høyt nivå. Europamestrene Fonte, Cedric, Ward-Prowse, Davies, Tadic, van Dijk og Bertrand er noen av lagets viktigste spillere, men også helt bakerst har de en meget viktig mann. Keeper Fraiser Forster vant nesten Premier League Golden Glove i fjor. Det som gjør det enda mer imponerende er at han ble satt ut av en kneskade i mars og mistet resten av sesongen. Forster holdt nullen hele 13 ganger i fjor og det var bare en mindre enn landslagskollega Joe Hart. Hvis Forster kommer tilbake i god gammel form og holder seg skadefri vil Southampton ha en solid sisteskanse og han vil være en nøkkelspiller for laget.

 

Overganger:

Inn:

Nathan Redmond (Norwich), Alex McCarthy (Crystal Palace), Jeremy Pied (Nice), Pierre-Emile Højbjerg (Bayern München)

Ut:

Graziano Pellè (Shandong Luneng), Gaston Ramirez (Middlesbrough), Kelvin Davis (lagt opp), Paulo Gazzinga (Rayo Vallecano), Victor Wanyama (Tottenham), Sadio Mane (Liverpool), Juanmi (Real Sociedad), Jason McCarthy (Walsall, lån), Bevis Mugaba (Yeovil).

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar