Suksessmanageren fra forrige sesong er byttet ut med en rutinert italiener. 

Fotballsonens tips: 14. plass

Watford overgikk alle forventninger store deler av forrige sesong, men en kantring i sesonginnspurten kostet dem en plassering på øvre halvdel. Likevel viste de at de er et solid lag som må tas på alvor i det de forbereder seg for sin andre sesong i Premier League.

Totalt sett var forrige sesong en suksess for Watford som, i tillegg til å unngå nedrykk med god margin, også spilte seg til en semifinale i FA Cupen på Wembley. Quique Sanchez Flores var hjernen bak klubbens komfort, men på tampen av sesongen ble han sparket, til fansens store overraskelse. Starten på sesongen i fjor kunne ikke ha gått bedre. Watford tok 29 poeng på sine første 19 kamper, en bragd som inkluderte fire strake seire mellom runde 14 og runde 17. Deres beste resultat i denne perioden var en 3-0-seier over Liverpool. Resultatene i sesongens andre halvdel var derimot ikke gode nok, og Pozzo-familien lot Sanchez Flores gå ved sesongslutt.

Et tegn på denne fremoverrettede tankegangen Pozzo-familien stadig ønsker å utbygge, er at Hornets-hierarkiet ansatte tidligere Napoli- og Inter Milan-sjef, Walter Mazzarri.

Manager

EKSENTRISK: Walter Mazzarri innrømmer selv at han er en "love me or leave me"-type. (Foto: Joe Toth/BPI/Digitalsport)

EKSENTRISK: Walter Mazzarri innrømmer selv at han er en «love me or leave me»-type. (Foto: Joe Toth/BPI/Digitalsport)

Hyppige managerutbytter må forventes under Pozzo-familiens ledelse. Nestemann inn portene på Vicarage Road er eksentriske Walter Mazzari. I likhet med Quique Sanchez Flores har Mazzarri mørkt hår og kommer fra Sør-Europa. Det er omtrent de to eneste likhetene man finner. Ut gikk en diminutiv, slank, lavmælte og vennlig spanjol, og inn kom en tettvokst, bustete, knurrende italiener som sjelden takker nei til en røyk.

54-åringen ryktes å være en mann som krever fast disiplin, en mann som fremstilles som iskald, men som er trofast og lojal til både spillerne sine og hans taktiske valg. Selv om hevder å være åpen for alternativer, har han alltid foretrukket å spille med tre bak. Vingbacker gir bredde både i angrep og forsvar i systemet hans. Juan Camilo Zúñiga, som presterte hederlig for Mazzarri i Napoli, signerte nylig på lån for å gjenforenes med gamletreneren. Mazzarri opererer med to sentrale midtbanespillere, Valon Behrami har han kjennskap til fra Napoli-dagene hans, og to spisser.

Hans to største bragder, Coppa Italia-triumfen med Napoli i 2012 og den påfølgende andreplassen i 2012/13-sesongen, ble krydret med det faktum at han har en anstendig statistikk når det gjelder spisser. Han er flink til å utnytte talent. Edinson Cavani hadde aldri scoret mer enn 14 mål i løpet av en sesong da han ble hentet av Mazzarri. Deretter scoret Cavani hele 104 mål på 138 kamper, og ble som kjent videresolgt til PSG. Om Mazzarri mestrer samme oppgave i Watford gjenstår å se.

Grunn til optimisme

Troy Deeney og Odion Ighalo scoret 28 av Watfords 40 ligamål forrige sesong. Det at Watford har klart å beholde begge er fantastiske nyheter for alle involvert i klubben. Ighalo signerte forøvrig en ny femårsavtale med klubben nylig. Deeney er kanskje en mindre flashy spiller enn det Ighalo er, men sammen danner de en dødelig duo. Med Mazzarri ved roret, kan det fort gå veien for The Hornets denne sesongen.

Grunn til bekymring

De har vært aktive på overgangsmarkedet denne sommeren, men det er vanskelig å si hvorvidt nysigneringene kommer til å levere. Jeg er usikker på om de holder Premier League-nivå, rett og slett. De har også gamblet stort ved å kvitte seg med Quique Sanchez Flores. De gjorde en lignende avgjørelse i fjor med Slavisa Jokanović da han sikret opprykket fra Championship, men måtte gå kort tid etterpå, da Pozzo-familien ikke mente han fortjente lønnskravet sitt.

Nøkkelspiller

MURSTEIN: Heurelho Gomes var som en levende vegg i perioder av forrige sesong. (Foto: Steve Paston/BPI/Digitalsport)

MURSTEIN: Heurelho Gomes var som en levende vegg i perioder av forrige sesong. (Foto: Steve Paston/BPI/Digitalsport)

Når man ser på laget til Watford, skiller naturligvis Deeney og Ighalo seg ut, men vi ønsker å trekke frem en annen mann. Heurelho Gomes. Mannen med den gulgrønne tannbeskyttelsen gjorde flere redninger enn noen andre målvakter forrige sesong, og han vil få lignende plikter igjen denne sesongen. Dette kan fort bli en ”make-or-break”-sesong for Watford i Premier League, men hvis Gomes holder samme nivå som han gjorde i fjor, vil ha gode forutsetninger for i år.

Overganger

Inn: Juan Camillo Zuniga (Napoli, lån), Brice Dja Djedje, (Marseille, £3m), Christian Kabasele (Genk, £6m), Abdoulaye Doucoure (Granada, £8m, ble kjøpt i januar, men ble lånt ut til Granada resten av sesongen), Isaac Success (Granada, £12m), Jerome Sinclair (Liverpool, £4million).

Ut: Miguel Layun (Porto, £6m), Jose Manuel Jurado (Espanyol, £3m), Gabriele Angella (Udinese, ukjent sum), Steven Berghuis (Feyenoord, lån), Daniel Pudil (Sheffield Wednesday, £3m), Almen Abdi (Sheffield Wednesday, £3m), Joel Ekstrand (frigitt).

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Ola Kvindesland

Legg igjen en kommentar