I tradisjon tro tipper vi i Fotballsonen utfallet i de store ligaene rundt om i Europa. I helgen starter fotballen for fullt i Italia, og da har vi som seg hør og bør satt oss inn i situasjonen til hvert av lagene for å prøve og spå et mulig utfall. Under følger de lagene vi tror ender på nedre halvdel av Serie A. 

11.plass: Genoa

Genoa har de siste sesongene slitt med at de har mistet sine største stjerner i mer eller mindre hvert overgangsvindu. Årets «mercato», som italienerne selv kaller det, har heller ikke vært et unntak for de røde og blå fra havnebyen Genova. Tapene av spillere har vært store, men den som vil bli savnet mest kan bli Gian Piero Gasperini. Etter tre sesonger med ganske bra suksess, har den 58-årige treneren takket for seg og reist til Bergamo for å trene Serie A-rival Atalanta. Tidligere Genoa-spiller, Ivan Juric, ble tidlig klar som erstatter Gasperini. Den nokså ferske kroatiske treneren kommer fra en suksessrik sesong i Crotone, hvor han ledet klubben til sitt første opprykk til Serie A noensinne.

Forrige sesong ble en sesong midt på treet for Genoas sin del med en ellevteplass. Offensivt fungerte det ganske greit, men defensivt må det forbedres dersom man denne sesongen skal kunne håpe på en bedre plassering. Sebastian De Maio og Christian Ansaldi har forsvunnet fra forsvaret i sommer. Sistnevnte vil garantert bli savnet på backplass i Genoa. Offensivt har en del spillere reist siden Serie A tok pause i mai. Spanske Suso har returnert til Milan etter sitt suksessfulle låneopphold i Genoa, og vil garantert bli savnet. Forhåpentligvis kan den nye lånespilleren Lucas Ocampos fylle tomrommet etter Suso, men viktigst av alt er at spydspiss Leonardo Pavoletti bygger videre på sine gode prestasjoner forrige sesong, hvor han noterte seg for 14 scoringer. Vi i Fotballsonen tror at plussene og minusene Genoa har hatt i løpet av sommeren vil gå opp-i-opp, og at Genoa fort vekk kan komme til å kopiere fjorårets ellevteplass.

Overganger:

Inn:
Santiago Gentiletti (Lazio)
Francesco Renzetti (Cesena)
Lucas Ocampos (Marseille, lån)
Miguel Veloso (Dinamo Kiev)
Nikola Ninkovic (Chievo)
Giovanni Simeone (River Plate)
Ut:
Suso (Milan, endt lån)
Alessio Cerci (Atlético Madrid, endt lån)
Sebastian De Maio (Anderlecht)
Christian Ansaldi (Inter)
Blerim Dzemaili (Galatasaray, endt lån)
Alassane També (Tondela)
Tim Matavz (Augsburg, endt lån)
Antonio Donnarumma (Asteras Tripolis)
Gabriel Silva (Udinese, endt lån)
Samir Ujkani (Pisa, lån)

 

12.plass: Bologna

Bologna startet forrige sesong på nærmest verst tenkelige måte. Men da ledelsen gjorde grep og byttet ut Delio Rossi med Robeto Donadoni på trenerbenken, fikk laget en real endring i form. Fra å ligge aller sist i Serie A ledet Donadoni laget nesten opp på Europa-plass, før de fikk en formdupp mot slutten av sesongen og til slutt endte opp som nummer fjorten. Målet for sesongen er først og fremst å beholde plassen i Serie A, men mange i klubben er nok lystne på å forbedre en ganske bra fjorårssesong. Forrige sesongs store svakhet i Bologna var at de ikke scoret nok mål. Laget maktet bare å få ballen i nettet 33 ganger, noe som var dårligst av alle lag i Serie A. Deres gode og rutinerte forsvar, sammen med en god Antonio Mirante i mål, var hovedgrunnen til at Bologna til slutt unngikk den verste nedrykkskampen forrige sesong.

For å forbedre plasseringen fra forrige sesong er Bologna nødt til å score mer mål. Da er det viktig at spydspiss og forrige sesongs toppscorer, Mattia Destro, holder seg skadefri og i form. Destro noterte seg bare for 8 mål forrige sesong, men i form er Destro kapabel til å doble det antallet. Ellers vil savnet av Emanuele Giaccherini bli stort. Anthony Mounier hadde en veldig vekslende form forrige sesong, men om han kan finne og holde på formen er han en meget god ving for Bologna. Vi i Fotballsonen tror at Roberto Donadoni med sin kompetanse og erfaring kan bygge videre på sitt prosjekt fra forrige sesong og ta nye steg med Bologna.

Overganger:

Inn:
Deian Boldor (Virtus Lanciano)
Ádám Nagy (Ferencváros)
Simone Verdi (Milan)
Ladislav Krejcí (Sparta Praha)
Federico Di Francesco (Virtus Lanciano)
Blerim Dzemaili (Galatasaray)
Ut:
Luca Rossettini (Torino)
Franco Zuculini (Hellas Verona)
Matteo Brighi (Perugia)
Kévin Constant (frigitt)
Dejan Stojanovic (frigitt)
Juan Camilo Zúñiga (Napoli, lån endt)
Emanuele Giaccherini (Sunderland, lån endt)
Matteo Mancosu (Montreal Impact, lån)

 

13.plass: Chievo

Chievo leverte over all forventning forrige sesong med deres meget sterke niendeplass. Skal de gulkledde fra Verona i det hele tatt kunne drømme om en kopi av fjorårssesongen må det jobbes knallhardt både på treningsfeltet og på overgangsmarkedet. Trener Rolando Maran har hatt fantastisk suksess med Chievo etter at han overtok for Eugenio Corini for snart to år siden. Mange klubber har vært ute etter Marans tjenester i sommer, men han befinner seg stadig på trenerbenken på Stadio Marc’Antonio Bentegodi. Bare det lover godt for Chievo. Grunnlaget for suksessen forrige sesong var et godt forsvar og et angrep som leverte et greit antall mål.

Men en grunn til bekymring for Chievo denne sesongen er at de mangler en skikkelig målscorer. Alberto Paloschi reiste fra Chievo til Swansea i januar, og ble toppscorer i Chievo til tross for bare en halv sesong i Serie A. Så langt har heller ikke Chievo fått hentet inn noen som virker å kunne erstatte Paloschi fullt ut, og det lukter lite mål av Chievo i forkant av denne sesongen. Defensivt så det greit ut forrige sesong, men gutta i de bakre rekker er ikke noen unggutter. 34-årige Bostjan Cesar har de siste sesongene vært en klippe i Chievo-forsvaret, men hvor lenge han eller kollegaene Dario Dainelli (37) og Alessandro Gamberini (snart 35) holder nivå er ikke godt å si. På keeperplass har de hentet inn gamle, men gode Stefano Sorrentino, men skal de kunne kjempe om en plass å øvre halvdel også denne sesongen bør det hentes inn en habil forsvarsspiller og en spiss som kan levere mål på bestilling. Men så lenge de signeringene har uteblitt tror vi i Fotballsonen at Chievo tar noen steg tilbake fra forrige sesong, og at de blir å finne på nedre halvdel denne sesongen.

Overganger:

Inn:
Stefano Sorrentino (Palermo)
Vittorio Parigini (Torino, lån)
Fabio Daprelà (Carpi)
Sergio Cruz (Lumezzane)
Ut:
Fabio Daprelà (Bari, lån)
Sergio Cruz (Fidelis Andria, lån)
Nikola Ninkovic (Genoa)
Edimar (Cruzeiro)
Giampiero Pinzi (Brescia)
Fabian Sporkslede (NAC Breda)
Albano Bizzarri (Pescara)
Armando Vajushi (Pro Vercelli)
Marco Calderoni (Novara, lån)
Simone Pepe (frigitt)
Federico Mattiello (Juventus, endt lån)
Dejan Lazarevic (Karabükspor, lån)

 

14.plass: Atalanta

Atalanta holdt nedrykksstreken på en god armlengdes avstand gjennom hele forrige sesong, under ledelse av den gamle ringreven Edy Reja. Men nå er det nye tider i Atalanta etter at 70 år gamle Reja valgte å takke for seg. Det er fortsatte bra med rutine på trenerbenken i Bergamo da rutinerte Gian Piero Gasperini ble ansatt som arvtager for Reja. Gasperini kommer fra noen gode år i Genoa, hvor han toppet det hele med en sjetteplass i 2014/2015 sesongen.

Den største svakheten til Atalanta forrige sesong var at de slet med å avgjøre kamper. De sorte og blå fra Bergamo spilte 12 uavgjorte kamper forrige sesong, noe som var tredje mest i ligaen. Defensivt så det greit nok ut, men scoringssnittet bør litt opp om man skal håpe på noe bedre enn tretteneplass, som det ble forrige sesong. Savnet av Maarten De Roon kan bli stort, etter at den defensive midtbanespilleren i sommer byttet ut Atalanta og Serie A med Middlesbrough og Premier League. I tillegg har Luca Cigarini reist til Sampdoria, noe som gjør at det bare er Jasmin Kurtic som er igjen av Atalantas fast midtbanetrio fra i våres. Atalantas kanskje beste spiller forrige sesong, Alejandro Gómez, er fortsatt i klubben, noe som er meget viktig i jakten på flere mål. I tillegg har Alberto Paloschi ankommet fra Swansea. Som det de siste sesongene har luktet litt mer mål av enn Mauricio Pinilla. Alt i alt ser det ut til at Atalanta har gjort noen gode signeringer i sommer, men tapet De Roon og Cigarini på midtbanen har ikke blitt skikkelig erstattet. Derfor tror vi i Fotballsonen at Atalanta havner omtrent der de havnet forrige sesong, kanskje litt dårligere.

Overganger:

Inn:
Ervin Zukanovic (Roma, lån)
Bryan Cabezas (Indenpendiente)
Leonardo Spinazzola (Juventus, lån)
Alberto Paloschi (Swansea)
Andrea Petagna (Ascoli)

Ut:
Maarten De Roon (Middlesbrough)
Luca Cigarini (Sampdoria)
Gabriel Paletta (Milan, endt lån)
Marco Borriello (Cagliari)
Alessandro Diamanti (Guangzhou Evergrande, endt lån)
Nicolò Cherubin (Bologna, endt lån)
Serge Gakpé (Genoa, endt lån)
Boris Radunovic (Avellino, lån)
Gaetano Monachello (Bari, lån)
Rubén Bentancourt (frigitt)
Gianpaolo Bellini (lagt opp)
Matteo Contini (frigitt)
Michele Canini (Parma, lån)
Luigi Giorgi (Ascoli)
Riccardo Cazzola (Alessandria)

 

15.plass: Udinese

Udinese overlevde med nød og neppe forrige sesong. Og det er lite som tyder på at denne sesongen blir noe særlig mye bedre. Stefano Colantuono fikk sparken som trener forrige sesong og ble erstattet av Luigi De Canio. Nå er enda en ny trener på plass på Stadio Friuli, Udineses fjerde trener på ett drøyt år. Giuseppe Iachini har ankommet klubben, og har fått den vanskelige oppgaven med å holde Udinese unna nedrykkssumpa. Den 52-årige treneren er kjent for sin evne til å rykke opp med klubber, men har stadig vist at han ikke er den beste når det kommer til å holde klubber oppe. Forrige sesong trente han Palermo i to perioder, begge gangene ble han erstattet med Davide Ballardini, som fortsatt har treneransvaret for klubben fra Sicilia. Noe spesielt for supporterne er at de tar fatt på en ny sesong uten Antonio Di Natale. Udinese-legendens kontrakt gikk ut i sommer, og den ble ikke fornyet. Så det blir første gang siden 2004 at Udinese starter en sesong uten sin talisman.

Det ble sytteneplass på Udinese forrige sesong. Bare tabellposisjonen forteller hvor dårlig det står til i Udinese. For det første var det offensive altfor dårlig. Bare 35 scorede mål, noe som var tredje dårligst i ligaen, vitner om at traust Udinese-lag. Når de i tillegg slapp inn 60 mål er det lett å skjønne hvorfor Udinese endt opp hvor de endte. På overgangsmarkedet har de kvittet seg med mye dødt kjøtt. Samtidig har de hentet inn noen spennende unggutter i offensive posisjoner. Noe urovekkende er det at de ikke har hentet inn noen spiller som garanter kommer til å forsterke laget. Like viktig som innkjøp er det å beholde de gode spillerne de har, selv om de er i fåtall. Vi i Fotballsonen tror denne sesongen blir ganske like den forrige for Udinese sin del, og at de kommer til å måtte kjempe med nebb og klør for å overleve i Serie A.

Overganger:

Inn:
Gabriele Angella (Watford)
Seko Fofana (Manchester City)
Adalberto Peñaranda (Watford, lån)
Ewandro (São Paulo)
Pervis Estupiñán (LDU Quito)
Hamdi Herbaoui (Lokeren)
Rodrigo De Paul (Valencia)

Ut:
Antonio Di Natale (frigitt)
Giovanni Pasquale (frigitt)
Zdravko Kuzmanovic (Basel, endt lån)
Guilherme (Deportivo La Coruña, lån)
Zeljko Brkic (PAOK)
Alex Meret (SPAL, lån)
Gabriel Silva (Granada, lån)
Rodrigo Aguirre (Lugano, lån)
Iván Piris (Monterrey)
Melker Hallberg (Ascoli, lån)
Manuel Iturra (Necaxa)
Maurizio Domizzi (Venezia)
Bruno Fernandes (Sampdoria, lån)
Gabriel Torje (Terek Grozny)
Valerio Verre (Pescara)
Nico López (Internacional)
Piotr Zielinski (Napoli)

 

16.plass: Cagliari

Cagliari er tilbake i Serie A etter en sesong i Serie B. Under ledelse av Massimo Rastelli sikret Cagliari seg i forrige sesong tittelen i Serie B. Rastellis menn kruste gjennom det nest øverste nivået i italiensk fotball, og det var bare Crotone som hadde sjans til å holde følge med de røde og blå fra Sardinia. Rastelli kombinerte forrige sesong et lag bestående av ungespillere fulle av glød og pågangsmot og mer rutinerte spillere med erfaring opparbeidet over en lang spillerkarriere.

Forrige sesongs store styrke i Cagliari var definitivt angrepet og det offensive spillet. Cagliari bøttet inn mål gjennom hele sesongen og endte til slutt med 78 scoringer, nesten to mål i snitt per kamp. Ingen annet lag i Serie B var i nærheten av å score så mye som Rastellis gutter. Selv om de ikke var det laget som slapp i færrest mål i Serie B forrige sesong, så slapp de fortsatt inn ganske få. Mye takket være gode gamle Marco Storari i buret. Men nå som Serie A venter må nok Rastelli tenke litt annerledes. En kan fort bli tatt på senga med en så offensiv spillestil i Serie A, så Rastelli bør kanskje tenke litt mer på de defensive. Cagliari har hentet inn rutinerte Bruno Alves i midtforsvaret, men alle som følger fotball vet at han er over toppen, og det blir spennende å se om portugiseren kan klare å hevde seg i Serie A. Vi i Fotballsonen tror Cagliari har nok kvalitet til å holde seg i Serie A selv om de antagelig kommer til å ligge langt nede på tabellen gjennom hele sesongen. Signeringer av rutinerte Serie A-spillere kan bli avgjørende for Cagliari.

Overganger:

Inn:
Bruno Alves (Fenerbahçe)
Mauricio Isla (Juventus)
Simone Padoin (Juventus)
Artur Ionita (Hellas Verona)
Marko Pajac (NK Celje)
Marco Borriello (Atalanta)

Ut:
Victor Ibarbo (Panathinaikos, lån)
Duje Cop (Sporting Gijón, lån)
Antonio Cinelli (Chievo)
Alessio Cragno (Benevento, lån)
Marco Fossati (Hellas Verona, lån)
Simone Benedetti (Virtus Entella)
Dario Del Fabro (Pisa, lån)
Antonio Balzano (Cesena, lån)
Antonio Barreca (Torino, endt lån)
Alberto Cerri (Juventus, endt lån)
Andrés Tello (Juventus, endt lån)

 

17.plass: Palermo

Forrige sesong var mildt sagt kaos i Palermo. Klubbens president, Maurizio Zamparini, var i det mer ublide hjørnet gjennom hele sesongen, noe som resulterte i hele ni trenerbytter. Klubben fra Sicilia kjempet i bunnen hele sesongen, og Davide Ballardini klarte på et nærmest finurlig vis å holde Palermo i Serie A, da han tok over klubben for andre gang i løpet av forrige sesong. I sommer har Zamparini prøvd å selge Palermo, og har av den grunn ikke vært villig til å bruke særlig med penger på overgangsmarkedet. Fjorårets stjernespiller i Palermo, Franco Vázquez, har forlatt klubben til fordel for spanske Sevilla, uten at det har blitt hentet inn en erstatter.

Forrige sesongs store svakhet i Palermo var uten tvil forsvaret. Klubben slapp inn hele 65 mål forrige sesong, og det med en strålende Stefano Sorrentino i mål. Angrepet var heller ikke til å stole på, med unntak av Alberto Gilardino, som noterte seg for 10 scoringer. Palermo maktet bare å få ballen i motstanderes nett 38 ganger. Nå har også Gilardino reist videre, han sto sammen med nevnte Vázquez for nesten halvparten av Palermos mål. Så langt er det vanskelig å se hvem som skal plukke opp hansken etter de to, og score målene som skal sikre Palermo ny kontrakt i Serie A. Det er vanskelig å plassere Palermo, men vi har tror Palermo trekker det lengste strået av de heteste nedrykkskandidatene. En ting virker sikkert og det er at Palermo blir å finne i bunnen av Serie A.

PS: Palermo sikret seg i sommer Haitam Aleesami, så vi har endelig en nordmann i Serie A igjen!

Overganger:

Inn:
Haitam Aleesami (IFK Göteborg)
Slobodan Rajkovic (Darmstadt)
Alessandro Gazzi (Torino)
Roland Sallai (Puskas, lån)
Ilija Nestrovski (NK Inter Zapresic)

Ut:
Stefano Sorrentino (Chievo)
Alberto Gilardino (Empoli)
Franco Vázquez (Sevilla)
Enzo Maresca (frigitt)
Ahmed Benali (Pescara)
Antonino La Gumina (Ternana, lån)
Simon Makienok (Preston, lån)
Abdelhamid El Kaoutari (Bastia, lån)
Granddi N’Goyi (frigitt)
Uros Djurdjevic (frigitt)
Milan Milanovic (frigitt)
Bryan Cristante (Benfica, endt lån)
Gastón Brugman (Pescara, endt lån)

 

18.plass: Empoli

Da Empoli var tilbake i Serie A i 2014/2015 sesongen imponerte de mange med sin offensive og underholdene fotball under Maurizio Sarri. Sarri reiste som kjent til Napoli forrige sommer, og mange trodde også da at det skulle bli tøft for Empoli. Ikke bare hadde de mistet suksesstreneren sin, men også mange sentrale spillere forsvant til større klubber. Marco Giampaolo var mannen som fikk den vanskelige oppgaven med å ta over Empoli etter Sarri. Men det skulle vise at han ikke bare fylte tomrommet etter Sarri, men han gjorde også Empoli til et bedre lag. Men dessverre for Empoli må de nok en gang se en vellykket trener forsvinne ut portene på Stadio Carlo Castellani. Giampaolo har reist videre, og mannen som nå skal lede de blåkledde heter Giovanni Martusciello. Martusciello gjør med det debut som fotballtrener, men har vært i Empoli i årevis, så det er få som kjenner klubben bedre enn han. 45-åringen ble i 2010 forfremmet til assistenttrener i Empoli, noe som innebærer at han har jobbet under både Maurizio Sarri og Marco Giampaolo.

I årets utgave av Empoli er det dessverre flere svakheter enn styrker. Forsvarsbautaen, Lorenzo Tonelli, har blitt gjenforent med Maurizio Sarri i Napoli, og den offensive backen Mário Rui har reist til Roma. I tillegg har de meget gode midtbanespillerne Leandro Paredes og Piotr Zielinski forlatt klubben, til fordel for henholdsvis Roma og Napoli, Zielinski riktignok via moderklubben Udinese. Med det er både forsvaret og midtbanen kraftig svekket, noe som også går utover det offensive. Mye ansvar ligger og hviler på skuldrene til Empolis stjernespiller, Riccardo Saponara. Italienerens prestasjoner kan bli helt avgjørende om Empoli skal klare å beholde plassen i Serie A. Selv om Empoli endte på tiendeplass forrige sesong mener vi at Empoli er såpass sterkt svekket at de blir blant lagene som må ta den sure veien ned i Serie B.

Overganger:

Inn:
Federico Dimarco (Inter, lån)
Giuseppe Bellusci (Leeds, lån)
Manuel Pasqual (Fiorentina)
Matheus Pereira (Corinthians)
Andrés Tello (Juventus, lån)
Alberto Gilardino (Palermo)

Ut:
Lorenzo Tonelli (Napoli)
Mário Rui (Roma)
Piotr Zielinski (Udinese, endt lån)
Leandro Paredes (Roma, endt lån)
Marko Livaja (Rubin Kazan, endt lån)
Lorenzo Ariaudo (Sassuolo, endt lån)
Michele Camporese (Benevento)

 

19.plass: Pescara

Delfinene fra Pescara er endelig tilbake i Serie A. Veien tilbake til toppsjiktet ble kronglete, men Massimo Oddos menn kom triumferende ut av play off-spillet i Serie B, etter å ha slått Trapani 3-1 over to kamper i finalen. Forrige sesong var Massimo Oddos debutsesong som fotballtrener, og man kan trygt si at den tidligere verdensmesteren har fått en pangstart i treneryrket. En gledelig nyhet i sommer var at Oddo har forlenget sin kontrakt med den nyopprykkede klubben, noe som gir en viktig kontinuitet i det som kommer til å bli en lang og tung sesong for Pescara.

Pescaras tropp består av mange unggutter, men blant dem er det også en del rutinerte spillere med lang fartstid i Serie A, som Hugo Campagnaro og Albano Bizzarri. Den erfaring kan bli livsviktig i kampen om et lengre opphold i Serie A. Forrige sesongs store styrke hos Pescara var at de scoret bra med mål, men mannen bak 27 av dem, Gianluca Lapadula, har forlatt klubben for å prøve seg i Milan. Om Pescara skal ha en sjanse for å holde seg i Serie A så må andre spiller plukket opp hansken etter Lapadula, enten at noen i klubben kan ta nye steg, for eksempel Gianluca Caprari, eller så må Pescara følge nøye med på hva som kan være tilgjengelig på overgangsmarkedet. Vi i Fotballsonen tror dessverre ikke Pescara har det som skal til for å overleve i en såpass tøff liga som Serie A, og at de blir en av tre som må ta den tunge turen tilbake til Serie B.

Overganger:

Inn:
Albano Bizzarri (Chievo)
Cristiano Biraghi (Inter)
Valerio Verre (Udinese)
Vincenzo Fiorillo (Juventus)
Ahmad Benali (Palermo)
Alessandro Crescenzi (Roma)
Antonio Mazzotta (Cesena)
Gianluca Caprari (Inter, lån)
Bryan Cristante (Benfica, lån)
Rey Manaj (Inter, lån)

Ut:
Luca Savelloni (Racing Roma)
Cristian Buonaiuto (Perugia)
Daniele Mignanelli (Ascoli)
Gianluca Lapadula (Milan)
Antonio Mazzotta (Frosinone, lån)

 

20.plass: Crotone

Lille Crotone skal denne sesongen spille i Serie A for første gang i klubbens historie, etter at den tidligere kroatiske landslagsspilleren, Ivan Juric, ledet klubben til et sensasjonelt opprykk forrige sesong. Crotone viste seg tidlig i opprykkssesongen som den eneste reelle utfordreren til Cagliari i Serie B, og endte til slutt bare ett fattig poeng bak klubben fra Sardinia, som stakk av med tittelen i Serie B. Da hadde Crotone for lengst slått «knock out» på de nærmeste utfordrerne på plassene bak, hvor Trapani endte nærmest, hele ni poeng bak laget fra Sør-Italia. Crotones suksess har naturligvis blitt lagt merke til av større klubber, og Genoa fikk tidlig i sommer lokket til seg Ivan Juric som erstatter for Gian Piero Gasperini, som har tatt over trenerstolen i Atalanta. I tillegg har forrige sesongs toppscorer, Ante Budimir, forlatt klubben til fordel for Sampdoria. Davide Nicola har tatt over treneransvaret i klubben, og har fått den vanskelige oppgaven med å forsøke å holde Crotone i Serie A. 43-årige Nicola er ikke den mest erfarne treneren i Serie A, men han kan i likhet med sin forgjenger skilte med et opprykk til Serie A, da han i 2013 ledet Livorno opp i det gjeve selskap. Nicola maktet ikke den gang å holde Livorno i Serie A, og fikk sparken som klubbens trener. Siden har han et kort opphold i Bari bak seg, men har den siste tiden vært arbeidsledig før Crotone tok kontakt med ham i sommer.

Det som skaper størst optimisme i Crotone er det defensive arbeidet. Klubben slapp bare inne 36 mål forrige sesong, noe som var best av alle i Serie B. Mye av takken skal keeper Alex Cordaz ha. Den rutinerte keeperen spilte samtlige kamper for Crotone forrige sesong, og holdt nullen halvparten av dem. Med det hadde han selvfølgelig ikke klart uten et solid forsvar foran seg, ledet av forsvarssjef og kaptein, Claiton. Noe som skaper grunn til uro er arbeidet som er gjort på overgangsmarkedet. Sentrale spillere som toppscorer Ante Budimir og teknikeren Federico Ricci har forlatt klubben uten at noen klare forsterkninger har ankommet. Men allikevel har en spennende spiller i form av den nigerianske spissen Simy ankommet klubben. 24-åringen scoret 20 mål på nivå to i Portugal forrige sesong, men kan han fortsette scoringsformen i Serie? Crotone er avhengige av at Simy plukker opp hansken etter Ante Budimir om de skal ha en reell sjanse til å overleve i Serie A. Vi i Fotballsonen tror ikke Crotone har nok kvalitet til å berge plassen i Serie A, og tror de blir å finne på jumboplass i mai.

Overganger:

Inn:
Federico Ceccherini (Livorno)
Mario Sampirisi (Vicenza)
Andrea Mazzarani (Modena)
Aleksandar Tonev (Frosinone)
Andrea Nalini (Salernitana)
Marcus Rohdén (Elfsborg)
Eddy Gnahoré (Napoli, lån)
Simy (Portimonense)
Leonardo Capezzi (Fiorentina, lån)

Ut:
Ante Budimir (Sampdoria)
Davide Leto (Avezzano)
Tomislav Saric (RNK Spilt)
Michele Cremonesi (SPAL)
Davide Voltan (Genoa)
Marco Firenze (Siena, lån)
Giuseppe Torromino (Lecce)
Iacopo Galli (Spezia, lån)
Luca Maniero (Mantova, lån)
Juan Delgado (frigitt)
Matteo Paro (lagt opp)
Francesco Modesto (frigitt)
Pol Garcia (Juventus, endt lån)
Federico Ricci (Roma, endt lån)
Leonardo Capezzi (Fiorentina, endt lån)
Nicolò Fazzi (Inter, lån)
Eloge Yao (Inter, endt lån)
Mihai Balasa (Roma, endt lån)
Alessio Sabbione (Carpi, endt lån)

 

 

 

 

 

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar