I går presenterte vi på Fotballsonen vårt tips for nedre halvdel i Serie A. I dag tar vi en nærmere titt på hvordan vi tror det vil ende på øvre halvdel. Hvem vinner Serie A? Hvem kjemper seg til plass i Europa? Svarene får du her!


10. plass: Sampdoria
Sampdoria leverte langt under pari forrige sesong og havnet helt nede på 15. plass. Vi tror de kan løfte seg litt igjen denne sesongen og ser en mulighet for at Sampdoria skal klare øvre halvdel. Har fått på plass Marco Giampaolo på trenerbenken etter at Vincenzo Montella forlot klubben til fordel for Milan. Giampaolo imponerte stort med Empoli forrige sesong, men har hatt en trenerkarriere med store opp- og nedturer. Det blir en svært tøff kamp på midten av tabellen denne sesongen, men noe mye mer enn øvre halvdel virker urealistisk for Sampdoria.

Il Bluerchiati har mistet en del viktige spillere i sommer, og spesielt salgene av Soriano og Fernando vil merkes hos Genova-klubben. De har dog fått på plass et par rutinerte erstattere og går inn i sesongen med en tropp som skal være bedre enn hva mange av lagene i midtsjiktet kan skilte med. Luis Muriel må levere mer enn de seks målene han satte inn i fjor, etter at flere tunge av de fremste målscorerne har forlatt klubben. Bruno Fernandes kan i så måte være et spennende tilskudd og den dribleglade portugiseren blir et fint tilskudd til Sampdoria-troppen. Et par sesonger med mange trenerbytter og en del uro ser nå ut til å kunne være over, og vi tror at Sampdoria vil kjempe seg til den siste plassen på topp 10.

Overganger:

Inn:
Jacopo Sala (Hellas Verona)
Patrik Schick (Sparta Praha)
Luca Cigarini (Atalanta)
Karol Linetty (Lech Poznan)
Fabio Quagliarella (Torino)
Emiliano Viviano (Palermo)
Ante Budimir (Crotone)
Bruno Fernandes (Udinese, lån)

Ut:
Roberto Soriano (Villarreal)
Joaquin Correa (Sevilla)
Fernando (Spartak Moskva)
Luca Rizzo (Bologna)
Alfred Duncan (Sassuolo)
Lorenzo De Silvestri (Torino)
Ervin Zukanovic (Roma)
Niklas Moisander (Werder Bremen)
Nenad Krsticic (Alaves, utgående kontrakt)

9. plass: Torino
Var ikke langt unna å klare topp ti i fjor, men avsluttet sesongen med to tap og endte dermed på tolvte. Siden sesongslutt i fjor har Giampiero Ventura blitt landslagstrener for Italia og dermed stod trenerjobben ledig for Sinisa Mihajlovic, som noe overraskende fikk sparken i Milan. Der burde Torino ha sikret seg en bra mann, som leverte godt frem til mars med Milan forrige sesong. Torino har også gjort noen solide signeringer på overgangsmarkedet, og spesielt Adem Ljajic er en mann det kan bli spennende å følge. Har riktignok også mistet noen av sine største profiler og det blir vanskelig å erstatte Bruno Peres og ikke minst kaptein Glik.

Sinisa Mihajlovic (Foto: Insidefoto).

Sinisa Mihajlovic (Foto: Insidefoto).

Det norditalienske laget scoret bra med mål i fjor og hadde bare fire lag foran seg på antall scorede mål. Defensivt var det dog ikke all verden og her må det gjøres noe om Torino skal havne på øvre halvdel. Vi tror det blir veldig tett på midten av tabellen, men Torino er det laget i midtsjiktet som har vært mest stabile de siste årene og det gjør at vi tror de kan kapre niendeplassen når vi avslutter i mai neste sommer.

Overganger:

Inn:
Adem Ljajic (Roma)
Lorenzo De Silvestri (Sampdoria)
Luca Rossetini (Bologna)
Sasa Lukic (Partizan Beograd)
Panagiotis Tachtsidis (Roma)
Iago Falque (Roma, lån)
Leandro Castan (Roma, lån)

Ut:
Kamil Glik (Monaco)
Bruno Peres (Roma, utlån)
Fabio Quagliarella (Sampdoria)
Juan Sanchez Mino (Independiente)
Ciro Immobile (Sevilla, lån avsluttet)

8. plass: Sassuolo
Imponerte voldsomt med sin sjetteplass forrige sesong og vi har tro på at Di Francesco og hans menn kan levere en ny solid sesong. Øvre halvdel er vi relativt trygge på at det blir, men det blir vanskelig å erstatte Vrsaljko og ikke minst Sansone. Er avhengige av at Domenico Berardi tar ytterligere steg og mye ansvar hviler på ungguttens skuldre denne sesongen. Et stort pluss at de har beholdt Di Francesco, som har vært sentral i de bemerkelsesverdige fremskrittene klubben har gjort de siste årene. Var forholdsvis solide defensivt forrige sesong og vi ser ingen grunn til at den trenden ikke skal fortsette.

Den totale kvaliteten på stallen er dog ikke all verden og det er vanskelig å se for seg at Sassuolo skal følge opp forrige sesongs overraskelse. Der avsluttet de voldsomt sterkt, og det bør være bra med selvtillit hos Neroverdi, selv om overgangene i sommer neppe styrker laget. Vi tror det blir tøft for Sassuolo å skulle klare en Europa-plass kommende sesong, spesielt med tanke på at de skal ut i Europa denne høsten og mangler bredde i stallen til å håndtere det tette kampprogrammet som venter.

Overganger:

Inn:
Alfred Duncan (Sampdoria)
Matteo Politano (Roma)
Alessandro Matri (Milan)
Timo Letschert (Utrecht)

Ut:
Sime Vrsaljko (Atletico Madrid)
Nicola Sansone (Villarreal)
Antonio Floro Flores (Chievo)
Alfred Duncan (Sampdoria, lån avsluttet)

7. plass: Lazio
Lazio maktet på ingen måte å følge opp den imponerende sesongen fra 2014/15 og havnet helt nede på åttendeplass forrige sesong. De svake prestasjonene førte etter hvert til at Pioli fikk sparken og Simone Inzaghi, den minst kjente av spissbrødrene, har hatt hovedansvaret siden den gang. Hans rolle skal fortsatt være noe usikker, men foreløpig er ingen ny trener kommet på plass. Avsluttet forrige sesong på akseptabelt vis, uten å imponere voldsomt. Hadde problemer defensivt forrige poeng, og slapp inn flest av alle på øvre halvdel forrige sesong. Har mistet en av sine aller viktigste spillere i Candreva, men signeringen av Ciro Immobile bør kunne utjevne det til en viss grad.

Er avhengige av at Felipe Anderson tar større ansvar denne sesongen enn hva tilfellet var i fjorårssesongen. Dersom han leverer opp mot sitt potensial ser angrepet til hovedstadslaget forholdsvis spennende ut. Defensivt er det fortsatt en del mangler og vi sliter med å se hvordan Lazio skal få gjort veldig mye med forsvarsproblemene fra forrige sesong. Vi tror Lazio kan kjempe om en plass i Europa, men per nå ser ikke laget sterkt nok ut og usikkerheten rundt trenersituasjonen er også et ankepunkt.

Overganger:

Inn:
Ciro Immobile (Sevilla)
Wallace (Braga)
Bastos (Rostov)
Jordan Lukaku (Oosttende)
Moritz Leitner (Dortmund)

Ut:
Antonio Candreva (Inter)
Ogenyi Onazi (Trabzonspor)
Abdoulay Konko (Utløpt kontrakt)
Miroslav Klose (Utløpt kontrakt)
Stefano Mauri (Utløpt kontrakt)
Alessandro Matri (Milan, lån avsluttet)

6. plass: Milan
Det har vært fullstendig kaos på Milanello de siste sesongene, med flere trenerbytter per sesong og en eier uten interesse i å investere. Denne sommeren har det igjen vært et trenerbytte, og Vincenzo Montella har fått ansvaret for å styre Milan-skuta kommende sesong. Eierbyttet har også endelig tatt sted, men med knappe to uker igjen av overgangsvinduet virker det som om de store investeringene lar vente på seg. Har et forholdsvis godt lag og kan kanskje utfordre Fiorentina og Inter, men prestasjonene de siste to årene har ikke imponert noen. Hang lenge med i kampen om topp 3 i fjor, men kollapset fullstendig og endte til slutt på syvende. Kun to seiere på de siste elleve er uholdbart for den tidligere storheten og sparkingen av Christian Brocchi var på mange måter uunngåelig.

(Foto: Insidefoto)

Carlos Bacca (Foto: Insidefoto)

Montella rår over en spennende angrepsrekke, men flere enn Bacca må ta scoringsansvar denne sesongen. Colombianeren, som scoret 18 seriemål i fjor, blir helt avgjørende også i år, men i M’Baye Niangs skadefravær så man også hvor avgjørende den unge franskmannen var i fjor og mange setter sin lit til at han skal bidra med mye denne sesongen. Mangler kvalitet på midtbanen og hadde også kunne styrket midtforsvaret, selv om Gustavo Gomez muligens kan vise seg som en god løsning ved siden av Romagnoli. Investeringene på slutten av vinduet og i januar kan endre en del på forutsetningene, men per nå ser ikke dette laget godt nok ut til å kjempe om annet enn en plass i Europa League neste år.

Overganger:

Inn:
Gianluca Lapadula (Pescara)
Gustavo Gomez (Lanus)
Jose Sosa (Besiktas)
Leonel Vangioni (River Plate, utgående kontrakt)
Suso (Genoa, tilbake fra utlån)
Gabriel (Napoli, tilbake fra utlån)

Ut:
Stephan El Shaarawy (Roma)
Jeremy Menez (Bourdeaux)
Kevin Prince-Boateng (Utløpt kontrakt)
Alessandro Matri (Sassuolo)
Michael Agazzi (Cesena)
Alex (Utløpt kontrakt)
Phillipe Mexes (Utløpt kontrakt)
Christian Abbiati (Legger opp)
Mario Balotelli (Liverpool, lån avsluttet)
Hachim Mastour (Pec Zwolle, utlån)

5. plass: Fiorentina
Paulo Sousas menn har etablert seg i toppen de siste årene og vi tror på en ny sesong hvor Fiorentina når Europa League. Har ikke hatt så store utskiftninger i sommer, men har fått på plass Tello, samt et par andre som potensielt sett kan bidra. Førsteelleveren ser dog ikke bra nok ut til å nå helt opp i toppkampen og mye skal klaffe om Fiorentina skal kunne havne høyere enn femteplass denne sesongen. Avsluttet fjorårssesongen nokså svakt og må løfte seg betraktelig fra det nivået om de skal innfri våre forventninger, da de faktisk bare vant to av de siste tolv kampene forrige sesong.

Har beholdt sine nøkkelspillere gjennom sommeren, til tross for en del overgangsrykter. Borja Valero var blant de som så ut til å kunne forsvinne, men spanjolen blir værende og vil være helt sentral også denne sesongen, hvor han og Mati Fernandez er de fremste kreative kreftene i laget. Flere må ta scoringsansvar denne sesongen om Fiorentina skal leve opp til forventningene, og laget trenger en definitiv toppscorer denne sesongen. Det kan bli Giuseppe Rossi, men 29-åringen må komme seg gjennom en sesong uten skader dersom det skal være aktuelt.

Overganger:

Inn:
Davide Astori (Cagliari, kjøpt etter lån)
Bartlomiej Dragowski (Bialystok)
Hrvoje Milic (Hajduk Split)
Cristian Tello (Barcelona, lån)
Carlos Sanchez (Aston Villa, lån)
Sebastian De Maio (Anderlecht, lån)

Ut:
Mario Gomez (Wolfsburg)
Marko Bakic (Braga)
Jose Maria Basanta (Monterrey)
Manuel Pasqual (Utløpt kontrakt)
Facundo Rodriguez (Utløpt kontrakt)
Jakub Blaszczykowski (Dortmund, lån avsluttet)
Panagiotis Kone (Udinese, lån avsluttet)
Yohan Benalouane (Leicester, lån avsluttet)

4. plass: Inter
Det har vært en turbulent sommer i Milano, og i den blåsorte delen kom et noe sent trenerbytte på plass for noen uker siden. Frank de Boer overtok for en Mancini som hadde mistet all tillit. Vi tror ikke på noen umiddelbar revolusjon fra nederlenderen og spår at Nerazzuri gjentar fjorårets prestasjon med en fjerdeplass i serien. De har ikke mistet noen sentrale spillere denne sommeren, og inn dørene har det kommet noen interessante navn. Vi tror muligens at dette laget kan være kapabel til å nærme seg topp 3, men avstanden opp i fjor tyder på at det neppe vil skje i år.

Ever Banega og Antonio Candreva blir strålende forsterkninger, og Inter-laget ser bedre ut enn på lenge. Deres viktigste spiller, Mauro Icardi, har vært ryktet bort i sommer, men blir værende og kan fort kjempe om tittelen som capocannoniere i å. Med Perisic og Candreva til å assistere på kantene bør det kunne bli mer enn de 50 seriemålene det stoppet på forrige sesong. Bakerst har de også bunnsolide spillere i Handanovic, Miranda og Murillo, men spørsmålstegnene denne sesongen blir backene, hvor det er åpenbare mangler. Midtbanen er forsterket fra fjoråret, men Kondogbia må ta steget opp på det nivået man forventer fra ham om Inter skal kunne kjempe høyere opp.

Overganger:

Inn:
Antonio Candreva (Lazio)
Dodo (Roma)
Christian Ansaldi (Genoa)
Marcelo Brozovic (Dinamo Zagreb, kjøpt etter lån)
Gianluca Caprari (Pescara)
Ever Banega (Sevilla, utgående kontrakt)
Caner Erkin (Fenerbache, utgående kontrakt)

Ut:
Diego Laxalt (Genoa)
Cristiano Biraghi (Pescara)
Juan Jesus (Roma, utlån)

3. plass: Napoli
De lyseblå fulgte Juventus til døra i fjor og så lenge ut til å kunne ta Scudettoen. Vi tror de vil kjempe helt i toppen også denne sesongen, men tapet av Gonzalo Higuain gjør at vi betviler at de har kapasitet til å overgå Juventus og Roma denne sesongen. Førsteelleveren er ellers uberørt, og Milik bør kunne være en ok erstatter. Polakken har dog ikke levert på det høyeste nivået så langt i karrieren, og noe av ansvaret for å ersatte Higuain bør også falle på Manolo Gabbiadini. Mistet sin viktigste spiller denne sommeren, og vi kan ikke se hvordan de 36 seriemålene argentineren leverte forrige sesong. Napolitanerne endte riktignok på 83 mål og scoret med det flest av alle i Serie A, så det finnes flere som kan ta ansvar foran mål for Sarri i kommende sesong.

Marek Hamsik er i ferd med å spille seg til legendestatus i Napoli og blir svært avgjørende også kommende sesong. Med Allan og Jorginho bak seg får slovaken relativt frie tøyler offensivt og under sommerens EM beviste han hva han er kapabel til med strålende prestasjoner. Var solide defensivt i fjor, og bør kunne fortsette den trenden kommende sesong, iallfall om de klarer å beholde Koulibaly gjennom overgangsvinduet.

Overganger:

Inn:
Arkadiusz Milik (Ajax)
Piotr Zielinski (Udinese)
Lorenzo Tonelli (Empoli)
Emanuele Giaccherini (Sunderland)

Ut:
Gonzalo Higuain (Juventus)
Mariano Andujar (Estudiantes)
Camilo Zungia (Watford, utlån)
Nathaniel Chalobah (Chelsea, lån avsluttet)
Gabriel (Milan, lån avsluttet)
Vasco Regini (Sampdoria, lån avsluttet)

2. plass: Roma
Hovedstadslaget leverte en meget god sesong i 2015/16, men havnet ikke på topp to for første gang på tre år. Vi tror de vil kjempe seg tilbake denne sesongen, og at en full sesong med Luciano Spalletti vil gjøre dem til Juventus fremste utfordrer. Giallorossi avsluttet sterkt i fjorårssesongen og har beholdt det meste av laget gjennom sommeren. Har mistet Pjanic, men fått på plass noen solide signeringer og med Strootman i gang igjen på midtbanen ser laget styrket ut over sommeren. Har en svært solid førsteellever, men mange spillere som er skadeutsatt og bredden er ikke av samme kvalitet.

Hadde en del problemer defensivt i fjor, men Bruno Peres bør være et kjempetilskudd på høyrebacken og Mario Rui bør kunne være et godt valg på venstre om han følger opp prestasjonene fra fjoråret. I midten er Manolas og Rüdiger bunnsolide, men langtidsskade på Rüdiger gjør at det fortsatt er noe usikkerhet rundt hvorvidt forsvaret vil henge sammen. Offensivt ser laget bra ut, og det at Nainggolan fortsatt er Roma-spiller lover godt. Han blir helt avgjørende også i kommende sesong og belgierens tilstedeværelse har stor betydning for laget vi tror vil ende på andreplass kommende sesong. Spallettis menn tapte ikke på de siste 17 kampene av fjorårssesongen og etter trenerbyttet var de nesten på nivå med Juventus. Vi tror ikke de vil klare å levere slike prestasjoner over en full sesong, men spår like fullt en kjempesesong for Roma i 2016/17.

(Foto: Insidefoto).

Luciano Spalletti (Foto: Insidefoto).

Overganger:

Inn:
Gerson (Fluminense)
Mohamed Salah (Chelsea, kjøpt etter lån)
Stephan El Shaarawy (Milan, kjøpt etter lån)
Edin Dzeko (Manchester City, kjøpt etter lån)
Diego Perotti (Genoa, kjøpt etter lån)
Alisson (Internacional)
Sadiq Umar (Spezia, kjøpt etter lån)
Mario Rui (Empoli, lån)
Bruno Peres (Torino, lån)
Thomas Vermaelen (Barcelona, lån)
Federico Fazio (Tottenham, lån)
Juan Jesus (Inter, lån)

Ut:
Miralem Pjanic (Juventus)
Adem Ljajic (Torino)
Dodo (Inter)
Antonio Sanabria (Real Betis)
Matteo Politano (Sassuolo)
Seydou Doumbia (Basel, utlån)
Leandro Castan (Torino, utlån)
Ervin Zukanovic (Atalanta, utlån)
Seydou Keita (Utløpt kontrakt)

1. plass: Juventus
Juventus ser ut som soleklar favoritt også foran kommende sesong. Det er vanskelig å se at noen i det hele tatt skal kunne utfordre sebrastripene, som nå har tatt fem strake seriemesterskap. Buffon holder fortsatt koken, de har en forsvarslinje de fleste lag bare kan drømme om og på topp ser det også svært solid ut, med Higuain og Dybala som antatte førstevalg. Midtbanen er i utgangspunktet også sterkt besatt, men store skadeproblemer gjør at de går noe svekket inn i sesongen. Salget av Pogba er selvsagt ikke veldig heldig, men når Italias beste lag har fått på plass Higuain, Pjanic og Benatia, Dani Alves og Marko Pjaca så ser de i bunn og grunn ustoppelige ut. På de siste 28 kampene forrige sesong avga Juventus fire poeng, og til tross for en svak sesongstart var de fullstendig overlegne.

Et potensielt ankepunkt kan være at Juventus satser absolutt alt på å hevde seg i Champions League i tiden som kommer, og det er dette de ruster opp for. Bredden er dog såpass bra at lite tyder på at det skal bli en utfordring, når selv Juventus B-lag burde kunne kjempe om tittelen i Serie A. Skulle Buffon bli skadet er ikke andrekeeper Neto i nærheten av samme klasse, men selv han var fast i et såpass godt lag som Fiorentina før han ankom Juventus. Det er en vanskelig øvelse å peke ut en definitiv nøkkelspiller i et så solid lag som Juve, men om Gonzalo Higuain leverer opp mot ventet nivå blir Torino-laget nærmest ustoppelige.

Overganger:

Inn:
Gonzalo Higuain (Napoli)
Miralem Pjanic (Roma)
Marko Pjaca (Dinamo Zagreb)
Marko Lemina (Marseille, kjøpt etter lån)
Mehdi Benatia (Bayern München)
Dani Alves (Barcelona)

Ut:
Paul Pogba (Manchester United)
Alvaro Morata (Real Madrid)
Mauricio Isla (Cagliari)
Vincenzo Fiorillo (Pescara)
Marcel Buchel (Empoli)
Hordur Magnusson (Bristol)
Martin Caceres (Utløpt kontrakt)
Juan Cuadrado (Chelsea, lån avsluttet)

 

 

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar