August er en stor måned for alle fotballinteresserte nordmenn ettersom Premier League endelig starter igjen etter sommerferien.

Det er ventet at årets sesong blir en tur tilbake til normalen etter Leicesters sensasjonelle seier i vår, og i forkant av årets sesong har særlig begge Manchester-klubbene rustet kraftig opp både i spillerstallen og på trenerbenken.

Premier League har aldri hatt flere trenerpersonligheter enn i inneværende sesong. Pep Guardiola, Jürgen Klopp, Jose Mourinho og Antonio Conte går alle inn i sin første hele sesong. Dette betyr at noen av storklubbene garantert kommer til å skuffe, og det blir spennende å se om alle disse sterke personlighetene har beholdt jobbene sine når vi skriver mai 2017.

Hele seks lag kan vinne

Årets seriemesterskap er helt åpent, noe som betyr at du får gode odds på alle kandidatene hos bet365. Manchester City er den største favoritten blant de fleste ekspertene. Guardiola er det nærmeste man kommer en suksessgaranti på trenerbenken, og de lyseblå har også forsterket midtforsvaret med John Stones. City imponerte på ingen måte i serieåpningen mot Sunderland, men vant allikevel 2-1 etter å ha avgjort helt på tampen.

Manchester United følger hakket bak. Det virker som de røde djevlene endelig har lyktes på overgangsmarkedet igjen, og Zlatan, Pogba, Bailly og Mkhitaryan kommer alle til å spille en viktig rolle i å skyte United tilbake til toppen. Mourinhos menn hadde heller ingen problemer med å feie Bournemouth til side i åpningskampen med 3-1.

Liverpool er en meget interessant outsider til seriegullet i år. De deltar ikke i europacupen og fikk en knallstart på den nye sesongen med 4-3 borte mot Arsenal. The Gunners kommer helt sikkert nok en gang til å blande seg inn i toppen, men lagets mange skadeproblemer betyr at de muligens blir hektet for mye av i løpet av høsten. Det er også stilt store forventninger til Tottenham. Pochettinos utvalgte måtte nøye seg med ett poeng i serieåpningen borte mot Everton, men var dominerende i banespillet. Til slutt må vi ta med Chelsea, som også innledet sesongen med seier. Diego Costas sene seiersmål i byderbyet mot West Ham førte til ville jubelscener på Stamford Bridge. Chelsea har, i likhet med Liverpool, den fordelen at de ikke skal delta i Europa denne sesongen.

Hva med Leicester?

Mange savner kanskje fjorårets sensasjonsmester blant tittelkandidatene. Det er få som har troen på Leicester i år, og laget viste også i nederlaget i åpningskampen mot dumpekandidaten Hull at denne sesongen kommer til å bli langt tøffere. I tillegg blir The Foxes opptatt med minst seks kamper i Mesterligaen.

Nedrykkskampen

Til tross for 2-1 seier mot Leicester i serieåpningen er Hull den mest soleklare dumpekandidaten. Eierne ønsker å selge klubben, og det har derfor foreløpig ikke blitt hentet inn en eneste spiller. Av de to andre nyopprykkede lagene virker det som Middlesbrough har de beste forutsetningene for å greie seg. Burnley er nok en gang blant favorittene til å ta én av de tre nedrykksplassene, og innfridde i så måte ved å tape hjemme for Swansea i serieåpningen. Av de etablerte lagene framstår både Sunderland, Watford og Crystal Palace som kandidater til å blande seg inn i nedrykksstriden. Sunderland fikk David Moyes sent inn som trener, mens Crystal Palace har vist nedrykksform i hele 2016.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar