Bundesligaen er endelig tilbake! Den første runde starter om ikke veldig lenge med Bayern München mot Werder Bremen og her er det du trenger før første spark på ballen samt våre tanker rundt hver enkelt kamp.

Fredag kl 20:30

Bayern München – Werder Bremen

Bundesligaen sparkes i gang når regjerende mester Bayern München tar imot Werder Bremen på et fullsatt Allianz Arena. Vertene må unnvære stopperne Holger Badstuber og Jerome Boateng samt den offensive troikaen Kingsley Coman, Douglas Costa og Arjen Robben. Gjestene kommer til løvens hule med et nærmest intet håp om poeng og må unnvære gamlefar Claudio Pizarro samt nyervervingen Max Kruse og frisparkspesialist Zlatko Junuzovic.

Det skal bli tungt for gjestene å få med seg noe som helst herfra, det er seks matcher siden de klarte å score mål på hjemmelaget og da tapte de 5-2. Siden den gang har det ikke gått bedre og de har totalt sluppet inn 23 mål på de siste seks kampene mot den regjerende seriemesteren, og altså scoret to fattigslige mål. Nevnte jeg at de ikke har vunnet på 13 kamper mot Bayern? Her blir det hjemmeseier.

Utilgjengelige spillere:

Bayern München
Skadet:  Badstuber, Boateng, Coman, Douglas Costa, Robben
Suspendert:  –

Werder Bremen
Skadet: 
Zetterer, Santiago Garcia, Bargfrede, Junuzovic, Eilers, Max Kruse, Pizarro
Suspendert:  –

Odds fra Nordicbet:
H: 
1.05                 U: 13.50                 B: 35.00

Lørdag kl 15:30

Borussia Dortmund – Mainz

Fjorårets sølvvinner skal møte et av fjorårets overraskelser. Mainz kom meget høyt i fjor og var lenge med i kampen om Champions League. Nå er to viktige spillere borte og det blir spennende å se hvordan de behersker det på en vanskelig bortebane. Malli og Muto er dog klare til kamp og kan de to finne tonen kan Mainz fort stjele ett eller flere poeng. For hjemmelagets del er Sven Bender og Mathias Ginter ikke med fordi de nettopp har spilt OL for Tyskland og Marco Reus og Mario Götze står over da de er på vei tilbake fra skade.

Når hjemmelaget har en så frisk og rask tropp så bør de vinne denne, dog kan Mainz finne på noe med hurtige Malli og Muto som kan finne hverandre på små flater. Dette kan bli jevnere enn man skulle tro, men hjemmelaget tar nok denne.

Utilgjengelige spillere

Dortmund
Skadet: Durm, Subotic, Götze, Reus
Suspendert: –

Mainz
Skadet: Curci, Jairo, Latza, Zimling, Berggren 
Suspendert:  –

Odds fra Nordicbet:
H: 
1.31                 U: 5.40                B: 9.50

Eintracht Frankfurt – Schalke

De kongeblå fra Schalke tar fatt på en ny sesong med friskt mot og ny ledelse. Markus Weinzierl er mannen som skal ta Schalke til Champions League-plass i år og kanskje på sikt utfordre Bayern München. Jakten på CL-plass begynner mot et Eintracht Frankfurt som så vidt overlevde via play-off mot Nürnberg og er ivrige etter å bevise noe overfor fansen på hjemmebane. Mr. Eintracht, Alexander Meier, er tilbake etter å ha mistet innspurten av forrige sesong og han blir uhyre viktig om Eintracht har tenkt til å unngå å rykke ned i år.

Dette blir nok en tett og jevn kamp og Eintracht viste i fjor at de kan leke med de beste når alt stemmer og gjør de det mot Schalke kan de fort vinne. Men det frister dog mest å si borteseier i denne da Schalke på papiret er sterkere og de enda ikke har begynt å surre det til slik de har for vane å gjøre.

Utilgjengelige spillere:

Eintracht Frankfurt
Skadet: 
Anderson, Russ, Tawatha, Medojevic, Stendera, Rebic
Suspendert: –

Schalke
Skadet: Giefer, Coke, Uchida, Goretzka, Sam, Avdijaj 
Suspendert: 

Odds fra Nordicbet:
H: 3.30                U: 3.45                B: 2.14

Augsburg – Wolfsburg

Det nye, friske og superspennende Wolfsburg drar til Augsburg for å kickstarte sesongen på best mulig måte. Det kan dog bli vanskelig for Dirk Schuster er veldig klar for å unngå den elendig starten laget fikk forrige sesong under Markus Weinzierl. To meget jevne lag, det reflekteres også i oddsen. Mario Gomez er ikke med i troppen for bortelaget da han mangler treningsgrunnlaget for å kunne spille kamp, men vil nok være å se i den grønne drakta om ikke alt for lenge.

Det lukter enten borteseier eller uavgjort i denne. Bas Dost som mest sannsynlig starter på topp har ikke hatt god scoringsform på en stund og det skal bli spennende å se om han får til mye. Augsburg kan fort ta poeng her.

Utilgjengelige spillere:

Augsburg
Skadet: Callsen-Bracker, Friedrich, Kacar
Suspendert: –

Wolfsburg
Skadet: Jung, Vieirinha, Guilavogui
Suspendert: –

Odds fra Nordicbet:
H:
 2.70                U: 3.30                  B: 2.55

Julian Draxler og Wolfsburg er klar for en ny sesong (Foto: Digitalsport)

Julian Draxler og Wolfsburg er klar for en ny sesong (Foto: Digitalsport)

Köln – Darmstadt

Fjorårets storsjarmør Darmstadt står foran den knalltøffe andresesongen og begynner like greit med en meget vanskelig bortekamp på RheinEnergieStadion. Med to store, tunge spisser i Rudnevs og Modeste er det mye kraft i Köln-laget og det skal bli vanskelig for Darmstadt å stå imot, i tillegg er kaptein Sulu ute med skade. Men som de viste i fjor så trenger de ikke mer enn en dødball for å score og da er de veldig gode på å forsvare seg.

Utilgjengelige spillere:

Köln
Skadet: Rausch
Suspendert: –

Darmstadt
Skadet: Garics, Sulu, Rosenthal, Platte
Suspendert:
Obinna

Odds fra Nordicbet:
H:
 1.66                U: 3.70                B: 5.40

Hamburg – Ingolstadt

Det andre laget som står foran en vrien andresesong er Ingolstadt. Ørjan Nylands klubb er tippet ned av mange, denne nettsiden inkludert, men er sikkert meget lystne på å motbevise kritikerne. Hamburg er på sin side meget klare for å vise at de kan klare en sesong hvor ikke fansen føler som om de er på en berg- og dalbane som kan kollapse når som helst, for det har det vært der borte de siste årene. Hamburg tar nok denne på ren og skjær vilje.

Utilgjengelige spillere:

Hamburg
Skadet: Ekdal
Suspendert:

Ingolstadt
Skadet: Kittel
Suspendert: –

Odds fra Nordicbet:
H: 
2.09                 U: 3.50               B: 3.05

Lørdag kl 18:30

Borussia Mönchengladbach – Bayer Leverkusen

Rundens soleklare storkamp. Fjorårets fjerdeplass møter fjorårets tredjeplass til en tidlig kamp om viktige poeng. Leverkusen kan komme til å ta med seg alle poengene her, Gladbach savner fort Xhaka som gikk til Arsenal tidligere i sommer. En jevn kamp må man forvente på Borussia Park og begge lag er mer enn kapable til å slå den andre. Jeg tror de vil jevne hverandre ut og at det blir uavgjort.

Utilgjengelige spillere:

Gladbach
Skadet: Alvaro Dominguez, Doucouré, M. Schulz, Drmic.
Suspendert: –

Leverkusen
Skadet: Da Costa, Lars Bender, Javier Hernandez, Kießling
Suspendert: –

Odds fra Nordicbet:
H:
 2.25                U: 3.50                B: 3.05

Søndag kl 15:30

Hertha Berlin – Freiburg

Nyopprykkede Freiburg møter fjorårets overraskelseslag Hertha borte på erverdige Olympiastadion på søndag. Bortelagets viktigste målgjører forrige sesong, Niels Petersen, begynner mest sannsynlig på benken etter å ha vært med i et langt OL og det kan gjøre det vanskelig for bortelaget å ta med seg poeng fra et defensivt solid Berlin-lag. Hjemmelaget får ikke benytte seg av nysigneringen Ondrej Duda da han er ute med et lite kneproblem, og Niklas Stark er suspendert, utenom det er de fulltallige. Hjemmelaget bør ta denne.

Utilgjengelige spillere:

Hertha
Skadet: Duda 
Suspendert:
Stark

Freiburg
Skadet: Kempf, Kübler, Torrejon, Kerk, Nielsen
Suspendert: –

Odds fra Nordicbet:
H:
 2.13                U: 3.25               B: 3.60

Søndag kl 17:30

Hoffenheim – RB Leipzig

Tysklands mest forhatte klubb begynner sin aller første sesong borte mot et annet hatet lag. På grunn av begge lags utradisjonelle rike eiere har klubbene fått kallenavnet ”plastikklubber” og kampen har blitt døpt ”El Plástico”. Hvem som vinner er ganske åpent, Hoffenheim har vært bra under Nagelsmann og Leipzig kommer med entusiasme og tempo. En jevn kamp som kan tippe begge veier, uavgjort frister veldig her.

Utilgjengelige spillere:

Hoffenheim
Skadet: –
Suspendert: –

Leipzig
Skadet: Klostermann, Keita
Suspendert: –

Odds fra Nordicbet:
H:
 2.50                U: 3.20               B: 2.80

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Ola Bjerkevoll

Studerer Sportsjournalistikk ved University for the Creative Arts. Glad i all fotball, fra den minste krok til den største scene. @olabje på Twitter

Legg igjen en kommentar