Den siste av de fem store ligaene sparkes i gang denne helgen. Vi i Fotballsonen tar en titt på alle lagene i den tyske Bundesligaen og beveger oss ut på det dristige prosjektet med å tippe hvem som ender hvor på tabellen. Under følger lagene på den nedre halvdel. Hvem vil ende opp med å måtte ta heisen ned en divisjon når sesongen er over?

Tabelltipset er skrevet av Ola Bjerkevoll og Pål Hægland.

10. plass: Hertha Berlin SC

Jublende berlinere Hertha hadde en god sesong i fjor, kan de følge den opp i år? (Foto: Digitalsport)

Jublende berlinere: Hertha hadde en god sesong i fjor, kan de følge den opp i år? (Foto: Digitalsport)

Hovedstadens stolthet hang veldig lenge med de aller beste i kampen om Champions League-plass, men stivnet på oppløpet og endte på syvendeplass, lagets beste plassering siden fjerdeplassen i 08/09 sesongen. Sprekken på slutten var av gigantiske proporsjoner og Hertha tok kun to poeng på de siste fem kampene og hadde kun tre seiere på de siste ti kampene.

Forut for denne sesongen virker det som noe av den begredelige formen har fulgt laget igjennom sommeren. Det ble en pinlig Europa League exit for danske Brøndby hvor vår egen Per Ciljan Skjelbred var svært delaktig i å sende Die Alte Dame hodestups ut av Europa før moroa i det hele tatt hadde begynt. I cupen forrige helg måtte Hertha ha straffesparkskonkurranse mot Jahn Regensburg fra tredje nivå for å komme videre. Signeringen av spennende Ondrej Duda fra Legia Warszawa og den permanente overgangen til nyutnevnte kaptein Vedad Ibisevic, som var tilbake i god scoringsform i fjor etter mye skader, er viktige. Ibisevic og Salomon Kalou må nok stå for størsteparten av målene også i år. Med en dårlig start i ligaen kan Pál Dárdais menn fort rase nedover på tabellen og blande seg inn i en nedrykkstrid. Fotballsonen tror dog ikke det skjer, men det blir heller ikke Europa-spill når sesongen er ferdig. En ålreit sesong rundt midten av tabellen er nok det beste fjorårets store overraskelse kan håpe på.

Overganger:

Inn:

Ondrej Duda (Legia Warszawa)

Hajime Hosogai (Bursaspor, tilbake fra utlån)

Vedad Ibisevic (VfB Stuttgart, lån gjort permanent)

Alexander Esswein (Hertha Berlin)*

Ut:

Roy Beerens (Reading FC)

Sascha Burchert (SpVgg Greuther Fürth)

Tolga Cigerci (Galatasaray AS)

Marius Gersbeck (VfL Osnabrück, lån)

Hajime Hosogai (VfB Stuttgart)

Johannes van den Bergh (Frigitt)

*Overgangen ble offentliggjort etter at tabelltipset ble skrevet og er derfor ikke vektlagt i vurderingen

 

11. plass: TSG 1899 Hoffenheim

Ung og smilende: Julian Nagelsmann kan få mer å smile for med Hoffenheim denne sesongen (Foto: Digitalsport)

Ung og smilende: Julian Nagelsmann kan få mer å smile for med Hoffenheim denne sesongen (Foto: Digitalsport)

Hoffenheim unnslapp nedrykk takket være en fantastisk avslutning på sesongen. Etter at Julian Nagelsmann kom inn ble det kraftig forbedring på resultatene. Kun fem tap, tre uavgjorte og hele syv seiere ble det på de siste femten kampene under 29-åringen.

Nå skal den oppadgående kurven bygges på og den uerfarne treneren har fått noen flere kamper under beltet og gjort noen smarte signeringer. Smartest av dem alle kan fort være kjøpene av Sandro Wagner og Lukas Rupp. Den ene en stor og sterk spiss med en meget god sesong bak seg og den andre en hardtarbeidende og løpssterk midtbaneterrier.  Tomrommet etter tapet av ”det evige talentet” Kevin Volland og den defensive poteten Tobias Strobl skal det bli spennende å se om de klarer å fylle. Gjør de det tror vi ikke Hoffenheim skal ha veldig mye å frykte fra lagene bak på tabellen og bør klare seg greit. Men, kan som Hertha og mange andre lag fort slite hvis de får en dårlig start og de skumle tankene fra fjoråret vender tilbake.

Overganger:

Inn:

Kerem Demirbay (Hamburger SV)

Benjamin Hübner (FC Ingolstadt 04)

Andrej Kramaric (Leicester City FC, lån gjort permanent)

Joshua Mees (SC Freiburg, tilbake fra utlån)

Lukas Rupp (VfB Stuttgart)

Adam Szalai (Hannover 96, tilbake fra utlån)

Marco Terrazzino (VfL Bochum 1848)

Kevin Vogt (1. FC Köln)

Sandro Wagner (SV Darmstadt 98)

Dennis Geiger (Eget akademi)

Russell Canouse (Eget akademi)

Baris Atik (Eget akademi)

Ut:

Russell Canouse (VfL Bochum 1848, lån)

Antonio Colak (SV Darmstadt 98, lån)

Jens Grahl (VfB Stuttgart)

Benedikt Gimber (SV Sandhausen, lån)

Janik Haberer (SC Freiburg)

Joelinton (SK Rapid Wien, lån)

Nico Riebel (VfL Bochum 1848)

Tobias Strobl (Borussia Mönchengladbach)

Marvin Schwäbe (SG Dynamo Dresden, lån)

Kevin Volland (Bayer 04 Leverkusen)

Jonathan Schmid (Augsburg)*

Kevin Kuranyi (Frigitt)

Kai Herdling (lagt opp)

*Overgangen ble offentliggjort etter at tabelltipset ble skrevet og er derfor ikke vektlagt i vurderingen

 

12. plass: Hamburger SV

Nysignering: Alen Halilović er ny mann inn hos Hamburg (Foto: Digitalsport)

Nysignering: Alen Halilović er ny mann inn hos Hamburg (Foto: Digitalsport)

Ingen kan påstå at Hamburg har hatt det lett de siste årene. Mange husker måten de med aller minste margin unngikk nedrykk på for to sesonger siden. Et nedrykk som ville gjort en slutt på deres tittel som det eneste laget som har vært i Bundesliga siden starten.
Etter en periode med ustabilitet og trenerskifter, kan det nå virke som om laget har funnet en form for fotfeste igjen under trener Bruno Labbadia, som går inn i sin andre sesong som hovedtrener. Optimismen har sakte begynt å bre seg på Volksparkstadion, spesielt etter en meget god tiendeplass forrige sesong. Spørsmålet er om Hamburg har det i seg å klatre enda høyere på tabellen.

Flere spennende spillere har kommet til i løpet av sommeren, ikke minst kroaten Alen Halilović og vingen Filip Kostic, som etter sigende skal ha stått meget høyt på ønskelista til Liverpool og Jürgen Klopp. Sommerens signeringer viser på mange måter et lag som ønsker å forynge seg, og samtidig fremstå som spennende og fremadrettet. Det er noe som absolutt trengs i Hamburg, men om Labbadias unge mannskap allerede i år kan klatre ytterligere på tabellen fra i fjor hersker det litt mer tvil rundt. Laget har forsterket seg offensivt og endelig funnet en spiss som kan score. Amerikaneren Bobby Wood gjorde det meget skarpt for Union Berlin forrige sesong, og mange legger sine håp i føttene til den Hawaii-fødte 23-åringen.
Per nå er det mer «spennende» enn «stabile» som kan hentes frem for å karakterisere Hamburg. Gi denne troppen en sesong eller to, så kan de absolutt begynne å danse både polka og tango med de større lagene, men årets sesong vil nok – på det beste – bli ustabil for de hvitkledde fra nord-Tyskland. De rykker på ingen måte ned, men fansen kan nok ikke forvente at drømmen om Europa blir virkelig heller i år. At de kommer til å gi oss en del morsomme kamper er hevet over enhver tvil, men de kommer jammen meg til å frustrere en god del på veien.

Overganger:

Inn:

Arianit Ferati (VfB Stuttgart)

Alen Halilovic (FC Barcelona)

Bakery Jatta (klubbløs)

Filip Kostic (VfB Stuttgart)

Christian Mathenia (SV Darmstadt 98)

Zoltan Stieber (1. FC Nürnberg, tilbake fra utlån)

Luca Waldschmidt (Eintracht Frankfurt)

Bobby Wood (1. FC Union Berlin)

Frank Ronstadt (Eget akademi)

Mats Köhlert (Eget akademi)

Ut:

Batuhan Altintas (Kasimpasa Istanbul, lån)

Kerem Demirbay (TSG 1899 Hoffenheim)

Jaroslav Drobny (SV Werder Bremen)

Josip Drmic (Borussia Mönchengladbach, lån avsluttet)

Arianit Ferati (Fortuna Düsseldorf, lån)

Mohamed Gouaida (FC St. Gallen 1879, lån)

Gojko Kacar (FC Augsburg)

Ivica Olic (TSV 1860 München)

Artjoms Rudnevs (1. FC Köln)

Sven Schipplock (SV Darmstadt 98, lån)

Zoltan Stieber (1. FC Kaiserslautern)

Ivo Ilicevic (Frigitt)

 

13. plass: SV Werder Bremen

Mer jubel: Claudio Pizarro kan gi Werder Bremen-fansen mer å juble for (Foto: Digitalsport)

Mer jubel: Claudio Pizarro kan gi Werder Bremen-fansen mer å juble for (Foto: Digitalsport)

Werder reddet plassen tre minutter før full tid da Chelseas innleide midtstopper Papy Djilobodji scoret mot Eintracht Frankfurt i siste serierunde og sørge for at lagene byttet plass på tabellen og sendte Eintracht ut i kvalik mot Nürnberg. Viktor Skripnik er fortsatt sjef for de grønnklede ved elven Wesers bredd. Men får de en dårlig start er ukraineren borte. Skripnik, som har vært i klubben siden 1996 som spiller og i diverse stillinger, var under hardt press den siste delen av sesongen og var nære å miste jobben ved flere anledninger.

Det har skjedd en del ting i Bremen i løpet av sommeren, de viktigste som gikk ut portene var midtstopper Jannik Vestergaard og målscorer Anthony Ujah til henholdsvis ligarival Borussia Mönchengladbach og kinesiske Liaoning. Disse føler vi dog at de har fått erstattet greit med finske Niklas Moisander, en mann med lang fartstid på høyt internasjonalt nivå med Ajax og Sampdoria, som erstatter for Vestergaard og hjemvendte Max Kruse som kommer fra Champions League-spill med Wolfsburg. I tillegg er superveteran Jaroslav Drobny hentet inn for å konkurrere med Raphael Wolf og Felix Wiedwald om keeperplassen, så der er Die Grün-Weißen godt forspent. Fotballsonen har tro på at de klarer å holde seg unna det verste nedrykksjaget og sikrer nok en sesong på toppnivå.

Overganger:

Inn:

Luca Caldirola (SV Darmstadt 98, tilbake fra utlån)

Fallou Diagne (Rennes)

Jaroslav Drobny (Hamburger SV)

Justin Eilers (Dynamo Dresden)

Florian Kainz (Rapid Wien)

Max Kruse (VfL Wolfsburg)

Niklas Moisander (U.C. Sampdoria)

Thanos Petsos (Rapid Wien)

Lamine Sane (FC Girondins de Bordeaux)

Lennart Thy (FC St. Pauli)

Thomas Delaney (FC København, fra januar 2017)

Leon Guwara (Eget akademi)

Johannes Eggestein (Eget akademi)

Ut:

Papy Djilobodji (Chelsea FC, lån avsluttet)

Alejandro Galvez (SD Eibar)

Ralf Husic (VfR Aalen)

Oliver Hüsing (Ferencvarosi TC)

Laszlo Kleinheisler (SV Darmstadt 98, lån)

Felix Kroos(1. FC Union Berlin, lån gjort permanent)

Levin Öztunali (Bayer 04 Leverkusen, lån avsluttet)

Mateo Pavlovic (SCO Angers)

Gerhard Tremmel (Swansea City AFC, lån avsluttet)

Anthony Ujah (Liaoning FC)

Jannik Vestergaard (Borussia Mönchengladbach)

Julian von Haacke (NEC Nijmegen)

Özkan Yildirim (Fortuna Düsseldorf)

 

14. plass: Eintracht Frankfurt

God stemning: Det var god stemning da Eintracht Frankfurt berget plassen i fjor. Her takker spillerne fansen (Foto: Digitalsport)

Det måtte play-off til for å berge Die Adler fra nedrykk i fjor. Niko Kovac ble ansatt 8. mars etter at klubben hadde surret rundt i nedrykksgjørma en stund, uten at det ble så veldig mye bedre av det. Fem tap og fire seiere på de ni kampene han fikk på slutten av forrige sesong gjorde at Eintracht måtte ut i play-off mot Nürnberg. Der ble det 2-1 seier sammenlagt over to kamper og plassen ble sikret.

I år må de heve seg flere hakk for å unngå å måtte ta heisen ned en etasje i mai og det har skjedd en del spennende på overgangssiden i Frankfurt. Inn har det kommet en ung og lovende gjeng i Michael Hector, Jesus Vallejo, Omar Mascarell, Ante Rebic og Guillermo Varela. Det har dog også blitt noen tap på Frankfurt-laget og erfaringen til Carlos Zambrano og Stefan Reinartz kan vise seg å være tung å erstatte. Evigunge Alexander Meier, som bare kalles Fußballgott (Fotballgud) av fansen,  må holde seg skadefri og fortsette å bøtte inn mål for at Eintracht ikke skal havne for langt nede på tabellen. Alt i alt tror vi at Eintracht har forsterket seg nok og hvis nevnte Meier forblir skadefri bør de klare å holde seg unna nedrykk.

Overganger:

Inn:

Danny Blum (1. FC Nürnberg)

Joel Gerezgiher (FSV Frankfurt, tilbake fra utlån)

Michael Hector (Chelsea FC, lån)

Branimir Hrgota (Borussia Mönchengladbach)

Jesus Vallejo Lazaro (Real Madrid CF, lån)

Omar Mascarell (Real Madrid CF)

Ante Rebic (ACF Fiorentina, lån)

Taleb Tawatha (Maccabi Haifa FC)

Guillermo Varela (Manchester United FC, lån)

Leon Bätge (Eget akademi)

Furkan Zorba (Eget akademi)

Ut:

Änis Ben-Hatira (SV Darmstadt 98)

Stefan Aigner (TSV 1860 München)

Kaan Ayhan (FC Schalke 04, lån avsluttet)

Aleksandar Ignovski (SC Freiburg)

Sonny Kittel (FC Ingolstadt 04)

Nico Rinderknecht (FC Ingolstadt 04)

Luca Waldschmidt (Hamburger SV)

Carlos Zambrano (Rubin Kazan)

Yannick Zummack (Sportfreunde Lotte)

Constant Djakpa (Frigitt)

Stefan Reinartz (lagt opp)

 

15. plass: RasenBallSport Leipzig

Debutanter: sLik så det ut da årets Bundesliga-debutanter rykket opp til øverste nivå (Foto: Digitalsport)

Debutanter: Slik så det ut da årets Bundesliga-debutanter rykket opp til øverste nivå (Foto: Digitalsport)

Så er stunden kommet. RB Leipzig, Tysklands mest forhatte klubb, skal bryne seg på det aller beste landet har å by på. De tilsynelatende uutømmelige lommene til energidrikk-selskapet Red Bull har endelig fått seg ett lag i den øverste divisjonen i en av de virkelig store ligaene og denne sjansen tror ikke vi de lar gå fra seg. Signeringen av ett av Tysklands største talenter de senere årene, Timo Werner, gjorde at RBL annonserte sitt inntog til det forjettede land med et aldri så lite smell. Signeringen av Naby Keita fra Red Bull Salzburg er også en som kan vise seg som meget solid for Die roten Bullen. Tapene har ikke vært nevneverdige og selv om Hierländer, Jung, Teigl og Quaschner har en del kamper seg i mellom fra fjorårssesongen leverte de ikke tall som gjør at de nødvendigvis blir savnet så mye.

RB Leipzig har samlet sammen en stall bestående av mange unge, sultne og svært talentfulle spillere og en gjennomsnittlig alder på 23,7 er det laveste i hele ligaen. RBL har også det nest laveste antallet utlendinger med 11 i stallen, kun slått av Köln som har en mindre. Marvin Compper er en av ytterst få med nevneverdig Bundesliga-erfaring per dags dato, han har 168 kamper for Hoffenheim og Borussia Mönchengladbach på det øverste nivået og veteranens erfaring kan bli uvurderlig i de bakre rekker. I tillegg har stjernespiss Davie Selke 33 for Werder Bremens mens nevnte Timo Werner har 95 kamper på CV-en til tross for sin unge alder. Fotballsonen tror de sultne oksene kommer til å klare seg bra i sin første sesong på toppnivå og vi tror de overlever å bli kastet til ulvene.

Overganger:

Inn:

Omer Damari (Red Bull Salzburg, tilbake fra utlån)

Marius Müller (1. FC Kaiserslautern)

Naby Keita (Red Bull Salzburg)

Bruno Schmitz (Red Bull Salzburg)

Timo Werner (VfB Stuttgart)

Vitaly Janelt (Eget akademi)

Idrissa Touré (Eget akademi)

Ut:

Omer Damari (New York Red Bulls)

Stefan Hierländer (SK Sturm Graz)

Anthony Jung (FC Ingolstadt 04)

Georg Teigl (FC Augsburg)

Nils Quaschner (VfL Bochum, lån)

 

16. plass: SC Freiburg

Tilbake: Både Freiburg og Mats Møller Dæhli er tilbake for fullt denne sesongen (Foto: Digitalsport)

Tilbake: Både Freiburg og Mats Møller Dæhli er tilbake for fullt denne sesongen (Foto: Digitalsport)

Sesongens andre nykomling er en klubb som har vært en del opp og ned i mellom de to øverste divisjonene de siste årene. Klubben som for tiden lønner Mats Møller Dæhli og Håvard Nielsen er en morsom klubb å følge og kan fort finne på å spenne bein på noen og enhver. Christian Streich har ledet klubben fra sørvest-Tyskland siden 2012 og vet hva det vil si å være underdog.

Fotballsonen tror Freiburg skal slite med å få til det helt store til tross for plusspoeng for underholdningsverdi. De har dog god erfaring med å være med i nedrykkskampen og kan bruke den til å klatre til en trygg plass, vi tror de ender med en playoff-plass. OL-sølvvinner Nils Petersen er den store målscoreren i laget og fjorårets nest mestscorende på nivå to blir uhyre viktig hvis Freiburg skal holde seg oppe. For norske interesser så hadde det også vært gøy å se Mats Møller Dæhli skadefri en hel sesong og se Håvard Nielsen levere gode prestasjoner med mål og assists.

Overganger:

Inn:

Onur Bulut (VfL Bochum 1848)

Janik Haberer (TSG 1899 Hoffenheim)

Manuel Gulde (Karlsruher SC)

Aleksandar Ignjovski (Eintracht Frankfurt)

Sebastian Kerk (1. FC Nürnberg, tilbake fra utlån)

Charles Elie Laprovette (Preußen Münster, tilbake fra utlån)

Jonas Meffert (Bayer 04 Leverkusen)

Caglar Söyüncü (Altinordu SK)

Zack Steffen (Eget akademi)

Ut:

Konstantin Fuhry (SV Elversberg)

Vegar Eggen Hedenstad (FC St. Pauli)

Immanuel Höhn (SV Darmstadt 98)

Christopher Jullien (Toulouse FC)

Florian Kath (1. FC Magdeburg, lån)

Tim Kleindienst (1. FC Heidenheim 1846)

Stefan Mitrovic (KAA Gent, lån gjort permanent)

Fabian Schleusner (FSV Frankfurt, lån)

Caleb Stanko (FC Vaduz, lån)

Jonathan Schmid (FC Augsburg)*

*Overgangen ble offentliggjort etter at tabelltipset ble skrevet og er derfor ikke vektlagt i vurderingen

 

17. plass: FC Ingolstadt 04

Ubarmhjertig: Det kan bli en lang og tung andresesong for Ingolstadt (Foto: Digitalsport)

Ubarmhjertig: Det kan bli en lang og tung andresesong for Ingolstadt (Foto: Digitalsport)

Bundesligas desiderte yngstemann, Ingolstadt, overrasket oss alle i fjor da de helt sensasjonelt tok seg til en ellevteplass i sin aller første sesong på Tysklands øverste nivå. Når en oppkomling ypper seg på den måten, kommer de forutsigbare haukene og sirkler over laget, klare til å snappe til seg et bytte. Så også med Ingolstadt. Trener Ralph Hasenhüttl lot seg lokke til å bytte ut Audi med kvalmende søt «energidrikk», og forsvant til RB Leipzig. Keeper Ramacan Özcan pakket også bagen og meldte overgang til Leverkusen. Skal tolvåringen fortsette ferden inn i himmelen, eller ender det med et solid mageplask?

Alle elsker en Askeladd i fotballen, og fjorårets komet i Bundesliga var på mange måter nykommeren Ingolstadt. Laget fra det sydlige Tyskland har siden oppstarten i 2004 opplevd en reise få andre kan matche – en reise som kulminerte med at de vant 2. Bundesliga i 2015, før de tok alle på senga og endte på en meget respektabel ellevteplass i sin aller første sesong i det gjeve selskap. Når man så skal gjøre opp status før seriestarten, kommer man ikke utenom den store elefanten i det bittelille rommet: at trener Hasenhüttl ikke er der lengre. Østerrikeren tok over et lag i krise, og på halvannet år fikk han dem opp i Bundesliga. Nykommer Markus Kauczinski fikk riktignok Karlsruher tilbake på fote etter nedrykket til 3. Bundesliga, men har aldri fått vist seg på det øverste nivået. Ingolstadt viste i fjor at de kan være et seigt lag å møte, spesielt på bittelille Audi Sportpark, ligaens minste stadion. Dessverre forsvant mye av den taktiske klokheten med Hasenhüttl, og uten ham fremstår laget på det beste som ordinære i absolutt alle ledd. Selv om det blir et bikkjeslagsmål uten like om å overleve, frykter vi at Ingolstadt trekker det korteste strået.

Overganger:

Inn:

Fabijan Buntic (VfB Stuttgart)

Kerem Bülbül (Hertha Berlin)

Florent Hadergjonaj (BSC Young Boys)

Martin Hansen (ADO Den Haag)

Anthony Jung (RB Leipzig)

Sonny Kittel(Eintracht Frankfurt)

Robert Leipertz (FC Schalke 04)

Nico Rinderknecht (Eintracht Frankfurt)

Hauke Wahl (SC Paderborn 07)

Ut:

Danny da Costa (Bayer 04 Leverkusen)

Aloy Ihenacho (FC RW Erfurt)

Benjamin Hübner (TSG 1899 Hoffenheim)

Elias Kachunga (Huddersfield Town, lån)

Ramazan Özcan (Bayer 04 Leverkusen)

Kerem Bülbül (Hansa Rostock, lån)

Danilo Soares (Frigitt)

Konstantin Engel (Frigitt)

 

18. plass: SV Darmstadt 98

Kaptein med stor K: Aytac Sulu skal prøve å berge Darmstadt. Det kan bli tungt (Foto: Digitalsport)

Kaptein med stor K: Aytac Sulu skal prøve å berge Darmstadt. Det kan bli tungt (Foto: Digitalsport)

Det kommer til å bli en tung, tung andresesong for fjorårets lille storsjarmør i Bundesliga. Borte er toppscorer Sandro Wagner, borte er en av to assistkonger i Konstantin Rausch, borte er alle tre keepere. Inn som erstatter for Sandro Wagner er Sven Schipplock, som passer godt inn i Darmstadts måte å spille fotball på, men uten det helt store scoringssnittet. Det hadde dog ikke Wagner heller og kanskje kan han også få en ny vår i Darmstadt, det blir i så fall halmstrået som Die Lilien må klamre seg fast til for at det skal bli en tredje sesong på øverste nivå. Kanskje kan Änis Ben-Hatira finne formen og få levert noen assists og mål, kanskje kan Norge-dödaren Laszlo Kleinheisler fra Ungarn levere mer av det han gjorde mot Norge på Ullevaal i fjor høst.

Men dessverre tror vi det er dette som blir sjarmerende Darmstadts bane. Litt for mange ”kanskje” og ”hvisomatte-dersomatte”-scenarioer til at de alle skal slå til og gjøre det slik at Darmstadt berger plassen. Vi så det mot slutten av fjorårssesongen, de kom farlig nær å rykke ned etter å ha sett ganske solide ut gjennom store deler av sesongen. Derfor er det med tungt hjerte vi tror at vi må si takk for følget til blant annet alle kapteiners kaptein – kaptein med stor K – Aytac Sulu og hans menn etter denne sesongen.

Overganger:

Inn:

Änis Ben-Hatira (Eintracht Frankfurt)

Antonio Colak (TSG 1899 Hoffenheim, lån)

Michael Esser (SK Sturm Graz)

Daniel Heuer Fernandes (SC Paderborn 07)

Artem Fedetskyi (Dnipro Dnipropetrovsk)

Immanuel Höhn (SC Freiburg)

Laszlo Kleinheisler (SV Werder Bremen, lån)

Alexander Milosevic (Besiktas JK, lån)

Victor Obinna (MSV Duisburg)

Denys Oliynyk (Vitesse)

Sven Schipplock (Hamburger SV, lån)

Can Luka Aydogan (Eget akademi)

Daniel Thur (Eget akademi)

Johannes Wolff (Eget akademi)

Liam Fisch (Eget akademi)

Ut:

Luca Caldirola (SV Werder Bremen, lån avsluttet)

Tobias Kempe (1. FC Nürnberg)

Christian Mathenia (Hamburger SV)

Konstantin Rausch(1. FC Köln)

Slobodan Rajkovic (US Palermo)

Yannick Stark (FSV Frankfurt, lån)

Sandro Wagner (TSG 1899 Hoffenheim)

Lukasz Zaluska (Wisla Krakow)

Milan Ivana (Frigitt)

Marco Sailer (Frigitt)

Patrick Platins (Frigitt)

Michael Stegmayer (lagt opp)

 

 

 

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Ola Bjerkevoll

Studerer Sportsjournalistikk ved University for the Creative Arts. Glad i all fotball, fra den minste krok til den største scene. @olabje på Twitter

Legg igjen en kommentar