Gary Neville reagerer kraftig på uttalelsene til tidligere Premier League-dommer Mark Halsey.

I England kan en spiller dømmes i etterkant for en hendelse hvis dommeren ikke så situasjonen. Nylig ble for eksempel Manchester Citys Sergio Agüero utestengt i tre kamper etter at han ga West Ham Uniteds Winston Reid en albue – noe dommeren ikke så.

– Jeg har vært i situasjon hvor jeg har har sett en hendelse og blitt fortalt at jeg skulle si at jeg ikke så det, uttalte Halsey på Twitter.

Konsekvensen er at spillere kan bli ilagt karantene for hendelser i ettertid, som de etter regelboka, ikke skulle kunne bli prøvd for.

En av de som har fått med seg Halseys uttalelse, er Gary Neville, som lurer på om ikke det er korrupsjon.

– Noen høyt oppe i systemet har bedt en dommer om å lyve slik at en spiller kan bli straffet. Jeg har alltid trodd at dommere kunne finne på å si at de ikke så noe for å beskytte seg selv, men aldri at det kom som en instruksjon, skrev Neville på Twitter, som er sikker på at det kommer til å komme en etterforskning.

Ifølge Halsey er det PGMOL, som bestemmer hvilke dommere som skal brukes i hvilke kamper i England, som skal ha fortalt ham at han skulle si at han ikke så situasjonen.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Nordlending som har havnet i Tromsø. Skriver helst om fotballøkonomi.

Legg igjen en kommentar