Ligaforeningen føler seg utelatt fra beslutningen og mener at UEFA har brutt en avtale med dem.

Foreningen representerer 32 ligaer i Europa, blant annet Tippeligaen.

I pressemeldingen fremhever de at måten prosessen har vært kjørt av UEFA er uakseptabel for en organisasjon som vil styre fotballen i Europa, og at en avgjørelse har blitt tatt uten støtten fra de som organiserer nasjonal fotball i Europa.

Som et resultat av avgjørelsen tatt av UEFA, mener ligaforeningen at UEFA har brutt avtalen mellom de to organisasjonene. Hvis ligaforeningen bestemmer seg for å avslutte avtalen står de europeiske ligaene fritt til å organisere ligakamper når det passer dem – selv om det er samtidig som det spilles kamper i UEFAs turneringer samtidig.

Avslutningsvis ønsker ligaforeningen at den nye UEFA-presidenten, som blir valgt neste uke, om å vurdere den nye avtalen på nytt.

Dette er endringene

Den nye avtalen, som UEFA gjorde etter lange forhandlinger med klubbforeningen ECA, strekker seg fra 2018/19-sesongen til 2020/21-sesongen, så er de fire beste ligaene sikret fire plasser hver. I dag har de tre beste ligaene tre plasser hver i gruppespillet, samt én plass hver i play off. I tillegg har det fjerde beste landet to plasser i gruppespillet, samt én i play off.

I tillegg vil måten koeffisientene, som bestemmer rankingen til både ligaer og klubber, bli endret på. Blant annet vil historisk suksess bli vektlagt i koeffisientutregningen.

Man vil også inkludere koeffisient som en del av det som avgjør hvor store utbetalinger hver klubb får for deltakelse i turneringen.

Europaligavinneren vil også være direktekvalifisert til Mesterligaens gruppespill, i motsetning til i dag hvor den klubben kun er sikret en plass i play off til Mesterligaen.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Nordlending som har havnet i Tromsø. Skriver helst om fotballøkonomi.

Legg igjen en kommentar