I dag bekreftet Lega Serie A, arrangøren av blant annet Serie A og Coppa Italia, at den italienske supercupen skal spilles i Qatar. 

Finalen av den italienske supercupen spilles i Qatars hovedstad Doha. Kampen skal spilles 23. desember. Det er ikke første gang Doha er vertskap for turneringen. Finalen i supercupen 2014, mellom Juventus og Napoli, ble også spilt i den qatarske byen. Den gang vant sistnevnte etter straffesparkkonkurranse. I fjor ble turneringen spilt i Shanghai, Kina.

Den italienske supercupen, eller Supercoppa Italiana som italienerne selv kaller den, spilles vanligvis mellom vinneren av Serie A og vinneren av Coppa Italia. Siden Juventus vant begge turneringene forrige sesong, venter Coppa Italias sølvvinner, Milan, på motsatt banehalvdel.

Historisk sett er det de to beste lagene som møtes i årets supercup. Juventus er best med sine syv titler, mens Milan følger like bak med seks.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar