Helgens Tippeliga-meny har flere spennende oppgjør å by på både fredag, lørdag og søndag, og med kun seks serierunder igjen begynner det å spisse seg til i medalje- og nedrykkskampen.

Her skal Fotballsonen ta for seg alle lags skader og suspensjoner, og gi deg siste nytt om ditt favorittlag!

 

Haugesund – Vålerenga – Fredag 16.september 19.00


Runden sparkes i gang allerede fredag kveld, hvor et Vålerenga som for alvor har fått fart på maskineriet gjester Haugesund Stadion. Det skal mye til for at Oslos stolthet ender på medaljeplass når vi skriver november, men Kjetil Rekdals menn har ikke tapt på åtte serierunder og kan forlenge den imponerende rekken fredag.

Haugesund ligger før runden på tredjeplass og kjemper om sølv med en rekke klubber bak suverene Rosenborg. Klubben som overrasket fotball-Norge for tre år kan i år gjenta bragden etter flere år på nedre del av tabellen.

Skader VIF: 

Kjetil Rekdal reiser med skadefritt mannskap til Haugesund, men Daniel Fredheim Holm, Magnus Lekven og Jonatan Tollås Nation er alle tre utelatt fra troppen av ukjente årsaker.

Suspensjoner VIF: 

De blåkledde har heller ingen suspensjoner.

Skader FKH:

Andrea Loberto kan i likhet med trenerkollega Rekdal skimte med skadefri tropp.

Suspensjoner FKH:  

For Haugesund er både Haris Hajradinovic og Nemanja Tubic som begge startet for måkene forrige uke mot Molde ute med karantene. Førstnevnte taklet på seg sitt femte for sesongen, mens Tubic fikk sitt andre gule etter å ha regelrett sparket ned skadeplagende Joshua Gatt og må dermed belage seg på en kamp fra tribunen sammen med Hajradinovic.

Kampen kan du se på TV 2 Zebra og TV2 Sumo! 

 

Tromsø – Lillestrøm – Lørdag 17.september 15.30 


Rúnar Kristinsson og hans Lillestrøm sliter på alle mulige måter for tiden, og har ikke vunnet på fem kamper og kun èn seier på ukjent gress hittil denne sesongen. Flere eksperter mener Kristinssons dager på Åråsen er talte, men LSK-styret har fortsatt tillit til islendingen. Neste år fyller klubben 100 år, men for at feiringen ikke skal finne sted i OBOS-ligaen må de gulkledde begynne å plukke poeng snarest, da tabellsituasjonen tilsier kun to poeng unna direkte nedrykk.

Tromsø befinner seg på 14.plass – plassen over Lillestrøm – med 27 poeng. Med seier lørdag vil imidlertid «Gutan» øke forspranget til syv poeng til LSK, og kan dermed klatre til niende plass om andre resultater går i  Tromsøs favør. Bård Flovik og Tromsø må fortsette å ta poeng for å fornye Tippeliga-kontrakten

Skader TIL:

Morten Gamst Pedersen ble hentet til Tromsø før sesongstart og skulle forsterke TIL-midtbanen. Slik har det ikke blitt, da 34-åringen har slitt med lyskeskader helt siden oppgjøret mot Rosenborg 21.april. I sommer slo han opp skaden, og nå ser det ut til at Vadsøværingen må belage seg på et spillefri høst også. Keeper Gudmund Kongshavn er også skadet og mest sannsynlig ikke klar til kamp søndag.

Suspensjoner TIL:

Hans Nordby pådro seg gult kort og dermed sitt tredje for sesongen i seieren mot Sogndal i forrige serierunde. Det betyr at Tromsø må klare seg uten hurtigtoget mot Lillestrøm, men han er den eneste som soner karantene.

Skader LSK:

Torsdag pådro angriperen Mohamed Okfir seg en skuldreskade, og det er ventet at 20-åringen blir utilgjengelig i èn måned.

Suspensjoner LSK:

Kristinsson trenger ikke å ta høyde for noen suspensjoner denne runden når han skal mønstre laget som skal snu den dårlige trenden.

Kampen kan du se på Sport Premium 4 og TV2 Sumo!

 

Viking – Molde – Lørdag 17.september 18.00


De økonomiske tallene er blodrøde i Stavangerog lørdag kan man betale det man selv synes det er verd for å se en Viking-kamp. Sportslig sett har det ikke gått så veldig bra de siste ukene, og klubben har ikke vunnet på fem strake serierunder og kun kjempet seg ti poeng de siste ti rundene. Det gir grunn til bekymring, og Kjetil Jonevret bør snu denne trenden for at laget skal kunne havne på øvre halvdel denne sesongen.

Molde kjemper om edelt metall, noe som er sårt tiltrengt i Rosenes By etter fjorårets skuffende sesong. Ole Gunnar Solskjærs elever har i motsetning til Viking ikke tapt på sine fem siste kamper, og ligger kun to poeng bak sølvplassen før runden.

Skader Viking:

For hjemmelaget er forsvarsspiller Rasmus Martinsen og angriper Aniekpeno Udo ute med skade, slik de også var i forrige runde.

Suspensjoner Viking:

Foruten skadede Martinsen og Udo er alle mann tilgjengelige for Jonevret.

Skader MFK:

Molde må fortsatt klare seg uten kaptein og forsvarskjempe Joona Toivio som er ute hele sesongen med kragebeinsbrudd. Stopperkollega Vegard Forren sliter med en seneskade i ankelen, og er i likhet med Toivio ute resten av sesongen.

Suspensjoner MFK:

Ingen karantener for Molde den kommende serierunden.

Kampen kan du se på Sport Premium 4og TV2 Sumo!

 

Sogndal – Sarpsborg 08 – Søndag 18.september 15.30


Sarpsborg 08 har overrasket de fleste hittil denne sesongen og står bokført med 36 poeng på 23 kamper, det er to poeng mer enn hva sarpingene hadde etter 30 serierunder forrige sesong. Laget har ikke scoret så altfor mange mål, kun 26 nettkjenninger – noe som er tredje dårligst i Tippeligaen. Til gjengjeld har de kun sluppet inn det samme antall mål –  noe som er tredje best i ligaen.

Sogndal har tidvis imponert i år, men Eirik Bakkes menn kjemper likevel for å unngå nedrykk og er på ingen måte trygg da det er seks serierunder igjen. Laget fra saftbygda fikk en god start på sesongen etter opprykket fra OBOS-ligaen, men på de ti siste kampene har klubben kun tatt 13 poeng.

Skader Sogndal:

Eirik Bakke ser ut til å kunne stille med skadefri tropp, men det er knyttet usikkerhet rundt Eirik Skaasheim. Forsvarsspillere har ikke vært med i de fire siste troppene til klubben fra Vestlandet grunnet skade.

Suspensjoner Sogndal:

Ingen karantener for Sogndal denne runden.

Skader S08:

Kristin Jonsson sliter fortsatt med skade og den tidligere Breidablikk-spilleren må stå over denne serierunden også.

Suspensjoner S08:

Det er ingen suspensjoner for Sarpsborg 08 heller.

Kampen kan du se på Sport Premium 4 og TV2 Sumo!

 

Bodø/Glimt – Brann – Søndag 18.september 18.00


Bodø/Glimt befinner seg før runden på en ellevte plass, seks poeng ned til direkte nedrykk. Glimt kommer fra to strake seiere mot Sarpsborg 08 og Stabæk, og kan fortsette den gode trenden hjemme mot Brann søndag.

Brann har imponert stort og Lars Arne Nilsen har fått kontroll defensiv og kjemper om medalje for første gang på mange år. Gjensynet med Tippeligaen har vært positivt for Brann som i likhet med Molde kun er ett poeng bak sølvplassen – og endelig er det optimisme å spore blant bergenserne.

Skader B/G:

Bodø/Glimt stiller skadefritt til oppgjøret søndag.

Suspensjoner B/G:

Ingen karantener.

Skader Brann:

Også Brann ser ut til å stille skadefritt til bortekampen.

Suspensjoner Brann:

Ingen karantener for Brann.

Kampen kan du se på Sport Premium 4 og TV2 Sumo!

 

Aalesund – Strømsgodset – Søndag 18.september 18.00


Nedrykksspøkelset henger for alvor over Color Line Stadion og med seks serierunder igjen ligger laget foreløpig på playoff med 23 poeng med 12 tap hittil.  Skal Aalesund sikre plassen og unngå OBOS-liga spill sesongen 2017 må tangotrøyene snart sette inn en sluttspurt.

Strømsgodset har variert stort i prestasjonene denne sesongen, men er likevel kun fire poeng bak Haugesund på tredje plass. Skal dramenserne kapre medalje til slutt må de imidlertid bryte den syv kamper lange rekken uten seier, og en god mulighet er borte mot Aalesund søndag.

Skader Aafk:

Aalesund stiller trolig skadefritt i møtet med Godset, da trioen Flamur Kastrati, Peter Orry Larsen og Fredrik Carlsen alle er ventet tilbake etter ulike skadeavbrekk.

Suspensjoner Aafk:

Trener Trond Fredriksens disipler har ingen karantener.

Skader Godset:

Godset så lenge ut til å stille med skadefri tropp for første gang på mange runder da Tokmac Nguen endelig returnerte på trening denne uken etter at et kne satte han ut av spill siden juni. Uheldigvis for 22-åringen brakk han tåen etter noen få treningsøkter og er ute i fire nye uker.

Suspensjoner Godset:

Ingen suspensjoner for Godset denne runden.

Kampen kan du se på Sport Premium 5 og TV2 Sumo!

 

Odd – Stabæk – Søndag 18.september 18.00


Odd så lenge ut til å kjempe mot Rosenborg om gullet, men har etter hvert falt av gullkampen og nå er det sølvkampen som står i hodet på Dag-Eilev Fagermo & co.

Stabæk kjemper i motsatt ende av tabellen, og befinner seg på direkte nedrykk før serierunden. Kaptein Morten Skjønsberg har sagt at klubben trenger fire seiere på de seks siste for å berge plassen i Tippeligaen, og søndag er første utfordring for et Stabæk-lag som er desperate etter poeng.

Skader Odd:

Kantspiller Rafik Zekhnini kjemper mot klokken mot å rekke kampen med strekkskade, mens stopper Fredrik Semb Berge garantert er ute etter å ha operert menisken forrige måned.

Suspensjoner Odd:

Jone Samuelsen er den eneste fra Odd som må sone karantene, etter å ha mottatt sitt femte gule kort for sesongen mot Lillestrøm forrige uke.

Skader Stabæk:

Stabæk stiller trolig skadefritt til møtet på Skagerak søndag.

Suspensjoner Stabæk:

Det er heller ingen suspensjoner i Stabæk-leiren, noe som betyr at alle er tilgjengelige.

Kampen kan du se på Sport Premium 6 og TV2 Sumo!

 

Rosenborg – Start – Søndag 18.september 20.00


Runden avsluttes på Lerkendal, hvor Start gjester serielederen. Sørlendingene har ikke vunnet på godt over ett år, og statistikken blir ikke lettere av at Rosenborg står på motsatt banehalvdel. Med fattige ni poeng etter 24 runder har nok klubben begynt å forbedre seg på OBOS-liga tilværelsen.

Rosenborg leder serien med 15 poeng, og har ikke tapt i seriesammenheng siden serieåpningen borte mot Odd, men har siden den gang virket nærmest uslåelige. Har tatt imponerende 21 poeng de siste ti kampene.

Skader RBK:

Alexander Lund Hansen har slitt med hjernerystelse hele sesongen, og er ikke ventet tilbake på banen med det første. Også tredjekeeper Pavel Londak er utilgjengelig. Yann-Erik de Lanlay skadet korsbåndet borte mot Viking tidligere i år og er også ute resten av sesongen.

Suspensjoner RBK:

Trønderne topper Fair Play-tabellen og ingen spillere soner karantene.

Skader Start:

Kaptein Rolf Daniel Vikstøl opererte armen tidligere denne uken, og det er usikkert om forsvareren rekker RBK-kampen. Uduak Idemonkon som ble hentet før sesongstart sliter med skade, i likhet med skadeforfulgte Andreas Hollingen, som begge er utilgjengelig.

Suspensjoner Start:

Ingen suspensjoner på Start denne runden.

Kampen kan du se på TV2 Zebra og TV2 Sumo

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Født i 1998 og har skrevet for Fotballsonen siden februar 2014. Holder til i Norge-avdelingen.

Legg igjen en kommentar