Den argentinske klubben Vélez Sarsfield var sikker på at City ville straffes på samme måte som Barcelona, Real Madrid og Atlético Madrid.

Saken dreier seg om den 16 år gamle argentinske gutten Benjamin Garré, som Manchester City hentet i juli fra Vélez Sarsfield. Vélez Sarsfield mente Manchester City hadde kontakten spilleren allerede før han fylte 16 år og dermed skal ha brutt FIFAs regelverk.

Ifølge Telegraph kom Vélez Sarsfield med en uttalelse om at de forventet at Manchester City ble straffet på samme måte som Barcelona, Real Madrid og Atlético Madrid.

I en uttalelse fra FIFA, heter det derimot, etter en grundig analyse, at det ikke finnes noen grunn til å åpne sak mot Manchester City.

Smutthull i regelverket

Barcelona har allerede sonet en straff hvor de ikke fikk registrere nye spillere i to overgangsvinduer for å ha hentet spillere under 18 år til akademiet sitt. Begge Madrid-klubbene ble dømt for det samme og fikk samme straff som Barcelona.

I FIFAs regelverk er det tre unntak for å kunne hente spillere fra andre land mens de er mellom 16 og 18 år: Spillerens foreldre flytter til et nytt land av årsaker ikke tilknyttet fotball. Spilleren bor mindre enn 50 kilometer fra en landegrense, og klubben ikke befinner seg mer enn 50 kilometer på andre siden av grensen, eller hvis overgangen skjer innad i EU/EØS og spilleren er mellom 16 og 18 år.

I tillegg finnes det enda et unntak som ikke er nevnt i regelverket, som Manchester City her benyttet seg av. Hvis en spiller har et statsborgerskap i et land i EU/EØS, så kan overgangen finne sted, selv om spilleren er under 18 år.

Et annet eksempel på en overgang som har funnet sted på grunn av dette unntaket, er det amerikanske stortalentet Christian Pulisic, som spiller for Borussia Dortmund og ble hentet til klubben da han var 16 år.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Nordlending som har havnet i Tromsø. Skriver helst om fotballøkonomi.

Legg igjen en kommentar