LERKENDAL STADION (Fotballsonen)(Rosenborg 3-1 Vålerenga) Selv med hele fem forandringer i startelleveren etter gullfesten i Molde hadde ikke Vålerenga mulighet til å stoppe RBK-toget. 

Forrige serierunde sikret Rosenborg et rekordtidlig seriegull borte mot Molde allerede fem serierunder før slutt. Til tross for ingenting å spille for feide trønderne Vålerenga av banen søndag kveld og holder samtidig stø kurs mot poengrekord.

Tidlig Rosenborg-scoring 

Vålerenga gikk ut i høyt press mot seriemesteren i håp om at det skulle betale seg med tidlig scoring, men i stedet var det hjemmelaget som tok ledelsen etter kun fire minutter. Høyreback Erlend Dahl Reitan mottok ballen midt på gjestenes banehalvdel, før han upresset forserte frem til sekstenmeteren. Etter noen dragninger prøvde 19-åringen lykken ved kanten av femmeteren, og med litt tur og via underhånden til Marcus Sandberg i VIF-buret trillet ballen i lengste til ellevill jubel hos 20 000 fremmøtte trøndere.

Drøye ti minutter etter 1-0 scoringen kunne Matthias Vilhjamsson doblet ledelsen. Kaptein Mike Jensen spilte islendingen fint alene med Sandberg, men avslutningen til Vilhjalmsson gikk meteren på feil side av treverket.

Lekestue på Lerkendal 

Da halvtimen var passert på Lerkendal ble imidlertid ledelsen doblet. Magnus Lekven mistet ballen ved midtsirkelen og nevnte Jensen spilte raskt i lengderetning mot Pål André Helland. Landslagsvingen fosset fremover og prøvde i likhet med Dahl Reitan lykken inne i sekstenmeteren. Skuddet til Helland gikk via Kjetil Wæhler og gikk i en bue over en utspilt Sandberg.

Kun minuttet senere var 2-0 blitt 3-0. Rosenborg anført av Fredrik Midtsjø på venstresiden lekte seg gjennom Vålerenga-forsvaret og fant Mushaga Bakenga inne i sekstenmeteren. Upresset og alene kunne dermed Bakenga banke inn 3-0.

Syv minutter etter to raske Rosenborg-scoringer var det gjestenes tur til å tegne seg på scoringslisten. Sander Berge drev fint fremover og tredde gjennom Rasmus Lindkvist som hadde kommet opp fra sin venstreback-posisjon. Lundkvist prøvde å finne lagkameratene inne i boksen, og med litt hjelp fra Dahl Reitan som forsøkte å blokkere innlegget fikk ballen en vanskelig bue og en uheldig Tore Reginiussen styrte ballen i eget nett til 3-1.

Kjedelig andre omgang 

I motsetning til en fartsfylt første omgang med flere sjanser og mål til begge lag uteble de sjansene andre omgang sjansene i andre omgang og en måtte vente helt til timen før det skjedde noe bemerkelsesverdig.

Kaptein Jensen ble felt av nevnte Lindkvist og dommer Svein Oddvar Moen pekte etter noen sekunder betenkningstid på krittmerket. Bakenga som sikret 3-0-scoringen kunne blitt tomålsscorer, plasserte ballen til venstre, men Engas sisteskanse Sandberg hang med på notene og avverget straffescoring.

Åtte minutter før slutt spilte også Vålerenga seg frem til sin første sjanse i andre omgang. Simen Juklerud brukte Dahl Reitan som rundingsbøye, før han fant Sander Berge alene i boksen. Avslutningen til 18-åringen var riktignok ikke av det gode slaget, og markkryperen gikk noen meter til side for målet til Adam Larsen Kwarasey.

Med 3-1 seier tok trønderne sin tolvte seier hjemme på Lerkendal og tre nye poeng. Det betyr at Kåre Ingebrigtsens menn nå har 65 poeng, syv poeng bak poengrekorden til Molde på 72. For Vålerenga er situasjonen en helt annen, og med fire serierunder igjen ligger hovedstadslaget kun fire poeng fra direkte nedrykk.

Kampfakta

Rosenborg 3-1 Vålerenga
Mål: RBK: Erlend Dahl Reitan (4´), Pål André Helland (30`), Mushaga Bakenga (31´). VIF: Tore Reginiussen SM (37´).
Gule kort: RBK: Gudi. VIF: Moa
Tilskuere: 19.518

Rosenborg (4-3-3): Larsen Kwarasey; Dahl Reitan, Eyjolfsson, Reginiussen, Skjelvik; Jensen, Gudi (Solli 83´), Midtsjø; Helland, Vilhjamsson (Stamnestrø 83´), Bakanga (Gytkjær (64´).

Vålerenga (4-2-3-1): Sandberg; Larsen, Nakkim, Wæhler, Lindkvist (Johansen 79´); Lekven, Grindheim (Stengel 80´); Zahid, Berge, Juklerud; Moa (Elsebutangen( 82´).

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Født i 1998 og har skrevet for Fotballsonen siden februar 2014. Holder til i Norge-avdelingen.

Legg igjen en kommentar