Norge møter Serbia i play off til u21-EM neste sommer.

Den første kampen skal spilles i Serbia 11. november, før lagene igjen møtes i Norge 15. november. Serbia endte på andreplass i sin gruppe i kvalifiseringen, ett poeng bak Italia. Serbia har en sterk generasjon og Serbia vant u20-VM i 2015.

I tillegg møter Spania Østerrike.

Kampene spilles mellom 7. og 15. november, og de to vinnerne får delta i neste sommers u21-EM i Polen. Der kan de møte Tsjekkia, Danmark, England, Makedonia, Tyskland Italita, Portugal, Slovakia, Sverige og Polen, som er de andre lagene som har kvalifisert seg.

U21-trener skal lede kvinnelandslaget

Mens Norges Fotballforbund leter etter ny landslagstrener til kvinnelandslaget, vil u21-trener, Leif Gunnar Smerud, lede kvinnelandslaget i neste landslagssamling for kvinnene.

– Jeg er svært fornøyd med å ha fått på plass Leif Gunnar til å lede dette tiltaket, parallelt med at vi jobber videre med å finne ny landslagssjef. Leif Gunnar har solid erfaring som trener i Tippeligaen og nå som U21-landslagssjef, i tillegg til at han var assistenttrener for kvinnelandslaget da de tok bronse i EM i 2009, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til fotball.no.

Smerud er klar på at det ikke vil påvirke forberedelsene for u21-landslaget.

– Jeg fikk en forespørsel om jeg kunne gjøre en jobb mens de jakter på en permanent løsning. For meg er en ære å få lede det norske kvinnelandslaget, så det takket jeg ja til. Det er snakk om en fem dagers samling som heller ikke kommer i noen konflikt med forberedelsene til U21-kvaliken, sier Smerud til fotball.no.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Nordlending som har havnet i Tromsø. Skriver helst om fotballøkonomi.

Legg igjen en kommentar