Forrige runde traff vi godt med et par av våre valg, men et par straffebom stod mellom vårt team og en strålende fantasyrunde. Vi håper å kunne hanke inn mer enn de 46 poengene vi fikk forrige runde, selv om også det lå godt over snittet i verden. Denne runden har vi tro på noen overraskelser og gir deg et tips som potensielt sett kan gi et godt løft på totalrankingen.

gw9

Keeper:
Maarten Stekelenburg – 5,1 – Everton (Burnley, B)
Everton har noe skuffende holdt nullen bare to ganger denne sesongen, men Koeman virker likevel å ha fått på plass en forholdsvis god defensiv struktur. Stekelenburg bør ha bra med selvtillit etter praktkampen mot City sist og nå venter Burnley, det laget som scorer minst i Premier League.

 

Forsvar:
Ashley Williams – 5,1 – Everton (Burnley, B)
Her hviler mye på den samme argumentasjonen som for Stekelenburg. Vi tror ikke Burnley vil ha veldig mye å by på fremover og ser for oss at Everton har gode muligheter for å holde nullen, selv om det har vært vanskelig å plukke clean sheets på fantasy denne sesongen. Williams er også bra på offensiv dødball og kan potensielt få poeng på det.

Hector Bellerin – 6,5 – Arsenal (Middlesbrough, H)
Etter en litt tung sesongstart har Bellerin kommet i gang de siste ukene. Har plukket 21 poeng på de tre siste kampene og kunne fort hatt mer. Leverte en målgivende sist og var også uhyre nært scoring. Vi tror på en ny kamp med potensial for offensive poeng, og mot et formsvakt Middlesbrough skal det også være mulig å holde nullen.

Kyle Walker – 6,0 – Tottenham (Bournemouth, B)
Walker har vært strålende denne sesongen og er den forsvarsspilleren med nest mest poeng så langt. Den angrepsvillige høyrebacken får alltid bra med uttelling på systemet for bonuspoeng og er også blant de forsvarsspillerne i PL som skyter mest. Bournemouth har riktignok vært gode den siste tiden, men i mangel på bedre alternativer denne runden satser vi på offensive poeng for Walker.

 

Midtbane:
Alexis Sanchez – 11,3 – Arsenal (Middlesbrough, H)
Sanchez er et must når han er i form, og nå er han virkelig i fyr og flamme. Fire mål og fire assist på de siste seks, og mot Middlesbrough skal det mye til for at Sanchez ikke er involvert i noe. Svært eksplosiv som fantasy-spiller og er også en fin mann med tanke på bonuspoeng. Spiller spiss denne sesongen og er dermed bankers i laget.

Theo Walcott – 7,9 – Arsenal (Middlesbrough, H)
Om Sanchez er i form er det i alle fall ikke noe å si på det Walcott driver med for tiden. 40 poeng på de siste fire kampene er nesten uhørt, og det burde vært mer! Involvert i svært mye, kommer til et lass med sjanser og spiller for et Arsenal-lag i god flyt. Få det på!

Theo Walcott og Hector Bellerin har begge levert bra for Arsenal den siste tiden, og vi har funnet plass til begge i denne ukens lag (Foto: Ben Queenborough, BPI).

Theo Walcott og Hector Bellerin har begge levert bra for Arsenal den siste tiden, og vi har funnet plass til begge i denne ukens lag (Foto: Ben Queenborough, BPI).

Dmitri Payet – 9,4 – West Ham (Sunderland, H)
Utrolig nok har Payet falt i pris denne sesongen, men man kommer ikke utenom franskmannen på fantasy. Han er involvert i alt West Ham skaper offensivt og har tatt bra med poeng de siste fem kampene. Nå venter jumboplasserte Sunderland og vi tror på nye poeng for West Hams største stjerne.

Adem Lallana – 7,1 – Liverpool (West Bromwich, H)
Liverpool scorer på bestilling om dagen og man må ha en av de offensivt anlagte midtbanespillerne fra Merseyside-laget. Hvem som tar poengene er det dog umulig å si, og vi går derfor for det mest budsjettvennlige alternativet. Til 7.1 er Lallana et kjempevalg, selv om West Brom ikke er det laget som slipper inn mest.

 

Angrep:
Romelu Lukaku – 9,5 – Everton(Burnley, B)
Seks mål på de siste fire kampene, og selv borte mot City ble det scoring på den belgiske kjempen. Lukaku i form er noe av det beste Premier League har å by på og nå er det bare å få ham inn om du ikke allerede er på det toget. Burnley er riktignok svært gjerrige hjemme på Turf Moor, men Lukaku er på laget også denne uken.

Islam Slimani – 8,5 – Leicester (Crystal Palace, H)
Den algeriske spissen har ikke fått noen fantastisk start på sin Premier League-karriere, med poeng i bare én av fire kamper. Der ble det riktignok 13 i tallet, og i CL har han også vist seg som en målscorer. I midtuken så han ut som Leicesters farligste mann og nå venter et Palace som fortsatt ikke har holdt nullen denne sesongen.

Wilfried Bony – 7,3 – Stoke (Hull, B)
Blank, blank, blank. Det har vært historien for Bony så langt denne sesongen, og Stoke har virkelig ikke sett bra ut. Vi har dog tro på at det vil snu og etter en meget god kamp sist er det et under at Bony ikke har målpoeng denne sesongen! Nå venter et Hull som har åpnet alle slusene, og sluppet inn 17 mål på de siste fire! Bony er et spenstig valg, men vi har tro på at det vil betale seg. Et noe tryggere alternativ er Deeney, men vi har større tro på Bony denne runden.

Vi tror endelig det løsner for Wilfried Bony denne runden (Foto: Paul Currie, BPI).

Vi tror endelig det løsner for Wilfried Bony denne runden (Foto: Paul Currie, BPI).

 

Benk:
Pickford (4,0, Sunderland), Allen (4,9, Stoke), Wilson (4,0, Bournemouth), Kingsley (4,1, Swansea)

 

Rundens kaptein:
Alexis Sanchez –
Det er tilnærmet dødt løp mellom Sanchez og Walcott denne sesongen, men valget faller ned på Sanchez fordi han spiller spiss og oftere er involvert foran mål. Det er også tryggere å gå for Sanchez da han sannsynligvis vil være kapteinsvalg for svært mange denne runden, og med tanke på at vi tror på poeng kan det være en del å tape på å velge et mer risky alternativ.

Rundens billigspiller:
Joe Allen (4,9) –
Det høres helt fjernt ut, men Joe Allen er rundens billigspiller og har du ham i laget ditt er han nesten for spennende til å sette ham på benken. 35 poeng på de siste 3 kampene, mål for Wales i landslagspausen og plutselig en spiller som dukker opp i motstanderens boks. Når han da skal opp mot et Hull som lekker er det fristende å smelle Allen inn i laget, og slik ha muligheten til å bli med på et potensielt prisløft med en ny god runde her.

Rundens differensial (Valgt av maks 7,5 %):
Wilfried Bony (1,0%) –
Vi har ivorianeren i laget og har så stor tro på at det endelig vil løsne for ham at vi også velger ham som ukens differensial. Det er kun 1% som har Wilfried Bony på laget sitt, hvilket betyr at man har muligheten til å hente inn verdifulle poeng dersom man treffer med han denne runden. Hull er en katastrofe for øyeblikket og Bony kan fort score både ett og to her.

Rundens donk (Valg av minst 15 %):
Zlatan Ibrahimovic (43,2%) –
Zlatan var glitrende i sesongstarten og leverte poeng i hver eneste kamp, men kurven har vært fallende og på de tre siste kampene har ikke svensken tatt mer enn fire poeng. Ibrahimovic dropper mye dypt i banen og har ikke hatt mange avslutninger i de siste kampene. Det ser vi heller ikke for oss at det blir borte mot Chelsea, i en kamp hvor Mourinho antagelig vil spille relativt kynisk og en eierandel på 43,2% er på kanten til ubegripelig.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar