AC Milan har så langt denne sesongen imponert i Serie A, og den gamle storklubben ser ut til å være på vei tilbake fra skyggenes dal.

Den italienske storklubben, eller rettere sagt gigantklubben, AC Milan, har de siste sesongene slitt stort. Det er flere årsaker til Milans nedgang, mest gjeldende årsak er at mangeårige president, Silvio Berlusconi, har stengt igjen pengekrana. Fra å tidligere ha hentet stjerner fra øverste hylle i fotballverden, har man de siste sesongene sett et Milan som har hentet avdankede fotballspiller gratis, på lån eller for en billig penge. Spillere som Alex, Alessio Cerci og Fernando Torres har de siste sesongene vært innom klubben uten å ha etterlatt seg et nevneverdig fotavtrykk.

Også trenere har de siste sesongene ankommet klubben med forventinger om å ta Milan tilbake til toppen av italiensk fotball, men felles for de alle er at de har forlatt klubben etter skuffende resultater. Trenerne som har vært innom Rossoneri har heller ikke vært av det kalibre man tidligere har sett. Clarence Seedorf, Filippo Inzaghi og Christian Brocchi har alle gjort sine debuter i treneryrket i Milan. Førstnevnte la til og med opp som fotballspiller for å ta over treneransvaret i klubben. Milan skal ikke være en klubb der trenere skal få prøve seg for første gang. Milan er en klubb som skal ledes av trenere med solid erfaring og kompetanse. Forventningene har også kanskje vært større enn hva man egentlig kan forvente av spillermaterialet Milan ar hatt, spesielt under ledelse av uerfarne trenere.

Lysere tider
Men nå er situasjonen og stemning i den røde og sorte delen av motebyen Milano mye bedre enn den har vært på årevis. I trenerstolen sitter en ung og meget spennende trener i form Vincenzo Montella. Til tross for sin alder av bare 42 år har Montella allerede opparbeidet seg en del erfaring i treneryrket, og han gjorde det meget bra som trener for Fiorentina mellom 2012 og 2015, da han ledet Viola til tre strake fjerdeplasser. Montella har så langt gitt unge spillere sjansen i sitt Milan, og det har så langt fungert meget bra. Spillere som Gianluigi Donnarumma, Alessio Romagnoli og M’Baye Niang har utviklet seg til å bli nøkkelspillere for Milan. I tillegg har Davide Calabria og Manuel Locatelli vist seg frem på strålende vis når de har fått muligheten. Sistnevnte scoret i helgen vinnermålet i 1-0 seieren mot selveste Juventus, da han i en alder av bare 18 år ble valgt ut som erstatter for kaptein Riccardo Montolvio sentralt på Milans midtbane.

 

I tilegg til at det sporslige ser lovende ut pågår det også et eierskifte i Milan. Silvio Berlusconi har etter 30 år i klubben bestemt seg for å selge klubben. Berlusconi skal ha mye av æren for Milans suksessrike historie, men med stadig mindre investeringer er det på høy tid at den tidligere italienske statsministeren overlater klubben til noen med større investeringslyst. Det er et kinesisk konsortium bestående av flere foreløpig ikke navngitte aktører som kjøper opp Milan. Avtalen ble signert i sommer, men oppkjøpet er ennå ikke kommet helt i boks. Det skal være klausuler i avtalen mellom kineserne og Berlusconi som forplikter Milans nye eiere til å investere stort i klubben de neste årene.

Med et ungt lag som så langt har spilt bedre enn hva et Milan-lag har gjort på lenge, og store investeringer fra Østen ser det meget lyst ut for Milan. Alle med hjerte i den røde og sorte delen av Milano kan glede seg til tiden fremover, for Milan kan ha snudd de siste års dårlige trend og ser ut til å ha startet klatringen på vei tilbake til toppen av italiensk fotball.

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar