Borussia Mönchengladbach og Eintracht Frankfurt spilte uavgjort i fredagens åpningskamp for runde ni. I dag venter Tysklands aller heteste derby, Ruhrderbyet, mellom Borussia Dortmund og Schalke 04 i tillegg til flere andre godbiter fra Tysklands øverste divisjon.

 

Lørdag kl 15:30
FC Augsburg – FC Bayern München

Augsburg står uten seier på de siste tre og møter et Bayern-lag som fortsatt er ubeseiret så det skal bli tøft å få poeng her for Augsburg, noe oddsen også reflekterer.

Bayern har vunnet elleve av de siste tretten oppgjørene mot Augsburg og ikke tapt innbyrdes på de siste tre så dette bør bli en helt grei borteseier.

Odds fra Nordicbet:
H: 17.00               U: 7.15                 B: 1.17

 

Wolfsburg – Bayer Leverkusen

Før sesongen ville dette vært et toppoppgjør. Nå er det en kamp mellom laget på 16.plass og laget på 11.plass. Wolfsburg har kommet forferdelig skjevt ut og ligger altså helt nede på playoff-plass etter åtte runder med fotball. Dieter Hecking har fått fyken, men det ble ikke stort bedre med midlertidig manager Valérienn Ismaël i forrige kamp som gikk på en 3-1 smell borte mot Darmstadt. Wolfsburg trenger en opptur her.

Det samme kan man dog si om Leverkusen som ble grundig slått av Hoffenheim i forrige runde og kanskje begynner Roger Schmidt å føle litt varme under føttene der han står på sidelinjen. For denne starten har ikke vært bra og en seier her kan være et lite vendepunkt for Leverkusen.

To lag i desperat poengjakt for å ikke bli helt akterutseilt av de fremste lagene. Men så spørs det om viljen til å vinne klarer å overvinne frykten for å tape eller om vi får en kamp hvor ingen tør å ta sjanser. Skjer det så ender det fort uavgjort i Wolfsburg.

Odds fra Nordicbet:
H: 2.75                 U: 3.45                 B: 2.45

 

Lørdag kl 18:30
Borussia Dortmund – Schalke 04

Så er vi kommet til helgens virkelige godbit. Ruhrderbyet mellom Dortmund og Schalke. Tysklands største fotballkamp. Det niende største hatderbyet i verden ifølge FourFourTwos liste over Topp 50 Største Derbyer i verden.

Bortelaget Schalke startet sesongen grusomt og stod med fem strake tap på de første fem kampene og man kunne lure på hva det var de holdt på med hos de kongeblå fra Gelsenkirchen. Så har det blitt litt bedre og det har blitt en uavgjort og to storseiere på de siste tre, noe som kan gi de tilreisende fanskarene et lite glimt av håp. For selv om derbykamper som dette lever helt egne liv er det ingen tvil om hvem som er favoritten.

Dortmund er storfavoritt til denne til tross for kun to uavgjort, det siste med minst mulig margin etter å ha ligget under i store deler av kampen mot Ingolstadt. Dortmund er farlige selv uten navn som Marco Reus, Andre Schürrle og Sven Bender.

Dortmund er favoritter, men Schalke-fansen lever i håpet og for å gjøre Jon Herwig Carlsens ord til mine: «Derby er derby». Her kan alt skje.

Odds fra Nordicbet:
H: 1.59                 U: 4.40                B: 5.10

"Derbyseier er som seriegull! Takk!" Så viktig er Ruhrderbyet for fansen (Foto: Digitalsport

«Derbyseier er som seriegull! Takk!!!» Så viktig er Ruhrderbyet for fansen (Foto: Digitalsport)

Søndag kl 15:30
Hoffenheim – Hertha Berlin

Det er to overraskelseslag som sparker i gang de to søndagskampene når fjerdeplasserte Hoffenheim tar imot Hertha Berlin på plassen over. Julian Nagelsmann har fått sving på sakene i et Hoffenheim som mange har ment har underprestert i flere sesonger og hans gutter er så langt ubeseiret denne sesongen. Kanskje Nagelsmann endelig kan få stabilisert Hoffenheim som en utfordrer til plassene som gir Europa-spill til høsten.

Bortelaget fortsetter den fantastiske trenden fra forrige sesong med å gi hovedstaden noe å juble for på fotballbanen. Kun et tap for Bayern München er det eneste Pál Dárdai og hans disipler har som tap denne sesongen.

Dette bør bli en tett og jevn kamp som er vanskelig å spå. Begge lag har gode muligheter for å ta med seg alle tre poengene og da kan man egentlig regne med at kampen ender uavgjort.

Odds fra Nordicbet:
H: 2.25                 U: 3.45                 B: 3.10

 

Søndag kl 17:30
Köln – Hamburg

Rundens siste kamp ser et nytt storlag møte et gammelt ett når Köln tar imot Hamburg på RheinEnergieStadion. Peter Stöger har brukt tid og bygd opp et solid mannskap i karnevalsbyen mens Hamburg har brukt den samme tiden på å sakte, men sikkert, bli mer og mer akterutseilt og ligger nå helt sist i Bundesligaen.

Köln er i god form til tross for tapet mot Hertha Berlin forrige runde og vil nok bruke nettopp det tapet for å straffe et Hamburg-lag som er mer tafatt enn på lenge. Her skal, og bør, det bli hjemmeseier.

Odds fra Nordicbet:
H: 1.57                 U: 4.20                 B: 5.60

 

Øvrige kamper:
Lørdag 15:30

Mainz – Ingolstadt
Darmstad – RB Leipzig
Werder Bremen – Freiburg

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Ola Bjerkevoll

Studerer Sportsjournalistikk ved University for the Creative Arts. Glad i all fotball, fra den minste krok til den største scene. @olabje på Twitter

Legg igjen en kommentar