Vi har heldigvis igjen én runde av fantasy før det venter en ny landslagspause. Mange av topplagene møtes internt og dermed kan mange stå foran en litt vanskelig helg. Her er våre tips for gameweek 11:

gw11

Keeper:
Tom Heaton – 4.7 – Hull (Crystal Palace, H)
Heaton står som en levende vegg for tiden og er den keeperen med desidert mest poeng på fantasy så langt denne sesongen. Får såpass bra med savepoints at det ikke er krise når han ikke holder nullen, og hjemme mot Palace er det heller ikke umulig at han får en clean sheet.

 

Forsvar:
John Stones – 5,0 – Manchester City (Middlesbrough, H)
Manchester City har ikke vært all verden defensivt denne sesongen, men holdt nullen sist og skal opp mot et Middlesbrough som ikke scorer mye mål. Vi har tro på at Guardiola har begynt å få bedre kontroll på det defensive og mener det skal være gode muligheter for clean sheet her.

Wes Morgan – 5,0 – Leicester (West Bromwich, H)
Leicester har tre clean sheets så langt, alle i hjemmekamper. Dermed har det blitt bra med poeng i 4/5 hjemmekamper denne sesongen, da Morgan også har scoret på en dødball. Der har West Brom slitt i år og dermed skal det være potensial for bra poengfangst for Morgan.

Wes Morgan har levert meget solid på hjemmebane denne sesongen (Foto: Matt West, BPI).

Wes Morgan har levert meget solid på hjemmebane denne sesongen (Foto: Matt West, BPI).

Erik Pieters – 4,5 – Stoke (West Ham, B)
Etter en grusom sesongstart har Stoke endelig begynt å ligne et fotballag igjen, og nå har de holdt nullen i to av de siste tre. West Ham har slitt denne sesongen og kun scoret tre på de fem siste. Dermed tror vi Pieters er et budsjettvennlig alternativ til å holde nullen i en ellers vanskelig forsvarsrunde.

 

Midtbane:
Eden Hazard – 9,9 – Chelsea (Everton, H)
Vært i fyr og flamme den siste tiden og har levert hele 30 poeng på de tre siste. Møter riktignok svært gjerrige Everton, men disse oppgjørene har vært målrike de siste årene. Etter omleggingen til 3-4-3 har Hazard vært strålende og hadde det ikke vært for et tøft kampprogram de neste 4 hadde han vært et must på ethvert lag.

Kevin De Bruyne – 10,7 – Manchester City (Middlesbrough, H)
Ikke hatt sin største sesong så langt, men har fått en del poeng og er blant de aller beste spillerne i verden. Det viste han igjen mot Barcelona i midtuken og City virker å ha funnet tilbake til formen de viste i starten av sesongen. Da er De Bruyne en farlig mann og man skal ikke se bort fra tosifret antall poeng her. Med en eierandel på under 10% er han også en fin differensial.

Roberto Firmino – 8,6 – Liverpool (Watford, H)
Liverpools midtbanespillere leverer noe voldsomt denne sesongen og Firmino er den mest stabile av poengplukkerne. Spiller spiss og er mye involvert, samt at han har kapasitet til å levere kamper med flere målpoeng.  Watford har holdt nullen de tre siste, men det er mot svak motstand og med Liverpool er det nesten målgaranti.

Liverpools midtbanespillere har hatt grunn til å feire mye denne sesongen og vi har funnet plass til to av dem denne uken (KIeran McManus, BPI).

Liverpools midtbanespillere har hatt grunn til å feire mye denne sesongen og vi har funnet plass til to av dem denne uken (KIeran McManus, BPI).

Coutinho – 8,6 – Liverpool (Watford, H)
Denne målgarantien gjør at vi dobler opp på Liverpool-midtbanespillere denne runden og vi investerer like godt i Coutinho som makker til Firmino. Meget solide 64 poeng så langt denne sesongen og er i god form om dagen. Voldsomt eksplosiv på fantasy og med samme argumentasjon som for Firmino er han et godt valg denne uken.

Joe Allen – 5,2 – Stoke (West Ham, B)
Waliseren er i fyr og flamme og er PLs store formspiller! Seks målpoeng på de siste fem, hvilket også har gitt hele ni bonuspoeng den siste tiden. Stoke er på gang og møter et West Ham som har slitt defensivt denne sesongen, og nå må klare seg uten skadde Reid. Joe Allen, få det på!

 

Angrep:

Sergio Agüero – 13,1 – Manchester City (Middlesbrough, H)
En annen mann man må få på er Sergio Agüero. Etter en litt trå periode smalt det plutselig sist, og argentineren håvet inn småpene 16 poeng. Når det da venter en hjemmekamp mot Middlesbrough er han selvskreven i laget, spesielt etter en god kamp mot Barcelona i midtuken. Dyrt er det, men Agüero gir poeng.

Charlie Austin – 6,7 – Soutampton (Hull, B)
Var en åpenbaring for QPR for to sesonger siden og har nå spilt seg inn på Soton-laget ved å score mål. Ikke tatt poeng på de to siste, men har da også møtt City og Chelsea. Når man da skal opp mot Hull er det gode muligheter for at det løsner igjen og Austin er en outsider til kapteinsvalg denne runden, da Hull har vært helt grusomme den siste tiden.

 

Benk:
Grant (4,1, Stoke), Wilson (6,6, Bournemouth), Holebas (4,8, Watford), Kingsley (4,1, Swansea)

 

Rundens kaptein:
Sergio Agüero –
Man kommer ikke utenom Agüero denne runden, og har du ham i laget er det ingen grunn til å ikke velge han som kaptein. De Bruyne, Liverpool-guttene og Austin er andre gode kandidater, men det er ikke verdt risikoen.

Rundens billigspiller:
Ilkay Gündogan (5,6) –
Med Joe Allen inne i laget må vi også få nevnt Gündogan. Med tre City-spillere inne på laget var det ikke plass, men til denne prisen er Gündogan et skikkelig kupp. Fått en ganske frigjort rolle under Pep og har scoret fire på sine to siste kamper!

Rundens differensial (Valgt av maks 7,5%):
Dusan Tadic (2,4%) –
Vi har allerede vært inne på hvor svake Hull er defensivt og dermed er det naturlig å se til Southampton for rundens differensial. Der finner man dødballspesialist og FPL-profil, Dusan Tadic. Har scoret på bestilling for landslaget og har bra med poeng i seg og her kan det absolutt bli uttelling og da har man mulighet til å hente inn poeng på 97,6% av de som spiller fantasy.

Rundens donk (Valg av minst 15%):
Zlatan Ibrahimovic (33,1%) –
Manchester United er i elendig form om dagen og Ibrahimovic har blanket de siste fem kampene, men svensken har fortsatt en eierandel på 33,1%! Han har riktignok en del gode statistikker på sin side, men til tross for at det er Swansea som står på motsatt halvdel tror vi det blir en ny tung runde for Zlatan, som dermed blir ukens donk.

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar