Mens Ørjan Nyland er borte med landslaget har Ingolstadt skaffet seg ny hovedtrener.

Etter en forferdelig start på sesongen valgte Ingolstadt å skille lag med trener Markus Kauczinksi etter kun ti kamper ved roret.

Kauczinksi tok over etter Ralph Hasenhüttl som forsvant til ligarival RB Leipzig i sommer.

Det ble altså kun med ti kamper for Kauczinksi som ikke ledet Ingolstadt til en eneste seier og kun to uavgjorte kamper.

Nå er det klart at Maik Walpurgis blir lagets nye hovedtrener.

Uten erfaring fra øvre divisjoner

Walpurgis har tidligere vært hovedtrener for Arminia Bielefelds andrelag, Regionalliga West-laget Sportfreunde Lotte (4.nivå) og senest 3.Liga-laget Osnabrück hvor han fikk sparken i august i fjor.

Walpurgis har altså aldri trent et lag på et av Tysklands to øverste nivåer og kan sies å være en gambling for et lag som sårt trenger poeng.

Hovedpersonen selv er klar for utfordringen:

– Bundesligaen har alltid vært det store målet for meg, så dette er en spesiell dag. Jeg brenner for denne utfordringen sier Walpurgis til klubbens hjemmeside.

Sportsdirektør Thomas Linke mener Ingolstadt nå er godt rustet for å snu den dårlige trenden:

– Maik er en veldig ambisiøs trener som tar med seg en klar filosofi som har overbevist oss og i trenerteamet har han hauger av ekspertise og erfaring å hente fra så vi kan se frem mot utfordringene som kommer. Maik har muligheten til å bidra bedytelig til suksesshistorien FCI.

Ingolstadt ligger nest sist i Bundesliga med to poeng, kun foran Hamburg på målforskjell, og Walpurgis første kamp som hovedtrener for Die Schanzer blir borte mot Darmstadt om en uke.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Ola Bjerkevoll

Studerer Sportsjournalistikk ved University for the Creative Arts. Glad i all fotball, fra den minste krok til den største scene. @olabje på Twitter

Legg igjen en kommentar