I sommer ble det klart av damelaget Avaldnes ikke fikk støtte av Norges Fotballforbund dersom de inngikk en avtale med Betsson og klubben brøt derfor det potensielle samarbeidet med spillselskapet.

Debatten tiltrakk seg derimot oppmerksomhet og Betsson har i ettertid blitt kontaktet av flere norske toppklubber.

Responsen kan tyde på en mangel på midler innen norsk fotball som NFF ikke klarer å dekke på egenhånd. I motsetning til utenlandske toppklubber kan ikke høytstående fotballag som Rosenborg stille med Betsson eller Carlsberg på drakta. Dermed går også store sponsorsummer tapt.

Til sammenligning har Carlsberg sponset Liverpool i 15 år, Heineken er offisiell sponsor av Champions League, og Betsson sponser Arsenal. Fotballtidsskriftet Josimar kaller de nasjonale forbudene mot pengespill og reklame for alkohol en «barriere».

Arve Hjelseth og Daniel Strand – som står bak artikkelen i Josimar – mener at lag som RBK sliter med at lokale sponsorer ikke ønsker å øke støtten dersom klubben kun spiller mot utenlandske lag. Utenlandske fotballag mottar store summer fra spillselskaper og alkoholprodusenter, men ettersom det er ulovlig i Norge sitter fotballag ofte igjen med mindre summer fra lokale sponsorer som holder dem på hjemmebane.

Frykten av å miste gamblingmonopolet og sponsorrettighetene til Norsk Tipping, for så å se norske fotballspillere sponset av NorskeLodd.com, sitter langt inne. I striden under Avaldsnes’ flørt med Betsson uttalte kommunikasjonssjef  i NFF Yngve Haavik at laget «sag av grenen både de og andre klubber sitter på» og poengterte at Avaldsnes’ forhold til spillselskapet var «direkte illojalt».

Mikael Mellqvist, kommunikasjonssjef i Betsson, har uttalt at selskapet er «smigret over henvendelsene» som fulgte Avaldnes debatten og at de er interessert i avtaler og dialog men nekter for at spillselskapet ønsker å gjøre noe som bryter med norsk lov. Mellqvist ønsket ikke å kommentere hvilke lag det var snakk om, men avslører så mye som at Betsson «har blitt kontaktet av toppklubber i Norge, både fra fotball og andre idretter».

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar