Årets store høydepunkt for de fleste fans av norsk klubbfotball spilles kommende helg. De suverene seriemesterne Rosenborg tar imot outsiderne fra Kongsvinger i finalen på Ullevaal stadion.

Trønderne er selvsagt store favoritter, men kanskje går de på et lignende sjokktap som mot Strømsgodset i 1991. Laget fra Gjemselund har iallfall ikke noe å tape, og de rødkledde viste i semifinalen på Marienlyst at de absolutt ikke bør tas lett på. Laget fra de dype skoger er i god form, og slo enkelt Sandnes UIf i den første kvalifiseringskampen i OBOS-ligaen. Rosenborg har på sin side alt å tape i en kamp som denne, men dette blir trøndernes tredje cupfinale på fire år, og alle ekspertene er sikre på at de klarer å forsvare tittelen fra i fjor.

Kongsvinger spiller sin første cupfinale

Etter å ha tapt fire semifinaler er hedmarkingene endelig klare for sin første cupfinale. Kongsvinger var en av Norges beste klubber på 1980- og begynnelsen av 90-tallet, men klarte ikke å henge med på pengegaloppen som skjøt fart rundt årtusenskiftet. I dette årtusenet har Kongsvinger bare vært én sesong (2010) i den øverste divisjonen, ellers har laget vekslet mellom spill på nivå 2 og 3. En cupfinale er alltid forbundet med fotball tipping, og i årets kamp kan du selvsagt finne god odds på live-betting i løpet av kampen. I tillegg får du selvsagt en veldig høy odds på Kongsvinger-seier, eller at kampen skal gå til ekstraomganger.

Rosenborg er selvsagt enorme favoritter

Man kan allikevel ikke stikke under en stol at Rosenborg stiller som enorme favoritter i denne kampen. Oppgjøret har således mye til felles med 2010-finalen hvor Strømsgodset enkelt slo Follo i en søvndyssende finale. Forhåpentligvis gjør Kongsvinger som i semifinalen, og scorer først. Dette fører garantert til en mer spennende kamp, samt høyere odds på Rosenborg-seier for de gamblerne som foretrekker live-betting. Trønderne har ingen skader av betydning, og Kåre Ingebrigtsen kan således stille med det sterkeste mannskapet sitt mot underdogen fra Hedmark.

Hva kan jeg vedde på?

I en kamp med en såpass klar favoritt, kan det ofte være lurt å fokusere på ting som kan skje i løpet av oppgjøret. Et alternativ er om det skal bli over eller under 2,5 mål. De fleste forventer nok en målfest av de sjeldne, men en tidlig scoring for Rosenborg kan føre til at trønderne legger seg bakpå og kontrer inn 2–0 mot slutten. Oddsen kommer nemlig garantert til å være høyere for at kampen skal ende med to scoringer eller færre. Et annet interessant spill du kan prøve deg på i løpet av kampen er om antall scoringer ender som oddetall eller partall.

Kvinnefinalen

Cupfinalehelgen er allikevel mer enn bare herrefinalen, og de aldersbestemte lagene spiller finalene sine i Telenor Arena. Hovedkampen på Stabæks gamle hjemmebane er allikevel kvinnefinalen mellom Røa og Lillestrøm. Kanarifuglene har fått på plass Norges beste kvinnelag, og LSK gikk ubeseiret gjennom årets sesong som endte med 19-3-0 og nok et seriemesterskap. Røa havnet på 5. plass, og det blir en oddsbombe av de sjeldne hvis de greier å tukte Lillestrøm og ta hjem den etterlengtede kongepokalen.

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar