Desember er her, og dermed starter alvoret for fullt på fantasy. Kampene kommer tett som hagl fremover og nå må man henge med for å gjøre en god sesong. Her får du Fotballsonens tips foran helgens runde!

gw14

Keeper:
Lee Grant – 4.1 – Stoke (Burnley, H)
Du finner ikke et mer budsjettvennlig valg enn Lee Grant for tiden, og når han i tillegg møter Burnley hjemme ser vi ingen grunn til å ikke gi ham plass i elleveren. Har holdt nullen i tre av de seks siste og Burnley har scoret bare ett bortemål denne sesongen. Da ser det bra ut for Grant!

 

Forsvar:
Walker – 6,1 – Tottenham (Swansea, H)
Denne sesongen har Walker vært en trygg mann å ha på fantasy, selv om det kanskje ikke har blitt så mange offensive bidrag som man skulle ønske. Mot Swansea burde de kunne komme, og vi tror også det er muligheter for en clean sheet, selv om waliserne scoret 5 sist. Før det hadde de bare 11 mål i seriespillet og Spurs skal være solid defensivt.

Chris Brunt – 4,9 – West Bromwich (Watford, H)
Watford er ikke blant lagene som scorer mest i serien og West Brom er kjent for å være relativt solide defensivt. Grunnen til at man skal velge Brunt er dog en helt annen. Han spiller høyrekant, slår dødballer og har gode muligheter for bonus. Her kan det bli bra med poeng!

Cedric Soares – 4,9 – Southampton (Crystal Palace, B)
Inne i laget igjen etter å ha vært satt ut med skade en periode. Det har resultert i to clean sheets så langt og med et fint program foran seg er Cedric et meget godt valg til 4,9. Er alltid bra med offensivt og fikk to bonus sist, hvilket også er veldig gunstig for en forsvarer. Palace har riktignok scoret bra med mål, så Southampton kan få trøbbel med å holde nullen her, men de er i god form og Cedric kan også få en assist eller to.

 

Midtbane:
Alexis Sanchez – 11,4 – Arsenal (West Ham, B)
Har vært strålende denne sesongen og leverte på ny med to scoringer sist. 87 poeng på 13 gameweeks så langt gir et snitt på 6,7 og når han da skal opp mot et West Ham i svak form er han selvskreven på laget. Spiller spiss og er involvert i alt.

Alexis Sanchez og Theo Walcott har hatt mye å juble for denne sesongen, og vi finner plass til begge i denne ukens lag (Foto: BPI).

Alexis Sanchez og Theo Walcott har hatt mye å juble for denne sesongen, og vi finner plass til begge i denne ukens lag (Foto: BPI).

Theo Walcott – 7,9 – Arsenal (West Ham, B)
Vi har faktisk såpass stor tro på at Arsenal skal få til noe offensivt mot West Ham at vi velger å doble opp. Walcott har også hatt en veldig god sesong og leverte mål igjen sist, hvilket gjør at vi er trygge på at han får fornyet tillit av Wenger. Kanskje litt i overkant å doble opp på Arsenal-midtbaner, men da den ene spiller spiss føler vi det kan rettferdiggjøres.

Roberto Firmino – 8,6 – Liverpool (Bournemouth, B)
Liverpools midtbanespillere leverer noe voldsomt denne sesongen og Firmino er blant de som hyppigst tegner seg på lista blant poengplukkerne. Spiller i en fremskutt rolle, selv om det er noe usikkert hvordan laget vil komponeres med Coutinho ute. Firmino er uansett svært aktiv i et Livepool-lag som alltid scorer, og skal være klar til dyst i helgen til tross for litt skadeproblemer.

Redmond – 6,0 – Southampton (Crystal Palace, B)
Som tidligere nevnt er Southampton i god form, og det renner inn bak for Palace. Da ser vi på Redmond som et spennende valg, selv om det ikke har vært noen stor sesong for ham poengmessig. De underliggende statistikkene er veldig gode, og han så bra ut sist mot Everton. Det gir tillit hos oss denne uken, mot et Palace som har åpnet alle slusene defensivt.

 

Angrep:

Harry Kane – 10,9 – Tottenham (Swansea)
Her er det bare å hive seg på! Harry Kane er tilbake, vi er godt ute i sesongen og han har en fixture-list det lukter svidd av. Henger du ikke med her kan du fort havne bakpå, og Kane er bankers i vårt lag når Tottenham som skal opp mot et Swasea som sliter defensivt. Med en eierandel på bare 9% er dette en mann som kan skyte deg oppover listene fremover, og vi er sikre på at han leverer poeng.

Diego Costa – 10,6 – Chelsea (Manchester City)
Å skulle møte City høres ikke ut som noen drømmemotstander, men faktum er at de lyseblå har sluppet inn en god del mål under Pep Guardiola. Når man da tar Chelseas og Costas form med i opptellingen er vi ikke i tvil om at han skal få fornyet tillit. Har kun to runder uten målpoeng denne sesongen og har vært den spissen som har levert best på fantasy så langt.

Charlie Austin – 6,9 – Southampton (Crystal Palace, B)
Palace har 17 baklengs på de siste fem og Charlie Austin scoret sist. Resten av mattestykket lar vi være opp til deg, men skal du ha inn en litt billig spiss denne runden er det ingen tvil om hvem du bør velge, spesielt når du ser på programmet som venter.

 

Benk:
Zieler (4,4, Leicester), Phillips (5,2, West Bromwich), Kingsley (4,1, Swansea), Love (4,0, Sunderland).

 

Rundens kaptein:
Harry Kane –
Det er ingen tvil om kapteinsvalget denne runden. Kane har scoret i to av tre etter at han kom tilbake, og fikk en annullert mot Chelsea sist. Når det da er Swansea som venter, på hjemmebane, er vi ikke vonde å be.

Rundens billigspiller:
Matt Phillips (5,2) –
Han havnet på benken i vårt lag denne uken, men Matt Phillips kunne like gjerne vært på banen. Har 32 poeng på de tre siste rundene, og møter når Watford hjemme.

Rundens differensial (Valgt av maks 7,5%):
Divock Origi (2,0%) –
Med Coutinho og Sturridge på skadelista ligger alt til rette for Origi. Han kom inn sist og scoret, og mål ble det også i cupen i midtuka. Med en eierandel på bare 2% er spissen i et Liverpool-lag som alltid scorer et kjempevalg!

Rundens donk (Valg av minst 15%):
Romelu Lukaku (29,6%) –
Få spillere i Premier League er så gode som Lukaku når han er i form, men etter en god start på sesongen har det sviktet fullstendig for belgieren de siste kampene. Han har knapt vært borti ballen, ikke kommet til sjanser og tatt grusomme fem poeng på de siste tre. Har du ikke kvittet deg med Lukaku allerede er dette tidspunktet å gjøre det på, for med det kampprogrammet som venter er ikke en Lukaku ute av form noe å samle på.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar