Petter Vaagan Moen har skrevet under for moderklubben, 12 år etter at han forlot den. 

Petter Vaagan Moen har bestemt seg for å flytte hjem til Hamar, og spille for moderklubben Ham-Kam fra januar 2017. Vaagan Moen kommer fra Strømsgodset, hvor han har spilt de to siste sesongene. Det ble få kamper i hans første sesong i Strømsgodset, noe som i hovedsak skyldtes skadeproblemer. I år derimot var Vaagan Moen involvert i 20 seriekamper, hvorav 7 kom fra start og 13 fra innbytterbenken.

Han fikk aldri satt sitt store preg på Godset, og ser nå frem mot nye utfordringer og til å være med å løfte Ham-Kam opp igjen. Vaagan Moen sier i et intervju med hamkam.no at han følte han hadde flere sesonger igjen, men ble fristet da det han omtaler som klubben sin, meldte sin interesse.

I tillegg til å være spiller skal Vaagan Moen også bidra inn i trenerteamet til Ham-Kam. Han har drøssevis med erfaring, noe som kan slå veldig positivt ut for spillergruppen i PostNord-ligaen (2.div). Vaagan Moen har blant annet et Tippeligagull, 9 landskamper og et opphold i engelsk fotball bak seg.

Innholdsrik karriere

Petter Vaagan Moen begynte sin karriere i nettopp Ham-Kam, hvor han ble ut 2005-sesongen. Han fikk på mange måter sitt gjennombrudd i 2004, da Ham-Kam som nyopprykket lag overrasket stort med en femteplass i Tippeligaen. I 2005 derimot fikk man en tøffere sesong på Hamar, og endte på tiendeplass. Vaagan Moen fortsatte å imponere, tross sin unge alder, og ble hentet til Bergen og Brann for omtrent 10 millioner kroner før 2006-sesongen.

I Brann ble Vaagan Moen en suksess, og fikk med seg seriesølv i debutsesongen, og var svært delaktig i at Brann tok sitt første seriemesterskap siden 1963 i 2007. I løpet av tiden i Brann spilte han 122 kamper, og scoret 31 ganger for rødtrøyene. Han ble dessuten kåret til årets Brannspiller i 2010.

Vaagan Moen fikk tilnavnet "Mjøsas Beckham" for sine flotte frispark, her i aksjon for Strømsgodset (Foto: Digitalsport)

Vaagan Moen fikk tilnavnet «Mjøsas Beckham» for sine flotte frispark, her i aksjon for Strømsgodset (Foto: Digitalsport)

Vaagan Moens kontrakt med Brann gikk ut etter 2010-sesongen, og han gikk som bosmanspiller til den daværende serielederen i Championship, QPR. Det ble opprykk til Premier League påfølgende vår, men han ble aldri noen suksess på balløya, og bare ett drøyt år etter at han var klar for klubben, avsluttet de samarbeidet i slutten av januar 2012.

En drøy måned senere ble det klart at Lillestrøm hadde plukket opp Vaagan Moen. Han ble der i tre sesonger, og spilte til sammen 77 Tippeligakamper for Kanarifuglene. I de tre sesongene var han en viktig brikke i LSKs lag, og spilte henholdsvis 23, 27 og 27 av 30 kamper i serien de tre årene. Han ble som nevnt klar for Strømsgodset foran 2015-sesongen, og spilte her ut årets sesong.

Nå skal altså hedmarkingen hjem og forsøke å spille Ham-Kam oppover i systemet igjen. Han har signert en kontrakt som strekker seg over 5 år, så gjenstår det å se hvor mange av disse årene han kommer til å ikle seg den grønne drakta ute på banen, eller om han etter hvert blir bare trener. Det som i alle fall er sikkert, er at Ham-Kam har signert en spiller med drøssevis av erfaring, og som har ferdighetene til å kunne utgjøre en forskjell på tredje nivå i norsk fotball.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Mats Eid Bjørset

23 år, MatsBjorset på Twitter.

Legg igjen en kommentar