Vi har kommet til Gameweek 15 og det tette juleprogrammet står for tur, og her er ukens tips fra Fotballsonen. Med få gode defensive bidrag har vi valgt å bruke årets første chip: All Out Attack blir spilt!

Formasjon: 2-5-3

skjermbilde-2016-12-08-kl-21-39-46

Petr Cech – 5,5 – Arsenal (Stoke, H)

Petr Cech er vår første utvalgte til GW 15. Publikummet på Emirates har ikke vært bortskjemt med clean sheets i år, men i en runde der få keepere skiller seg ut lander valget på den rutinerte tsjekkeren. Møter Stoke på hjemmebane som vanligvis tilsier tre poeng for Arsenal, og vi ser også muligheter for å holde nullen.

Forsvar:

Marcos Alonso – 6,2 – Chelsea (West Brom, H)

Hvilken form Chelsea er i! Åtte seiere på rad er fasit etter nederlaget for Arsenal i september, og Alonso har fått en nøkkelrolle i dette Chelsea-laget. Som vingback er han ofte med framover, samtidig som Chelsea er bunnsolide bakover. Hjemme på Stamford Bridge mot et defensivt orientert West Bromwich er det store sjanser for både clean sheet og kanskje også målpoeng for spanjolen.

Cedric Soares – 5,0 – Southampton (Middlesbrough, H)

Etter et stygt 3-0 mot Crystal Palace, velger vi likevel å fornye tilliten til Cedric Soares. Southampton har bare sluppet inn 5 på hjemmebane hittil denne sesongen og det er lov å håpe på både smultring og offensive bidrag fra sommerens EM-vinner. Vi har troen på at The Saints vil slå sterkt tilbake etter stortapet forrige helg.

CLEAN SHEET? Cedric Soares får fornyet tillit i ukens ellever. (Foto: Ben Queenborough / BPI)

CLEAN SHEET?: Cedric Soares får fornyet tillit i ukens ellever. (Foto: Ben Queenborough / BPI)

Midtbane:

Sadio Mané – 9,3 – Liverpool (West Ham, H)

Fem mål på seks kamper er fasiten så langt for Sadio Mané – i alle fall på hjemmebane. Mot et West Ham-lag i fritt fall er dette en kamp de røde fra Merseyside absolutt bør vinne. I fraværet av Philippe Coutinho og med Firminos lille formdupp, velger vi å satse pengene på senegaleseren som er involvert i det meste av det Liverpool foretar seg. I tillegg er han også en spiller som kan gjøre ting på egenhånd.

Alexis Sanchez – 11,4 – Arsenal (Stoke, H)

Hva skal man si? Hattrick, pluss målgivende, i forrige runde resulterte i saftige 23 poeng for chileneren. Det er ingen grunn til å tro at formen skal stoppe mot Stoke. Om du ikke eier Sanchez nå, kan du være i trøbbel denne runden. Til tross for Wenger sine trusler om å benke Sanchez når det tette juleprogrammet, tror vi at han både starter og får med seg noe fra denne kampen.

Eden Hazard – 10,4 – Chelsea (West Brom, H)

Tilbake igjen med scoring mot City etter to runder uten målpoeng. Hazard er en nøkkelspiller for Chelsea-maskinen, og kan skape trøbbel for hvilket som helst lag. West Bromwich vil nok få store problemer med å stoppe Chelsea-lokomotivet og belgieren. Hazard er også et potensielt kapteinsvalg i GW 15.

Gylfi Sigurdsson – 7,4 – Swansea (Sunderland, H)

Islendingen er tilbake til ukens tips. 4 mål og 4 assists etter 14 gameweeks er ikke alt for mye å skryte av. Men i og med at halvparten av de kom på de fire foregående kampene før tapet mot Spurs, har Sigurdsson vist fin form den siste måneden. Sunderland er ikke altfor solide bakover, for å si det mildt, og det åpner opp muligheter for mål målpoeng for både Swansea og Sigurdsson. Om budsjettet ikke strekker til er Leroy Fer en fin mann å kjøpe.

FIN FORM: Gylfi Sigurdsson står med 4 målpoeng de soste 5 rundene. (Foto: BPI)

FIN FORM: Gylfi Sigurdsson står med 4 målpoeng de siste 5 rundene. (Foto: BPI)

Wilfried Zaha – 5,4 – Crystal Palace (Hull, B)

Ukas billigste spiller er Wilfried Zaha. Den unge engelskmannen har levert solid med målpoeng de siste rundene, og borte mot et svakt Hull-lag har vi troen på flere. Crystal Palace scorer stort sett hver gang de går på banen, og det er vel ingen grunn til at det skal stoppe nå.

 

Angrep:

Christian Benteke – 7,6 – Crystal Palace (Hull, B)

I angrepet starter vi med en ny Crystal Palace-spiller. Benteke har virkelig funnet storformen og scorer jevnlig for Alan Pardews menn. Hull kommer fra fem strake tap og det blir fort et sjette i lørdagens kamp. Den store belgieren er virkelig en mann å se opp for i den kommende runden. Om du ser etter et langskudd som kaptein er Benteke mannen for deg.

Diego Costa – 10,6 – Chelsea (West Brom, H)

To blanke gameweeks på 14 forsøk, trenger vi å si mer? Antonio Conte har virkelig fått det beste ut av Costa, som sammen med Pedro og Eden Hazard holder lekestue med motstanderene for tiden. Vi tror det blir en niende seier hjemme mot WBA til helgen, og da er det naturligvis sjanser for et Costa-mål eller to også.

BØTTER INN: Diego Costa slutter ikke å score. (Foto: BPI)

BØTTER INN: Diego Costa slutter ikke å score. (Foto: BPI)

Divock Origi – 6,6 – Liverpool (West Ham, H)

Sist ut i laget er Divock Origi. I fraværet av Coutinho, har Origi tatt vare på sjansene. Med scoring i tre av tre kamper, inkludert én i ligacupen, er Origi en potensiell differensial for de fleste lag. West Ham har heller ikke vært noen mur i forsvar hittil denne sesongen, mens Liverpool storspiller på Anfield. Det lover bra!

 

Benk: Grant (4,2, Stoke), Kingsley (4,1, Swansea), Love (4,0, Sunderland), (Holgate/Højbjerg)

 

Rundens Kaptein:

Alexis Sanchez – I sterk konkurranse med Hazard og Costa får Sanchez kapteinsbindet denne runden. Det er vanskelig å overse 23 poeng fra forrige runde, og Stoke bør heller ikke være det største hinderet for Arsenal.

Rundens billigspiller:

Leroy Fer (5,1) – Rundens billigspiller er Leroy Fer. Nederlenderen står med 6 mål denne sesongen, noe som er mer enn godkjent. Hjemme på Liberty Stadium mot Sunderland kan det fort bli et mål til.

Rundens differensial (Valgt av maks 7,5 %):

Wilfried Zaha (5,6%) – Den dribleglade kanten blir vår differensial denne runden. Leverer målpoeng jevnlig, og møter relativt «enkel» motstand, i alle fall på papiret. Liverpools Origi er også en sterk utfordrer som differensial.

Rundens donk (Valgt av minst 15 %):

Romelu Lukaku (26,4%) – Etter en kanonform når han først kom i gang sesongen, har Lukaku stoppet helt å score. Med fire blanke Gameweeks på rad er det bare å kvitte seg med belgieren, da det finnes mange bedre alternativer der ute.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar