I disse dager hører man mye om Ståle Solbakkens suksess som manager utenfor våre landegrenser, men vi har også en norsk manager i en klubb som leder den øverste divisjonen i Ungarn.

Henning Berg er nemlig for tiden manager i Videoton. I helgen gikk den 19. serierunden av stabelen, noe som er den siste runden fram til midten av februar. De har nå vinterpause i drøye 2 måneder, og Bergs mannskap troner øverst på tabellen, riktignok bare på bedre målforskjell enn både lag nummer to og tre. Videoton har tidligere to seriemesterskap i Ungarn (2010/11 og 2014/15), og ble nummer 2 forrige sesong, hele 21 poeng bak seriemester Ferencvaros.

Bergs forrige jobb var i den polske storklubben Legia Warszawa, hvor han startet 1. januar 2014. Han fikk med seg ett serie- og ett cupgull i løpet av sine 21 måneder i klubben, før han fikk sparken 4. oktober 2015. I tillegg til Legia har Berg vært manager i tre klubber tidligere. Lyn og Lillestrøm i Norge, og et kort opphold i Blackburn i 2012.

Fotball Tippeligaen H¯nefoss v Lillestr¯m 26.07.2010 Foto: Morten Olsen, Digitalsport Henning Berg - trener Lillestr¯m

Berg fra tiden i Lillestrøm
(Foto: Morten Olsen, Digitalsport)

Første nordmann som vant Premier League

Som spiller har Henning Berg hatt stor suksess, blant annet i Manchester United og Blackburn. Han ble i 1995 den første nordmannen til å vinne Premier League, da Blackburn noe overraskende vant serien. Berg dro til United i 1997, og vant tre ligamesterskap samt Champions League i 1999 med de røde djevlene. Henning Berg har dessuten 100 landskamper for Norge, og har deltatt i to VM-sluttspill for landet.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Mats Eid Bjørset

23 år, MatsBjorset på Twitter.

Legg igjen en kommentar