Fotballsonens fantasyteam er i kjempeform om dagen med 85 poeng i snitt de tre siste rundene. Vi satser på å fortsette den fine trenden i gameweek 17, og dette er våre utvalgte når det for alvor drar seg mot jul:

gw17

Keeper:
Darren Randolph – 4.4 – West Ham (Hull, H)
Randolph har kapret plassen i West Ham-buret og er dermed en billig vei inn i et lag som har et ganske ok kampprogram fremover. I helgen venter Hull, som knapt scorer på bortebane, og etter å ha holdt nullen mot Burnley sist har vi tro på ny suksess her.

 

Forsvar:
Walker – 6,2 – Tottenham (Burnley, H)
Denne sesongen har Walker vært en trygg mann å ha på fantasy, selv om det kanskje ikke har blitt så mange offensive bidrag som man skulle ønske. Sist kom det riktignok en assist og da ble det hele 11 poeng på Walker. Tottenham har holdt nullen i to av de tre siste og bør ha gode muligheter for det mot et Burnley som kun har scoret ett mål på bortebane i år.

Marcos Alonso – 6,4 – Chelsea (Crystal Palace, B)
Chelsea har vært nesten ubegripelig solide de siste månedene og vi har tro på at det fortsetter. Siden Marcos Alonso kom inn på laget har de holdt nullen i syv av ti kamper og den offensive venstrebacken har også hatt offensive bidrag. Palace har riktignok scoret en del mål i år, men vi har såpass tro på Chelsea at vi velger Alonso også denne runden.

Jose Holebas – 4,8 – Watford (Sunderland, B)
Etter en lengre periode med fryktelig svak uttelling fikk Holebas sin revansje mot Everton, hvor han leverte to assist. Backen tar dødballer og har bra med offensive poeng i år, samtidig som Watford også har kapasitet til å holde nullen, spesielt når det er Sunderland som står på motsatt banehalvdel.

 

Midtbane:
Alexis Sanchez – 11,8 – Arsenal (Manchester City, B)
Har vært strålende denne sesongen og leverer uke etter uke. Sanchez har et poengsnitt på smått ubegripelige 7,6 denne sesongen og er et must i ethvert lag, selv om de spiller borte mot City denne runden. Guardiolas menn sliter med å holde nullen, og når Sanchez spiller spiss er sannsynligheten for at han er involvert i scoring relativt bra.

Ingen har tatt flere poeng enn Sanchez denne sesongen, og da er han selvskreven på laget (Foto: Ian Tuttle, BPI).

Ingen har tatt flere poeng enn Sanchez denne sesongen, og da er han selvskreven på laget (Foto: Ian Tuttle, BPI).

Gylfi Sigurdsson – 7,5 – Swansea (Middlesbrough, B)
Islendingen har mistet spissplassen, men spiller i sin vante offensive midtbanerolle og tar alt av dødballer. Har fått svært bra med poeng de siste syv rundene og har en fin rekke med kamper foran seg. Middlesbrough har begynt å slippe inn en del mål, og scorer Swansea tror vi på at Gylfi er involvert.

Christian Eriksen – 8,5 – Tottenham (Burnley, H)
Vi finner plass til enda en av våre naboer, her i form av danske Eriksen. Midtbanespilleren har tatt 49 poeng på de siste fire rundene og er i storform! Sist ble det to scoringer og en assist, og Tottenham scorer bra med mål for tiden. Med en presis dødballfot og en nokså fri rolle offensivt er Eriksen mye involvert og hjemme mot Burnley bør det gi nye muligheter for poeng.

Mikhail Antonio – 6,7 – West Ham (Hull, H)
Etter en strålende start på sesongen har det stoppet litt mer opp for Antonio, men de siste matchene har han igjen vist seg som en offensiv trussel og mot Liverpool ble det scoring. Nå venter Hull på hjemmebane, og her bør West Ham score. Da er Antonio et budsjettvennlig valg, som fort kan ende opp med å ta poeng her!

 

Angrep:
Harry Kane – 11,3 – Tottenham (Burnley, H)
Som vi tidligere har nevnt er Tottenham i god form, og de møter Burnley på hjemmebane. Det bør bety at det blir muligheter for Kane, som får tillit hos oss til tross for at han har vært svak i de to siste kampene. Man kommer ikke utenom ham med en sånn fixture, men for de som vurderer å sette han som kaptein er det verdt å merke seg at han ikke var i nærheten av scoring mot Hull sist.

Diego Costa – 10,9 – Chelsea (Crystal Palace, B)
Dette har vært mannen å ha på fantasy i år. Spissen har scoret på bestilling, og nå venter en kamp mot et Palace som aldri holder nullen. Når man da tar Chelseas og Costas form med i opptellingen er vi ikke i tvil om at han skal få fornyet tillit. Har kun tre runder uten målpoeng denne sesongen og har vært den spissen som har levert best på fantasy så langt.

Andy Carroll – 6,1 – West Ham (Hull, H)
The Big Man is back, og da blir det ofte mål. Var fryktelig nær scoring sist og går inn i en ny god kamp mot Hull her. Til 6,1 er han et kjempevalg i vårt teams øyne og med en eierandel på bare to prosent kan han virkelig utgjøre en forskjell dersom han skulle levere. Se opp, det er gjerne i lufta Carroll scorer!

 

Benk:
Jakupovic (4,0, Hull), Phillips (5,5, West Bromwich), Brunt (4,9, West Bromwich), Browning (3,9,Everton).

 

Rundens kaptein:
Christian Eriksen –
Dansken er i superform og leverer over ti poeng i snitt over den siste perioden. Med ligaens svakeste bortelag på motsatt banehalvdel er valget relativt enkelt denne runden, selv om det er flere andre gode kandidater til kapteinsrollen.

Rundens billigspiller:
Fernando Llorente (6,2) –
Spanjolen har kapret spissplassen hos Swansea, og den siste tiden har de scoret ganske bra med mål. På sine siste fire har Llorente vært involvert i fem av dem, og mot et Boro som har holdt nullen i én av de seks siste har vi tro på Llorente.

Rundens differensial (Valgt av maks 7,5%):
Andy Carroll (2,0%) –
Vi har han inne i laget, og vi vet alle at Carroll er en mann som kan levere mål. Med et lag som legger opp til at han skal være oppspillspunktet og mannen de søker etter på alle innlegg har han gode forutsetninger for å få til noe, og Hull er en fryktelig svak motstander!

Rundens donk (Valg av minst 15%):
Roberto Firmino (15,1%) –
Etter å ha vært høyt oppe på rankingen over midtbanespillere i en lengre periode har det den siste tiden vært helt iskaldt fra Firmino. Har nå fem strake kamper uten å være involvert i målpoeng og spiller heller ikke spiss lenger. Har blitt hivd ut av mange fantasy-lag denne runden, og det med god grunn.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar