Den gamle storklubben Lyn var skuffet over å ha mistet muligheten til opprykk i 2016. Neste år ligger alt til rette for at Oslolaget kan gå opp.

På egen hjemmeside uttrykte klubben glede over oppsettet da det ble kjent i november. ”Drømmeoppsett”, ”skreddersydd avdeling” og ”den desidert mest overkommelige avdelingen” var klubbens tanker om oppsettet. Dermed er lista lagt for hva klubben sikter mot denne sesongen – kun opprykk er godt nok.

Det samme tror flere oddsspillere, og oddsen på Lyn er allerede spilt ned. Samtidig er det et lag som ennå er milevis unna å være i mil med troppen for neste sesong. Thomas André Ødegaard er på plass som trener, Bislett blir hjemmebane, men mange spillere er usikre. Deriblant viktige navn som Jonas Hammer og Dag A. Balto. Samtidig har det ennå ikke kommet inn noen nye.

Lyn blir garantert et lag som kjemper om opprykk, og klubbhistorien gjør dem til naturlig opprykkskandidat. Men 1.55 på opprykk framstår ikke spillbart slik ståa er nå.

Bak er Eidsvold Turn gjort til største utfordrer. I likhet med Lyn cruiset de enkelt gjennom sin (svake) 3.divisjonsavdeling i 2016, selv etter at storscorer Martin Trøen dro til Strømmen i sommer. Med hele 114 mål var de landets mestscorende lag denne sesongen. Har etter serieslutt forlenget med spillere som Thierry Dabove og Johan Kolbjørnsrud, og ser ut til å beholde det meste av stallen. 4.70 i odds framstår som langt mer spillbart enn Lyn-oddsen nå, for i øyeblikket er det ingen stor forskjell på disse lagene.

 MISTER «HELE” LAGET

 Avdelingen inneholder kun fire lag som rykket ned fra 2.divisjon, og alle var et godt stykke unna å kunne berge plassen. Gjøvik-Lyn er et lag med potensial til å kjempe seg tilbake til nivå tre, men kommer til å oppleve store endringer i stallen nå. Nøkkelspillerne Dag Alexander Olsen og Stian Simenstad har ennå kontrakt, men er ønsket andre steder. Olsen ble prestentert som ny juniortrener nylig, så ting tyder på at han blir. Listen over spillere som forsvinner er uansett langt. Minst 13 spillere forsvinner, flere av dem sentrale denne sesongen. Dermed må de bygge et nytt lag, og to spillere hentet fra 4.divisjon er foreløpig de eneste nysigneringene. Har en for stor jobb foran seg til at det skal ende i opprykk.

Tynset er gitt hele 90 i odds, noe som forteller en god del om hvor tøff 2016-sesongen var. 28-årige Mats Lund kommer inn som trener. Han har til nå ledet Engerdal i 4.divisjon. Tynset har, med sin beliggenhet på kartet, vanskeligere for å kunne velge og vrake i mulige forsterkninger enn mange av konkurrentene. Legenden Morten Aakerøien, med 221 mål og 567 kamper for klubben, takker av. Ellers håper man å beholde de fleste, noe som trengs. Opprykk skal bli tøft, men 90 i odds virker samtidig å være noen hakk for høyt for de vågale.

Frigg er langt fra uvant med opp- og nedrykk. Har vært et topplag i 3.divisjon eller bunnlag i 2.divisjon det meste av årtusenet. Reddet litt av æren med en ok høst, hvor de fylte opp med spillere fra et godt andrelag. Fortsatt en del uklart rundt Oslo-laget, men en outsider i toppen bør de være.

 

3div2_900

SPENNENDE OUTSIDER

 Stabæk 2 er gitt hele 30 i odds. Det kan være spennende. Selv om laget stilte med få rutinerte spillere i 2016, så matchet de ofte lagene på nedre halvdel – det var mot topplagene de fikk det tøft. Har en ekstremt god junioravdeling, og juniorlaget vant Interkrets suverent. I tillegg har de en haug av spillere på de yngste landslagene. Fra a-stallen holder spillere som Emil Bohinen, Jesper Espung og Sebastian Pedersen fortsatt junioralder. Spørsmålet er selvsagt hvor ønskelig et opprykk er for klubben, og hvordan de løser belastningen med a-lag, andrelag, juniorlag i Interkrets og i mulig nasjonal serie. Men Stabæk 2 bør uansett bli såpass slagkraftige at jeg tror de kan være med helt i toppen.

Flisa fikk på plass en viktig re-signering i tidligere toppspiller Tore Andreas Gundersen nylig. Men trener Stian Aasen forsvinner ut, det samme gjør kaptein Sigvart Lunder, som også ble kåret til årets spiller. I likhet med Ready hadde de en meget god vårsesong, før høsten ble litt tråere. Oslolaget har så langt hentet inn Jonas Kongelf med fortid i Grei og Grorud, samt tatt opp to juniorer i a-stallen.

Hos Valdres, som har flere år i 2.divisjon, er mye uklart. Trener Atle Johannessen har ikke bestemt seg for framtiden. Danske Jonas Jørgensen forsvinner, og også klubbens fem øvrige utlendinger er usikre foran kommende sesong. Et lag det er vanskelig å spå pr nå, men mange brikker skal sitte godt på plass før de ser ut som en opprykkskandidat.

TROLIGE BUNNLAG

Lillehammer bør som by ha potensial til å ha et lag på nivå tre, men klubbens beste lag har kun hatt sporadiske opphold der. Trener Stig Løkken gir seg nå. Det samme gjør veteranenen Andreas Hovemoen og Lars Lundgren Torgersen, som ble hentet inn for å berge plassen. Også Glenn Stensrud og Magnus Løndal gir seg trolig, så klubben står igjen med et ungt mannskap. Forblir nok en vinterby, opprykk virker hvertfall langt unna for fotballherrene i 2017.

Korsvoll og Lokomotiv Oslo avsluttet årets sesong med å spille 3-3 innbyrdes. Begge lag var nok fornøyde med å unngå mye reising kommende sesong. To lag som begge har flere spillere som har spilt høyere i divisjonene, men som neppe går aktivt inn for å blande seg inn i toppen.

Der kommer neppe Redalen til å være heller. Berget plassen som nyopprykket i år, og har flere spillere med fortid i Raufoss, og ser nok fram mot møtene med storebror Gjøvik-Lyn. Raufoss 2 kommer nok til å få merke at a-lagets tropp blir tynnere etter nedrykket. Stilte ofte med mange rutinerte i 2016, men neste år er det færre å ta av.

Kort oppsummert: Lyn er favoritt slik ting er nå, selv om mye er uklart. Eidsvold Turn bør kunne utfordre, og kan være et spennende spillobjekt til 4.70 i odds som avdelingsvinner. Som outsider framstår Stabæk 2 til hele 30 i odds som det mest spennende objektet akkurat nå.

Jørgen Tjærnås er NordicBets breddefotballorakel, kjent fra breddefotballpodkasten Toppfotball. Har har bakgrunn som sportsjournalist i Adresseavisen, Aftenposten, TIPS og NTB. I tiden inn mot sesongstart kommer han til å servere oss det vi trenger å vite foran den norske fotballsesongen 2017.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar