Øyvind Storflor er klar for Ranheim, og avslutter med det sin karriere på øverste nivå i Norge.

Det er på tide å hylle en av de største profilene i norsk fotball på 2000-tallet. Øyvind Storflor er ferdig i Strømsgodset, og flytter tilbake til Trondheim sammen med familien. Ranheim meldte i dag på sin hjemmeside at han skal spille og være mentor for de yngre spillerne i klubben som spiller i OBOS-ligaen, samtidig som han fullfører sine studier på BI.

Flest målgivende pasninger i Tippeligaen siden 1994
Spilleren som ifølge VG har flest målgivende i Tippeligaen siden de startet å telle i 1994, har kun fire spillere foran seg på lista over antall Tippeligakamper. I tillegg til å være assitstkonge i norsk fotball, har han også scoret en del mål, og er kjent for å curle frispark over muren og i krysset, noe han også gjorde i sin avskjedskamp på Marienlyst mot gamleklubben Rosenborg høsten 2016.

Storflor har siden tilbakekomsten fra Moss til Rosenborg i 2003 uten tvil vært min største favorittspiller, og jeg tror med ganske stor sikkerhet at jeg er Norges største Øyvind Storflor-fan. Jeg har i mange år hørt andre trøndere snakke om ¨det evige talentet som aldri slår gjennom¨, ¨han har stagnert for lenge nå¨ og ¨den jævla drittspilleren der skal faen ikke ta straffe¨. Personlig har jeg alltid ment at Storflor har vært undervurdert og et offer for enormt mye ufortjent kritikk. Jeg husker spesielt godt da Rosenborg tok hjem gullet i 2006 etter seriefinalen i Bergen. Øyvind scoret ett mål og serverte Steffen Iversen en målgivende pasning. Etter kampen ble Marek Sapara og Steffen Iversen hyllet i media (ikke ufortjent), men det manglet et navn på alle hyllestene jeg leste, noe som gjorde meg mer og mer irritert ettersom jeg leste flere oppsummeringer av kampen.

I løpet av sin tid i Rosenborg står han bokført med fem seriegull(1999,2000,2003,2004 og 2006) og ett cupgull(2003) etter debuten i 99. Storflor scoret sitt første Tippeligamål mot Bodø/Glimt sommeren 2000, men ble senere sendt på utlån til Byåsen ut sesongen. Neste sesong gikk han på utlån til Moss, som gjorde overgangen permanent foran 2002-sesongen. I 2002 rykket Moss ned til 1.divisjon, men Storflor ble likevel nr. tre på poenglista i Tippeligaen med åtte scoringer og ni målgivende pasninger. Etter denne sesongen kjøpte Rosenborg tilbake vingen for 1.000.000 kr.

God i Europa
Øyvind Storflor spilte 109 kamper for Rosenborg fra 2003-2008, og tok som sagt tre seriegull og ett cupgull i løpet av perioden. I tillegg spilte han en del i Europa, og i Royal League. Storflor spilte ofte gode kamper i Europa, og hadde blant annet målgivende til Roar Strand i 1-1-oppgjøret mot Arsenal på Lerkendal, scoring og målgivende borte mot Olympiakos, en kamp han ble belønnet med ni på adressas børs og han ble RBKs toppscorer med fire mål på seks kamper i Royal League høsten 2006.

Fotball Royal League Trondheim 10.03.05 Rosenborg - Malmö 2-0 Alonso Alves mot Øyvind Storflor Foto: Carl-Erik Eriksson, Digitalsport

Storflor i aksjon mot Malmö i Royal League. (Foto: Carl-Erik Eriksson, Digitalsport)

Drammen neste stopp
Etter 2008-sesongen var Storflor ferdig i Trondheim, og ble linket flere klubber. Valget falt til slutt på Strømsgodset, Drammen og Ronny Deila etter en lengre prat med en annen legende, Fredrik Winsnes. På dette tidspunktet var Godset en bunnklubb i Tippeligaen og kjempet mot nedrykk. De berget plassen med et nødskrik i Storflors første sesong i 2009, noe de også gjorde både i 2007 og 2008. I Storflors andre sesong i Drammen, vant Godset klubbens femte cupgull, og første trofe siden 1991. De ble i tillegg nr. 7 i Tippeligaen, noe som var en enorm forbedring etter å ha kjempet tre år i bunnen etter opprykket i 2006. Sesongen etter endre også midt på tabellen med en 8.plass. I 2012 tok klubben sitt første seriesølv noensinne, og dette skulle bli starten på noe enormt stort.

Ronny Deila hadde nå klart å bygge en toppklubb i Drammen, og de var foran 2013-sesongen en av de store favorittene til å vinne Tippeligaen. Strømsgodset tok sitt første seriegull siden 1970, ett poeng foran Storflors gamleklubb Rosenborg. Øyvind ble assistkonge for tredje sesong på rad i Tippeligaen, og ble sammen med Stefan Johansen og Ola Kamara utpekt som de viktigste offensive bidragsyterne til at det fantastiske angrepsspillet resulterte i seriegull. Øyvind Storflor ble også tatt ut på landslaget og fikk et innhopp (mot Slovenia) i løpet av 2013-sesongen. Dette var hans fjerde landskamp, etter å ha spilt tre kamper i 2005.

Storflor takker nå av på øverste nivå, etter seks seriegull og to cupgull. Tusen takk for alle minnene, Øyvind. Du vil alltid være min største helt på fotballbanen, og jeg glemmer aldri da Godset sikret seriegull i 2013 godt hjulpet av deg. Jeg ble rett og slett rørt, selv om gullet ble sikret på bekostning av min favorittklubb Rosenborg. Den kvelden kunne jeg betalt mye for å få oppleve igjen, med samme utfall, der jeg satt alene på hybelen min og fulgte kampen på TV2Sumo. For meg, vil Øyvind Storlor alltid være en LEGENDE, og jeg er evig glad han kom til en klubb og en by som gir han den samme statusen. I Strømsgodset har Storflor fått den hyllesten han fortjener, da man i Drammen sier at han er en evig klubblegende.

Fotball , 30. oktober 2016 , Tippeligaen , Eliteserien Strømsgodset - Rosenborg Øyvind Storflor , SIF kastet opp i luften av lagkamerater

Storflor har fått legendestatus i Drammen, her blir han hyllet av lagkameratene etter sin siste hjemmekamp mot Rosenborg. (Foto: Anders Hoven, Digitalsport)

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Mats Eid Bjørset

23 år, MatsBjorset på Twitter.

Legg igjen en kommentar