Julefreden har senket seg, og Boxing Day er endelig her. Gameweek 18 sparkes i gang mandag 13.30 og videre går det slag i slag. Her er Fotballsonens elleve utvalgte for GW 18.

skjermbilde-2016-12-25-kl-14-43-23

Keeper:

Petr Cech – 5,5 – Arsenal (West Brom, H)

Rundens utvalgte burvokter er Petr Cech. Den rutinerte tsjekkeren har ikke mer enn fire clean cheets hittil denne sesongen, men Arsenal har et veldig fint kampprogram. Dette starter når de tar imot West Bromwich på Emirates 2. juledag. Selv om West Brom har vært gode hittil i år, er det gode muligheter for clean sheet denne runden, men også fremover. Om du skal bytte keeper nå kan Cech være mannen for deg.

Forsvar:

Marcos Alonso – 6,4 – Chelsea (Bournemouth, H)

Alonso får fornyet tillit i vårt tips, og er førstemann ut i forsvarsrekka. Chelsea holder ofte nullen og Alonso pynter av og til på med en assist også. Contes menn er i form, og hjemme på «broa» kan dette resultere i gode poeng for spanjolen. Bournemouth har også bare en borteseier denne sesongen. Da er oddsen høy på at den andre skal komme mot Chelsea.

Phil Jones – 4,9 – Man Utd (Sunderland, H)

Hvem skulle trodd før sesongen at Phil Jones skulle bli et Fantasy-tips? I fraværet av Bailly og Smalling har nevnte Jones og Marcos Rojo virkelig tatt vare på sjansen de har fått. Med en prislapp på 4,9, for en spiller på et formlag med et pent kampprogram, så takker vi pent for det. Om mannen klarer å holde seg skadefri kan Jones være en fin julegave for Fantasy-managere.

José Holebas – 4,8 – Watford (Crystal Palace, H)

Den siste ut i forsvarsrekka er José Holebas. Grekeren har ikke mye å vise til i poeng de siste rundene, men vi ser potensiale likevel. Han er mye med offensivt og i tillegg tar han mange av cornere og frispark også. Det er også muligheter for å holde nullen denne runden, men Holebas er først og fremst en offensiv trussel for motstanderen.

OFFENSIV: Holebas har stort potensial for målpoeng i Gameweek 18.(FOTO: Michael Zemanek / BPI)

OFFENSIV: Holebas har stort potensial for målpoeng i Gameweek 18. (Foto: Michael Zemanek / BPI)

Midtbane:

Alexis Sánchez – 11,9 – Arsenal (West Brom, H)

Første midtbanemann ut er selvskreven så lenge han spiller. Har klart mest poeng av samtlige spillere i år. 19 målpoeng på 17 kamper er fasiten. Chileneren er også en solid kandidat til kapteinsbindet denne runden. Så spørs det om Sanchez tåler det tette juleprogrammet og når eventuelt Wenger bestemmer seg for å spare ham.

Paul Pogba – 8,3 – Man Utd (Sunderland, H)

Sammen med resten av United-laget begynner Pogba å finne formen nå. Dette har ikke resultert i haugevis av poeng enda, men med den fine formen er det bare et tidsspørsmål før det skjer. Hjemme på Old Trafford mot nedrykksplasserte Sunderland er det absolutt mulig. Vi velger å ta sjansen på Pogba fremfor blant andre Walcott og Sigurdsson.

Sadio Mané – 9,4 – Liverpool (Stoke, H)

I Coutinhos fravær har Mané vist seg å være Klopps viktigste mann. Han leverer målpoeng jevnt og er alltid en trussel for motstanderens forsvar. Senegaleseren reiser sannsynligvis snart til Afrikamesterskapet og det vil nok Liverpool legge merke til. Her gjelder det å få ut de siste poengene fra Mané før han forsvinner i januar. Her er Lallana et billigere alternativ om budsjettet ikke holder.

Raheem Sterling – 7,6 – Man City (Hull, H)

Siste mann ut i midtbaneleddet er kanskje en liten overraskelse. Raheem Sterling er vår mann. Han har funnet litt tilbake til formen han viste i starten av sesongen, og fikk også sjansen som spiss forrige runde. Den tok han vare på, og i og med at Agüero fortsatt er ute, er spissplassen ledig for Sterling. Borte mot et svakt Hull-lag kan dette vise seg å være et glimrende kjøp.

SPISS: Sterling har fått en ny rolle i Agüeros fravær. (Foto: Matt West / BPI)

SPISS: Sterling har fått en ny rolle i Agüeros fravær. (Foto: Matt West / BPI)

Angrep:

Zlatan Ibrahimovic – 11,5 – Man Utd (Sunderland, H)

Zlatan Ibrahimovic er tilbake. Supersvensken bøtter inn igjen, og står med fire målpoeng på de to seneste kampene. United er i form og møter Sunderland hjemme. Dersom dette ikke høres bra ut, så vet ikke jeg. Om du ikke har hoppet på Zlatan-toget ennå, kan det være lurt å gjøre det nå.

Christian Benteke – 7,7 – Crystal Palace (Watford, B)

Nest siste mann ut i rundens tips er Christian Benteke. Palace kommer fra to tøffe kamper mot United og Chelsea, samt at manager Alan Pardew fikk sparken og Big Sam kom inn portene. Et slikt bytte kan gå begge veier for et lag, men ofte får man en liten boost av slikt. Vi satser på det skjer i dette tilfellet og at Benteke kan få seg et mål eller to på Boxing Day.

Divock Origi – 6,9 – Liverpool (Stoke, H)

Siste utvalgte for julens første runde er enda en belgier, og Divock Origi er navnet. Fire mål på fire kamper før en blank gameweek  forrige runde er godkjent for Coutinhos erstatter. Vi har troen på at Origi finner tilbake til nettmaskene mot Stoke på Anfield.

 

Rundens kaptein:

Zlatan Ibrahimovic – I knallhard konkurranse med Alexis Sanchez, velger vi å gi bindet til den høyreiste svensken på Boxing Day. Formen på spillerene er ganske lik, og det er vanskelig å skille de to. I og med at Zlatans motstander Sunderland er ti plasser bak Arsenals (West Brom), stjeler Ibrahimovic bindet den 18. runden.

Rundens billigspiller:

Wilfired Zaha (5,8) – Zaha er ukens billigspiller. I likhet med Benteke tror vi på at Big Sam kan gi en boost til Crystal Palace, og at Zaha er mannen for et billig bytte.

Rundens differensial (Valgt av maks 7,5 %):

Michy Batshuayi (1,3 %)- Rundens differensial er virkelig akkurat det, men kanskje bare for denne runden. Med Costas suspensjon, tar sannsynligvis Batshuayi spissplassen, og det kan vise seg verdt pengene.

Rundens donk (Valgt av minst 15 %):

Harry Kane (18 %) – Fattige 4 poeng på to kamper – hjemme mot Hull og Burnley. For en spiss priset til 11,2 forventer man mer. Det er bare å kvitte seg med engelskmannen som møter Southampton på bortebane.

Lykke til og god jul!

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar