Juleprogrammet gir oss kamper tett som hagl, og vi gjør oss klar for nyttårskampene. Her er våre utvalgte til gameweek 19:

gw19

Keeper:
Petr Cech – 5.4 – Arsenal (Crystal Palace, H)
Arsenal har ikke vært så solide defensivt i år som man kanskje hadde ventet, men holdt nullen mot West Bromwich sist og har et strålende kampprogram fremover. Crystal Palace har riktignok vært positive offensivt, men vi anser Cech som et godt valg foran den kommende runden.

 

Forsvar:
Nathan Aké – 4,4 – Bournemouth (Swansea, B)
Måtte stå over mot Chelsea sist, da han ikke kan spille mot laget som eier ham, men før det hadde Aké tatt 40 poeng på seks kamper, hvilket er meget imponerende for en forsvarsspiller. Har vist seg som et farlig angrepsvåpen på offensiv dødball og har også gode muligheter for å holde nullen mot et svakt Swansea.

Marcos Alonso – 6,4 – Chelsea (Stoke, H)
Chelsea har vært nesten ubegripelig solide de siste månedene og vi har tro på at det fortsetter. Siden Marcos Alonso kom inn på laget har de holdt nullen i ti av tolv kamper og den offensive venstrebacken har også hatt offensive bidrag. Stoke har kommet seg litt utover sesongen, men ble utspilt mot Liverpool sist og det vil være svært overraskende om Chelsea ikke tar seieren her.

Phil Jones – 4,9 – Manchester United (Middlesbrough, H)
Phil Jones har hatt en imponerende retur fra skade og United har løftet seg den siste tiden med fire strake seiere. Boro står uten scoring i tre av de fire siste og det bør være mulig å holde nullen i denne, og Jones er i tillegg en forholdsvis bra spiller på offensiv dødball.

 

Midtbane:
Alexis Sanchez – 11,9 – Arsenal (Crystal Palace, H)
Har vært strålende denne sesongen og leverer uke etter uke. Står med seks mål og tre assist på de siste seks kampene, og er med det et must i ethvert lag. Nå venter et Crystal Palace som alltid slipper inn mål, så gjenstår det å se om han spiller spiss eller om Girouds inntog i laget kan skyve ham tilbake på kanten.

Paul Pogba – 8,4 – Manchester United (Middlesbrough, H)
Det har ikke vært helt den sesongen man hadde forventet fra verdens dyreste fotballspiller så langt, men nå virker det som om han har funnet seg mer til rette. Franskmannen kommer til svært mange avslutninger og har bra med involveringer i nærheten av motstanderens 16-meter. Tre målpoeng på de siste tre, og skal opp mot et svakt Middlesbrough.

Paul Pogba og Manchester United har funnet formen (Foto: Ben Queenborough, BPI).

Paul Pogba og Manchester United har funnet formen (Foto: Ben Queenborough, BPI).

Delle Alli – 8,1 – Tottenham (Watford, B)
Fjorårets sensasjon er i gang igjen og har scoret tre mål på de siste to. Har utsøkt timing i boksen og er blant de midtbanespillerne som kommer til flest sjanser i Premier League. Watford har vært i svak form den siste tiden og her lukter det tre poeng til Tottenham og nye poengmuligheter for Dele Alli.

Willian – 7,1 – Chelsea (Stoke, H)
Med Pedro suspendert er Willian bankers på laget, og brasilianeren har vist seg godt frem når han har spilt den siste tiden. Chelsea scorer bra med mål og Stoke har sluppet inn mye den siste tiden. Willian virker også å ha kapret en plass i laget, og denne kampen spiller han garantert.

 

Angrep:
Zlatan Ibrahimovic – 11,6 – Manchester United (Middlesbrough, H)
Etter en svak periode har Zlatan for alvor slått tilbake de siste kampene. De tre siste rundene har gitt henholdsvis 11, 12 og 15 poeng og vi kan ikke se noen grunn til at Zlatan-toget skal stoppe nå. Er du ikke på det allerede er det på høy tid å hive seg på!

Diego Costa – 10,7 – Chelsea (Stoke, H)
Dette har vært mannen å ha på fantasy i år. Spissen har scoret på bestilling, og nå venter en kamp mot et Stoke som har slitt defensivt den siste tiden. Når man da tar Chelseas og Costas form med i opptellingen er vi ikke i tvil om at han skal få fornyet tillit. Har kun tre runder uten målpoeng denne sesongen og har vært den spissen som har levert best på fantasy så langt.

Andy Carroll – 6,2 – West Ham (Leicester, B)
Andy Carroll leverte sin første scoring etter comebacket sist, og har vært den spilleren som kommer til sjanser oftest siden han returnerte. West Ham har også fått en opptur den siste tiden, og nå venter et Leicester-lag som har slitt tungt denne sesongen. Til 6,2 er han et kjempevalg i vårt teams øyne og med en eierandel på bare 2,9 prosent kan han virkelig utgjøre en forskjell dersom han skulle levere.

 

Benk:
Jakupovic (4,0, Hull), Brunt (4,9, West Bromwich), Sims (4,2, Southampton), Browning (3,9,Everton).

 

Rundens kaptein:
Zlatan Ibrahimovic –
Kapteinsvalget denne runden er så godt som udiskutabelt. Hazard, Costa og Sanchez og Spurs offensive spillere er alle gode valg, men ingen når opp til Zlatan hva ankommer form og sannsynlighet for mål. Svensken er utilnærmelig om dagen og er et enkelt kapteinsvalg denne runden.

Rundens billigspiller:
Andy Carroll (6,2) –
Andy Carroll er mannen som skal fores for West Ham, og sist fikk han endelig uttelling etter noen vanvittige sjanser uten å score den siste tiden. Nå virker det som om det kan ha løsnet for både ham og West Ham og vi har tro på nye poeng mot Leicester.

Rundens differensial (Valgt av maks 7,5%):
Dele Alli (5,5%) –
Vi har han inne i laget, og ble nesten sjokkerte når vi sjekket eierandelen til Dele Alli. At det er bare 5,5% som eier en midtbanespiller som scorer mål på rekke og rad, og som var blant fjorårets store fantasyspillere er overraskende og Alli blir dermed ukens diff.

Rundens donk (Valg av minst 15%):
Alvaro Negredo (15,5%) –
Kun fire ganger denne sesongen har Negredo tatt mer enn to poeng, men han ligger likevel høyt oppe på den totale poengplukkingen grunnet god uttelling i disse fire kampene. Nå venter et United i god form, og vi har lite tro på at Negredo vil utrette noe og dermed sitter 15,5% med en spiller som tar poeng svært sjelden og møter et godt lag.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar