Rosenborg har hentet en dansk stopper for å erstatte Holmar Eyjolfsson. 

I dag offentliggjorde Rosenborg at de har hentet den 19 år gamle Jacob Rasmussen fra tyske St.Pauli. Midtstopperen har skrevet under på en 4-års kontrakt med den regjerende dobbeltmesteren. Dermed har Kåre Ingebrigtsen fått gjennom ønsket sitt om at en ny midtstopper skulle være på plass før avreise til Gran Canaria 11. januar.

Rasmussen beskriver seg selv i et intervju med rbk.no som en midtstopper med god teknikk og en stor ro med ballen i beina. I tillegg sier han at han er en meget god hodespiller. I sin tid forlot han dansk fotball og Odense som 17-åring til fordel for Schalke 04. Foran årets sesong dro han til St.Pauli, men har slitt med å få mye spilletid hos klubben fra Hamburg.

Dansken blir forøvrig Rosenborgs andre signering etter at de signerte Marius Lundemo fra Lillestrøm tidligere i vinter. Med Rasmussen på plass stilner nok ryktene om at Vegard Forren skal skrive under for trønderne, og det er høyst sannsynlig at gutten fra Kyrksæterøra fortsetter karrieren utenlands. Han har blitt linket til blant annet Galatasaray.

Rykter om ny keeper
Rosenborg reiser nå til Gran Canaria på treningsleir med Rasmussen og Lundemo som nye ansikter, men det går sterke rykter at Arild Østbø også er på vei inn portene på Lerkendal. Østbø er en keeper som sist spilte i Sarpsborg hvor han konkurrerte med Anders Kristiansen om å spille. Østbø har også en fortid i Viking. Av spillere med nevneverdig spilletid forrige sesong er det bare nevnte Eyjolfsson som i skrivende stund har forlatt klubben.

Tippeligaen 2014. Viking v Lillestrøm. 20.07.14 Viking Stadion, Stavanger. Foto. Simon Rogers, Digitalsport. Viking. Arild Østbø, Indridi Sigurdsson. Lillestrøm. Erik Mjelde

Arild Østbø ryktes til Rosenborg, her fra tiden i Viking (foto: Simon Rogers, Digitalsport).

Rosenborgs oppkjøringsprogram før årets sesong ser forøvrig slik ut med den første treningsleiren på Gran Canaria, og den andre på Marbella:

Treningsleir 11. – 25. jan.
RBK – Ranheim 28. januar
Salzburg – RBK 5. februar
FCK – RBK 11. februar
RBK – Sundsvall 25. februar
Malmø – RBK 5. mars
Treningsleir 6. – 13. mars
Helsinki – RBK 9. mars
Hafnarfjördur-RBK 12. mars
Brann – RBK 29. mars

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Mats Eid Bjørset

23 år, MatsBjorset på Twitter.

Legg igjen en kommentar