I de tre siste rundene har vi sett en fantastisk trio i Serie A, de har herjet med fortumlete forsvarere. Jeg snakker om Napolis nykomponerte trio – bestående av Lorenzo Insigne, José Callejon og Dries Mertens.

Som vi alle vet, ble Gonzalo Higuain solgt fra Napoli til Juventus før årets sesong. Dette satte Napoli i en vanskelig posisjon, de måtte erstatte fjorårets toppscorer i Serie A. De kjøpte Arkadiusz Milik fra Ajax. Den polske landslagsspissen gjorde sakene sine bra – og scoret 7 mål på de 9 første kampene i den himmelblå drakta. Men i oktober ble spissen skadet og dette førte til stor spekulasjon hos Maurizio Sarris menn. I de første kampene forsøkte han flere forskjellige varianter, uten stort hell.

På Napoli benken satt en mann med navn Dries Mertens, en 29 år gammel tekniker fra Belgia. Mertens som var innbytter på vingen – var sporadisk veldig bra, men Insigne og Callejon var prioritert foran. Det Maurizio Sarri gjorde var å sette han som en falsk nier i den kjente 4-3-3 formasjonen, med Callejon og Insigne på sidene av han.

13 Napoli mål på 3 kamper
Trioen slo ordentlig fra seg i første kamp, 5-0 mot stakkars Cagliari. Dries Mertens med hattrick og en målgivende. I neste kamp møtte ”Azzurri” et mye sterkere Torino lag. De skjøt fart ut fra startblokkene og Mertens hadde scoret 3 mål da det sto 22 minutter på tavla. Samspillet, løpene og den blendene teknikken hos front-treeren til Napoli ødela seige Torino-forsvarere. Kampen endte 5-3. I siste kamp før vinterferien møtte Napoli Fiorentina. Det var en uhyre spennende kamp som endte 3-3. To mål ble scoret av trioen på topp, ett av Mertens og ett av Insigne.

Italias heteste mann for øyeblikket er definitivt Mertens: Og ifølge Opta er han den første siden 94/95-sesongen til å score hattrick i to kamper på rad. Det hadde han definitivt ikke klart uten god hjelp fra lagkameratene.


Gode tall
Denne trioen har vært ekstremt god i årets utgave av Serie A. Mertens har scoret 11 mål (8, på de 3 siste), Callejon er på assist toppen (7) og Insigne (5) er like bak, de spiller på det mest-scorende laget i Serie A, og samspillet mellom denne trioen er veldig bra – allerede. Med mange kamper foran seg kan vi glede oss stort med hva som venter.
Man kan strengt tatt ikke si at Insigne, Callejon og Mertens er Italias svar på Barcelonas MSN, men man ser konturene av en ekstremt slagkraftig trio.

Lørdag møter Napoli Sampdoria hjemme på San Paolo klokken 20.45, høyst sannsynlig vil vi se denne trioen på banen – man kan bare begynne å glede seg.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar