Den tidligere toppdommeren Per Ivar Staberg har signert for Team NordicBet og er dermed NordicBets nye husdommer.

Nei, han er ikke signert for å dømme kamper på interne fotballkamper. Som husdommer sikter han på at han skal gi publikum et innblikk i dommernes tankegang. Med andre ord er målet å ikke bare gi oss hans mening på hva som er rett og galt i nøkkelsituasjonene alle snakker om, men også å få en liten tanke om hva som gjorde at dommerteamet kom til den konklusjonen.

Et relativt hårete mål altså.

– Jeg håper å kunne by på en god cocktail som består av faglige artikler på generelt grunnlag, faglige betraktninger i enkeltkamper og episoder i kampene, innlegg som er egnet for debatt, forslag til nytenkning for dommermiljøet nasjonalt og internasjonalt, la dere bli litt bedre kjent med enkelte av dommerprofilene, sier Staberg til NordicBet-bloggen, som han nå skal bli en del av på ukentlig basis.

KUNNE BLITT NORDICBET-DOMMER FOR TO ÅR SIDEN

Per Ivar Staberg er en tidligere norsk toppdommer som har dømt over 250 kamper i Eliteserien i perioden fra 1995 til 2014. Han ble kåret til årets dommer av eliteseriespillerne i 2012 og 2013 – og har flere oppdrag som FIFA-dommer mellom 2003 og 2006. I tillegg dømte han cupfinalen i 2007 mellom Lillestrøm og Haugesund.

Nå tar han fatt på oppgaven som NordicBets nye husdommer med ett blogginnlegg i uken, pluss direkterapportering under utvalgte storkamper i inn- og utland.

– Jeg fikk en lignende henvendelse for to år siden. Den gang valgte jeg å avslå tilbudet. På disse to årene har det skjedd mye i den utenlandske spillbransjen i Norge. En del useriøse aktører har forsvunnet. Ny og objektiv kunnskap om både de negative og positive ringvirkningene av å innføre et lisenssystem har blitt tilgjengelig for folket. I denne bransjen fremstår NordicBet som en aktør som viser stor ansvarlighet i sin forretningsvirksomhet, sier Staberg og legger til:

– Å kunne «spille ball» med lesere på NordicBet-underlag føles utmerket. Og i tillegg gi de samme leserne forhåpentligvis økt forståelse for en fotballdommers hverdag skal bli spennende.

FORVENT EN OG ANNEN RØVERHISTORIE

NordicBets markedssjef Daniel Vassbund er svært fornøyd med å signert en av Norges største dommerprofiler.

– Vi er kjempeglade for å få kompetansen til Per Ivar Staberg på bloggen vår. Per Ivar huskes i fotballmiljøer som en meget dyktig dommer som alltid hadde et smil på lur. Dette samarbeidet forsterker også NordicBets posisjon som best på norsk fotball, sier Vassbund.

Og Staberg lover innhold på linje med slik han av mange blir husket som dommer: faglig kompentanse krydret med lun humor.

-Jeg ønsker dele en del av mine egne opplevelser på og utenfor banen. Kort sagt: Lette litt på sløret hos en del av fotballen som ikke er vant med dette, foruten når man har vært med å avgjøre kamper i form av diskutable avgjørelser. Krydrer man dette med en og annen sann røverhistorie, håper jeg at jeg kan levere interessant lesing for de fleste fotballelskere.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar