Ada Stolsmo Hegerberg tok den første prisen på årets idrettsgalla.

For andre år på rad tok Ada Hegerberg prisen som årets fotballspiller på Idrettsgallaen. Gullballen deles ut til den norske fotballspilleren juryen mener har vært best foregående kalenderår. Før gallaen nomineres tre spillere, og vinneren kåres direkte på gallaen som hvert år sendes på NRK1. Hegerberg vant i år i konkurranse med de to Hertha Berlin-spillerne Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbred. I tillegg fikk hun prisen som årets kvinnelige utøver i konkurranse med blant andre skiskytter Tiril Eckhoff og langrennsløper Maiken Caspersen Falla.

Hegerberg har denne sesongen vunnet the trouble med sin franske klubb Lyon (Champions League, serie og cup) og ble toppscorer med 33 mål i ligaen og ble også toppscorer i Champions League. Hun ble i tillegg kåret til Europas beste kvinnelige fotballspiller sommeren 2016, en pris Cristiano Ronaldo stakk av med på herresiden.

VfL Wolfsburg's Isabel Kerschowski (r) and Olympique Lyonnais' Ada Hegerberg during UEFA Women's Champions League 2015/2016 Final match.May 26,2016. (ALTERPHOTOS/Acero)

Hegerberg har to seriegull, to cupgull og et Champions League-gull med Lyon. Her i aksjon mot en annen storklubb, tyske Wolfsburg (Foto: Digitalsport).

Ada Hegerberg er født på Sunndalsøra i Møre og Romsdal og startet sin karriere i moderklubben Sunndal. Familien flyttet dog til Kolbotn i 2007, hvor Ada sammen med sin eldre søster Andrine begynte å spille for Kolbotns ungdomslag, og etter hvert A-lag. Hun har siden vært innom Stabæk og Turbine Potsdam før overgangen til hennes nåværende klubb Lyon ble klar sommeren 2014. Dette var første gang Ada signerte for en klubb uten at søster Andrine var med.

Innholdsrik karriere
Hegerberg har tross sin unge alder (født i 1995) allerede en meget innholdsrik karriere med flere store meritter. Hun har som sagt vunnet serie og cup i Frankrike (2 ganger), samt Champions League. I tillegg har hun et EM-sølv for Norge fra 2013. Både i Stabæk og Turbine Potsdam tok hun sølv i serien, og vant dessuten NM med Stabæk.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Mats Eid Bjørset

23 år, MatsBjorset på Twitter.

Legg igjen en kommentar