Lørdag scoret Wayne Rooney sitt 249. mål for Manchester United og tangerte sir Bobby Charltons scoringsrekord for Manchester United.

Eller gjorde han virkelig det?

Charlton scoret som kjent 249 mål i løpet av sine 758 kamper for klubben, men det har kommet frem at ikke enkelte kamper og mål ikke har blitt regnet med i klubbens offisielle statistikk. Nærmere bestemt gjelder det Charltons siste kamp for klubben, mot Verona 2. mai 1973. Charlton scoret to mål da Manchester United vant 4-1 i den anglo-italienske cupen. Men i en artikkel fra april 2016, erkjente klubben at denne kampen ikke telles med i midtbanespillerens offisielle statistikk.

Ifølge Mark Ogden, som har dekket Manchester United i en årrekke, er dette årsaken til at kamper i enkelte turneringer ikke teller med.

– United teller bare mål i turneringer hvor samtlige lag er involvert. Det inkluderer Community Shield og VM for klubblag, siden man må vinne noe for å få være med i de turneringene, skriver Ogden på Twitter.

Så får man selv avgjøre hvor mange mål man skal telle til Charltons rekord. Den anglo-italienske cupen var etter alle solemerker ansett som en offisiell turnering da den ble spilt, men kriteriene for å få delta virker noe uklare.

Til slutt kommer Rooney sannsynligvis til å passere Charlton uansett – uavhengig av om rekorden er på 249 eller 251 mål.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Nordlending som har havnet i Tromsø. Skriver helst om fotballøkonomi.

Legg igjen en kommentar