En ny norsk fotballsesong er like rundt hjørnet, og spenningen er stor i hele landet.

Lagene fra Eliteserien og langt ned i divisjonssystemet har nå startet oppkjøringen, med varierende antall økter i uka. Som alltid er det knyttet stor spenning til en ny sesong, og i år har vi et par ekstra spenningsmomenter i og med at seriesystemet er endret. Endringene vil merkes helt opp til OBOS-ligaen og ned til 4. Divisjon.

I OBOS-ligaen vil vi kommende sesong bare få to lag som rykker direkte ned, til forskjell fra fire tidligere sesonger. I tillegg vil laget som blir nummer 14 måtte ut i en playoff mot et lag fra PostNord-ligaen. I PostNord-ligaen er det som kjent halvert antall lag, og avdelinger. Vi har nå to avdelinger i denne divisjonen, og begge avdelingsvinnerne vil gå rett opp. I tillegg vil lagene som blir nummer to i avdelingene, møtes i en finale hvor vinneren får mulighet til opprykk gjennom den nevnte playoffen mot 14.plassen fra OBOS. Vålerenga og Odd er de eneste andrelagene i divisjonen denne sesongen, og kan ikke rykke opp. De er plassert i hver sin avdeling.

Fotball , 28. august 2016 , EIiteserien ,Tippeligaen , Odd - Vålerenga Rafik Zekhnini , Odd Magnus Lekven , VIF

Vålerenga og Odd var de to eneste som klarte å berge plassen med andrelaget sitt da antall lag i PostNord-ligaen ble halvert etter fjorårssesongen (foto: Digitalsport).

Det vil også normalisere seg nedover i divisjonssystemet nå som endringene oppover er spikret. I fjor kunne nemlig ingen lag rykke opp fra verken 3. eller 4. divisjon, noe man igjen kan denne sesongen. 3. divisjon denne sesongen kommer til å være av et mye høyere nivå enn tidligere, og består av de 4-5 beste lagene fra de ulike avdelingene fra forrige sesong og halvparten av lagene som i fjor spilte i PostNord-ligaen.

Tippeligaen historie
Foran årets sesong endrer den øverste divisjonen i Norge navn fra Tippeligaen til Eliteserien. Navnet Tippeligaen har vært i bruk siden 1990-sesongen, da Norsk Tipping og Norges Fotballforbund inngikk en avtale. I tillegg vil Eliteserien i år sendes på Discovery sine kanaler, og så langt er det satt opp kamper på MAX, TVNORGE og Eurosport Norge. Eliteserien sparkes i gang 1. april med et lokaloppgjør mellom nyopprykkede Kristiansund og Molde og avsluttes 3. april med Vålerenga – Viking. Resten av kampene spilles søndag 2. april, og her er den komplette åpningsrunden:

01.04.17
Kristiansund – Molde            18.00

02.04.17
Lillestrøm – Sandefjord        15.30
Tromsø – Brann                     18.00
Sarpsborg 08 – Sogndal       18.00
Stabæk – Aalesund                18.00
Strømsgodset – Haugesund 18.00
Rosenborg – Odd                   20.00

03.04.17
Vålerenga – Viking                19.00

Rosenborg suverene
Forrige sesong ble egentlig ikke særlig spennende med tanke på seriegullet, da det tidlig var klart at Rosenborg var det eneste stabile laget og stakk fra konkurrentene tidlig i sesongen. Rosenborg vant også cupfinalen, og ble dermed det første laget til å vinne The Double to år på rad i Norge. Rosenborg er naturlig nok også favoritter denne sesongen, men bør få hardere konkurranse i år av blant andre Ronny Deilas Vålerenga og revansjelystne Molde.

Det blir også spennende å se om Brann greier å følge opp fjorårets sølvmedaljer. Det kravstore bergenspublikummet fikk i fjor god valuta for pengene, da den nyopprykkede klubben tok sølvet foran Odd. Brann har gått hardt ut i media og sagt at man ønsker å stabilisere seg i toppen av norsk fotball, og bør derfor også nevnes i medaljekampen i år også. Odd og Strømsgodset er også lag som bør være med i toppen, og sistnevnte har en meget spennende trenersignering i Tor Ole Skullerud, som ledet Molde til The Double i 2014.

Fotball , Tippeligaen , Eliteserien 30.10.16 , 20161030 Vålerenga - Lillestrøm Vålerengas trenere , Ronny Deila og Kjetil Rekdal Foto: Sjur Stølen / Digitalsport

Det blir spennende å se hva denne duoen får til med Vålerenga. Kan de utfordre Rosenborg allerede i år? (foto: Sjur Stølen / Digitalsport)

Nytt bekjentskap
Vi får også ett nytt bekjentskap i Eliteserien denne sesongen i nyopprykkede Kristiansund. Kristiansund har satset hardt siden sin første sesong i 3. divisjon i 2004, og rykket i fjor opp som mestere i OBOS-ligaen. Det skal bli spennende å se hvordan de klarer seg i Eliteserien, og om de tar nivået. I tillegg til Kristiansund rykket også Sandefjord opp. Sandefjord har de siste årene vært et jojo-lag som ikke klarer å etablere seg i Eliteserien, men er for gode for OBOS, men satser nå på å etablere seg som en norsk toppklubb. Lars Bohinen er en spennende trener, og Sandefjord ser absolutt ikke ut til å bli noen kasteball i årets Eliteserie.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Mats Eid Bjørset

23 år, MatsBjorset på Twitter.

Legg igjen en kommentar