Den tidligere Vikingspilleren Valon Berisha fikk lørdag utmerkelsen årets spiller i Kosovo 2016. 

Valon Berisha, som scoret Kosovos første offisielle mål noensinne våren 2016 fikk lørdag beviset på at han var Kosovos beste fotballspiller i 2016. Målet kom i en VM-kvalifiseringskamp mot Finland og kampen endte 1-1. Dette var også det første poenget nasjonen som først i mai 2016 ble medlem av det FIFA og UEFA, noen gang tok.

Berisha er oppvokst i Egersund i Rogaland, og har tidligere spilt 20 landskamper for Norge. I 2016 valgte han å spille for Kosovo, mens hans bror Veton Berisha valgte å fortsette for Norge. Dette til tross for at de to tidligere hadde gått ut i media og sagt de ville velge samme land.

Berisha debuterte for Viking i 2010 og scoret samme sesong sitt første mål i Tippeligaen (mot Lillestrøm). Dette målet ble dessuten nominert til årets mål i 2010. Etter dette spilte han godt for Viking over en lengre periode, og sommeren 2012 gikk han sammen med Håvard Nielsen (fra Vålerenga) til Red Bull Salzburg i Østerrike.

Red Bull har vunnet den hjemlige serien de to siste sesongene, men ligger på andreplass så langt i årets sesong, to poeng bak overraskelseslaget SC Rheindorf Altach.

Norge Landslaget Trening 2013 Åråsen Stadion Valon Berisha Foto: Ole Marius Fjalsett

Berisha spilte 20 A-landskamper for Norge før han i 2016 valgte å spille for Kosovo (Foto: Ole Marius Fjalsett, Digitalsport).

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Mats Eid Bjørset

23 år, MatsBjorset på Twitter.

Legg igjen en kommentar