Fredrikstad må bygge nytt lag igjen, Start sier de er så godt som ferdige med årets stall. Her er oversikten over hva lagene på nivå to bør gjøre på overgangsmarkedet.

Av Jørgen Tjærnås

(Lagene er sortert etter fjorårets plassering)

Les også: Her er alle overgangene i Eliteserien og Obosligaen i 2017.

Bodø/Glimt

Har med Kristian Fardal Opseth hentet en spiss som herjet på dette nivået i 2015 – men som fikk spille lite i fjor da trener Eirik Bakke ville ha andre typer på topp. Åpner det for å la Fitim Azemi gå til Eliteserien? Både han og midtbanejuvelen Mathias Normann har ymtet frampå om at de vil spille ett hakk opp.

Har et halvt lag i manko med høstens lånespillere ut. I tillegg har klubbspilleren Ruben Imingen lagt opp, og spesielt midtbanen og forsvaret er litt for tynt besatt nå. På stopperplass kan RBK-junior Per-Magnus Steiring bli løsningen. Trenger også en keeper til å utfordre Simon Thomas.

Start

Var kjapt ute med å sikre seg fire forsterkninger, og har langt på vei en komplett tropp nå. Samtidig åpnet klubben tidligere i vinter for å forsterke midtbanen ytterligere. Den døra bør ikke være helt lukket, for på kantplass er det definitivt rom for forsterkninger. Men er trolig det laget som er nærmest å ha samme stall nå som om tre måneder.

Jerv

Har også i år mistet sin fremste poengplukker til Stabæk. Denne gang har Tonny Brochmann forsvunnet til Eliteserien. Han må erstattes. Klubben leter også til en spisskonkurrent til Aleksander Lind. Ser ut til å beholde nøkkelspillerne bakover på banen, men også på midtbanen kan det være rom for én forsterkning.

Sandnes Ulf

Har med Kjell Rune Sellin og Roy Miljeteig forsøkt å minske savnet etter storscorer Pontus Engblom på topp. Men midtbanen ser tynn ut etter at tre spillere med mye spilletid i 2016 har forsvunnet ut. I tillegg er det lite trolig at Steinthor Thorsteinsson forlenger. Før Eirik Schulze ble solgt til Sogndal sa trener Bengt Sæternes til Dagsavisen at han ønsket seg 3-4 nye forsterkninger, og da først og fremst fra midtbanen og opp.

Kongsvinger

Har så langt én keeper ut og én inn. Selv om det selvsagt er mulig å ha flere tanker i hodet samtidig spørs det om ikke trenerjakten er viktigere enn spillerjakten akkurat nå for fjorårets cupaskeladd. Flere spillere teller på knappene, og kan gjøre at man må hente erstattere. Adem Güven har flere beilere og er ute av kontrakt. Martin Ellingsen har kontrakt videre, men flere eliteserieklubber har navnet hans på blokka. Skulle sportssjef Espen Nystuen velge å gi seg som spiller må han finne en erstatter for seg selv og.

Mjøndalen

Har erstattet Joachim Solberg Olsen med Petter Martinsen og har, om Henrik Gulden som ventet blir klar, hentet to forsterkninger til den sentrale midtbanen. Nå er det en klassespiss som står på førsteplass på innkjøpslista – slik det vel er for 90% av verdens fotballklubber. Har også tynn dekning på stopperplass, så spørs om ikke bruntrøyene bør finne på noe her også.

Strømmen

Har vært tidlig ute med å sikre seg mange nye fjes i vinter, og er nesten i mål med spillerjakten. Men to plasser må forsterkes – noe klubben er fullstendig enig i. På keeperplass har ikke Tarjei Omenås ønsket å signere ny kontrakt, og klubben har tyske Tobias Trautner på prøve. Også høyrebackplassen er ledig etter at Aleksander Melgalvis gikk til nabo Lillestrøm. Får Strømmen på plass de riktige brikkene her er de en liten joker foran denne sesongen.

Levanger

Starten vinteren med å miste en haug med nøkkelspillere, men har siden hentet inn flere habile erstattere. Er likevel på let etter flere spillere. Den tidligere Chelsea-spilleren Kevin Wright skal være aktuell som venstreback. Med kun én keeper i troppen må det også forsterkes her, mens det er plass både til en sentral midtbanespiller og en spiss i en tropp som ser totalt annerledes ut enn i fjor.

Ranheim

Har mistet nøkkelspillere i Robert Stene og Even Barli som ikke er erstattet. I tillegg har ikke Mads Reginiussen bestemt seg for om han blir værende. Det betyr to nøkkelspillere ut, i verste fall tre. En keeper skal inn som erstatter for Barli, og der kan Hønefoss’ Kris Dewaux være aktuell. En spisserstatter for Stene bør også på plass. Ellers ser forsvaret lovlig tynt ut, og forsvinner Reginiussen må definitivt noen inn på midten.

Åsane

Håper å få inn en spiss, men det ser ut til at det kan bli vanskelig å lokke Ørjan Myrkaskog tilbake. Han trener nå med Kongsvinger. I tillegg bør en forsvarsspiller inn. Branns Fredrik Heggland er en høyaktuell kandidat, og han trener nå med klubben. Mer rutinerte spillere som Henrik Gjesdal og Yaw Amankwah kan også være aktuelle. Joachim Soltvedt er kontraksløs og viser seg fram for Stabæk. Bør også erstattes på venstrekanten om han forsvinner.

Fredrikstad

Ingen vinter uten at FFK gjør om på store deler av spillerstallen. Kanskje den klubben som er lengst unna å sette en endelig tropp for 2017. Keeperkabalen virker løst, og sentralt på midtbanen begynner klubben å bli godt dekket. Ellers er det veldig mye som er uklart, og det må hvertfall inn en venstreback og enda en stopper. Spillere som Ludvig Begby og Erik Tønne er ønsket med videre, men kan bli vanskelige å beholde.

Med Sanel Kapidzic og Ulrik Flo har klubben to gode spisser på kontrakt. Men med kun 14 spillere må kontrakt skal nok minst fem spillere signeres. Noen av dem kan være fra årets stall, slik som Tønne eller Shola Akinyemi. Har bommet på en god del overganger de siste årene, og trenger å treffe nå.

Ull/Kisa

Har sett veldig mange spillere forlate klubben i vinter. Noen fordi de ville videre, andre fordi klubben ikke ønsket å beholde dem. Har fire plasser som definitivt må forsterkes nå. Laget trenger førstekeeper, samt spillere som forsterker førsteelleveren på stopperplass og i angrep.

Sier selv de skal ha én angriper, men med tre ut, samt offensive Nicolay Solberg på jakt etter en større klubb, så spørs det om ikke man med supporterøyne kunne håpet på spisser i flertall. Håper å få beholde Martin Falkeborn, som var på lån fra Lillestrøm i høst.

Arendal

Med tre nykommere ser Sørlandets tredje bidrag ganske komplett ut på keeperplass og i forsvar. Førsteprioritet nå er å hente inn en offensiv stjernespiller. Fikk blant annet nei fra Robert Stene, og må trolig se ut av landet for å finne spilleren de håper på. Midtbanen blir ganske lik som i fjor, men bør ikke ha lukket døren helt for forsterkninger her heller.

Elverum

Ser så langt svekket ut etter opprykket. Marius Hagen er eneste nye inn, mens de mistet to nøkkelspillere i Ulrik Balstad og Remi Svindland. Førstnevnte må erstattes på høyrebackplass, og på midtbanen jaktes forsterkninger. RBK-junior Sivert Solli er aktuell her. Har hatt flere prøvespillere fra 2.divisjon, blant annet Neydson (Molde, keeper), Shadi Ali (Follo, midtbane) og Mats Wahlberg (Nest-Sotra, midtstopper). Jobber også for å forlenge med den viktige stopperen Rebin Sulaka

Tromsdalen

Ønsker, tradisjonen tro, først og fremst å hente spillere fra Nord-Norge. Leter etter en løsning på keeperplass etter at klubblegende Eirik Sørensen har lagt opp. Otto Fredrikson, som bor i byen, kan bli løsningen om han ønsker å satse videre på fotball. Ellers har klubben har midtstoppere på prøvespill, mens døra er åpen om Tromsø og Lasse Nilsen ønsker at venstrebacken skal komme på et lån.

Har først og fremst jobbet med å beholde fjorårets stall. Og med få lønnsmidler vet man ikke om en spiller som Christer Johnsgård er aktuell – fordi det kan være andre plasser som trenger forsterkning når man allerede har tre spisser på plass.

Florø

Foreløpig er det status quo i stallen etter opprykket. Leter etter forsterkninger, og det kan fort komme inn nye spillere i alle ledd. Årdals midtbanespiller Truls Hovland er en aktuell forsterkning. Også Førdes spiss Ørjan Myrkaskog har vært nevnt, men han er aktuell for andre lag også. Det betyr at klubben kanskje må titte utenfor fylket om de skal finne de nødvendige forsterkningene.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar