I dag ble det klart at også Ole Gunnar Solskjær har takket nei til å ta over etter Per Mathias Høgmo. 

Solskjær blir da den andre som går direkte ut og innrømmer å ha takket nei til videre samtaler med Fotballforbundet. Han sier derimot at han gjerne vil ha jobben ved en senere anledning, men at tidspunktet ikke passet nå. Tidligere gikk Ståle Solbakken ut og sa det samme. I tillegg til disse to går det rykter om at også Bob Bradley skal ha takket nei til videre samtaler. Felles for alle disse tre er at de har innrømmet i media at de ble svært smigret da Norge og Nils Johan Semb tok kontakt.

Man kan nå selvfølgelig spørre seg hvor attraktiv det nå er blant topptrenere å trene det norske A-landslaget. Både Solbakken (FC København) og Solskjær (Molde FK) trener toppklubber i Norden, og vil ikke dra fra det. Solbakken har i år også hatt stor suksess ute i Europa med FCK, mens Solskjærs Molde bare ble nummer fem forrige sesong, og dermed ikke en gang skal spille ute i Europa i 2017.

Vil utfordre Rosenborg
Ole Gunnar Solskjær hentet tidligere i vinter tilbake Mark Dempsey inn i støtteapparatet i Molde, og satser veldig høyt denne sesongen. I Molde har man uten tvil et stort ønske om å ta tilbake rollen som Norges beste klubb fra Rosenborg, som har vunnet The Double to år på rad. Solskjær sier til Moldes hjemmeside at målet er å komme tilbake på nivået man hadde fra 2011-2014, hvor man tok tre seriegull på fire sesonger. Videre sier han at mye av grunnen til at han blir, nettopp er dette med at Dempsey har kommet tilbake, og at han er trigget av satsingen i Molde.

Hvem som nå blir ny landslagssjef er vanskelig å spå. Lars Lagerbäck som ledet Island til en sensasjonell kvartfinale i EM i sommer har blitt nevnt som en mulig kandidat. Han er for øyeblikket uten en trenerjobb, og har sagt at han gjerne vender tilbake som trener om en spennende mulighet dukker opp.

Island hadde stor suksess under EM i Frankrike. Her er Lars Lagerbäck (t.v) avbildet sammen med sin etterfølger som manager for Island Heimir Hallgrimsson. Lagerbäck nevnes nå som en mulig erstatter for Per Mathias Høgmo (foto: Digitalsport).

Går for en tidligere nøkkelspiller?
Kjetil Rekdal er også et navn som har sirkulert i mediene. Det har stilnet noe rundt Rekdal i det siste, men han er nok også på blokka til NFF. Rekdal er på mange måter i samme gate som Solskjær, da han har en ny rolle i hardtsatsende Vålerenga sammen med Ronny Deila. Rekdal er kjent for å ha scoret i den historiske 2-1-seieren over Brasil i VM 1998.

Henning Berg er med sine 100 landskamper en av de mest meriterte spillerne når det gjelder norsk landslagsfotball. Han har også stor suksess i Ungarn med sin klubb Videoton, og kanskje snakkes det også om han i NFF? Berg har stor erfaring som spiller for blant annet Blackbrun og Manchester United. I tillegg har han trent Legia Warsawa, Blackburn, Lillestrøm og Lyn. Det har derimot vært lite snakk om Berg som en mulig kandidat etter at jobben ble ledig.

Både Rekdal og Berg har spilt mesterskap for Norge, og har vært nøkkelspillere for landslaget i en god periode. Det spørs om denne erfaringen gjør at NFF ser på dem som aktuelle kandidater, i og med at de kjenner landslagsfotballen godt. Det som i alle fall er sikkert er at Semb & co har en formidabel jobb å gjøre inn mot VM-kvalifiseringen mot Nord-Irland i mars. I god tid før dette bør vi ha på plass en sjef for det norske landslaget. Så gjenstår det å se om man rekker å få på plass en langsiktig løsning før denne kampen, og om det blir noen av de nevnte over eller noen andre.

Finner vi vår neste landslagssjef på dette lagbildet? Her er både Rekdal (nr.10), Berg (nr.4) og Solbakken (nr.6) avbildet på et lagbilde under VM 1998, mesterskapet hvor Norge sensasjonelt slo Brasil 2-1 (foto: Digitalsport).

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Mats Eid Bjørset

23 år, MatsBjorset på Twitter.

Legg igjen en kommentar