Juventus reiste seg raskt fra tapet mot Fiorentina. Med 2-0 hjemme mot Lazio fortsetter Serie A-lagets superrekke på eget gress.

I hele 27 kamper på rad har Juventus vunnet seriekamper hjemme på Juventus stadion i Torino. Trener Massimiliano Allegri stilte et meget offensivt lag mot Lazio og fikk betalt av den argentinske duoen Paulo Dybala og Gonzalo Higuaín, som ordnet seier.
– Jeg våknet opp onsdag og bestemte meg for å gjøre endringer fordi vi kom fra en svak kamp mot Fiorentina og fordi det var riktig å gjøre den type eksperiment i denne kampen, sa Allegri etter seieren.
– Vi skal ikke alltid spille slik, men responsen laget ga meg i dag var positiv. Vi spilte godt, med kvalitet og innsats.

Higuain-rekord
Vertene fikk den åpningen de ønsket seg da en lang pasning ble slått mot Mario Mandzukic, som headet ballen til Paulo Dybala. Han hamret inn 1-0 fra kanten av straffesparkfeltet.
Gonzalo Higuaín doblet ledelsen etter et drøyt kvarter da han styrte et innlegg fra Juan Cuadrado i mål. Argentineren ble dermed den første Juventus-spilleren siden 2005 som har klart å score mål i fem strake seriekamper. David Trezeguet var den siste som klarte det.
Lazio har ikke vunnet borte mot Juventus på 14. år. Forrige seier til Roma-laget i Torino kom 15. desember 2002.
Roma-seier
Tabelltoer Roma visste at laget var nødt til å vinne hjemmekampen mot Cagliari for å holde følge med den regjerende mesteren og gjorde jobben takket være en matchvinnende scoring av Edin Dzeko i det 55. minutt.
På overtid ble bortelagets Joao Pedro utvist i 1-0-kampen.
Juventus topper Serie A med sine 48 poeng, ett poeng mer enn Roma, men har én kamp mindre spilt. Napoli, som slo Milan lørdag, ligger på tredjeplass med 44 poeng.

Ingen Aleesami
Inter tok sin åttende strake seier i ulike turneringer med 1-0 mot bunnlaget Palermo, men strevde lenge med å bryte ned et Palermo-forsvar uten Haitam Aleesami.
Innbytter João Mario scoret kampens eneste mål i det 65. minutt. I løpet av kampens ti siste minutter ble først Inters Cristian Ansaldi og senere Palermos Alessandro Gazzi utvist. I tillegg ble Inter-trener Stefano Pioli sendt på tribunen av dommeren etter protester.
Inter ligger på 5.-plass i Serie A, mens Palermo ligger nest sist.

(@NTB)

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar