Vi gjør klar for midtukerunde i Premier League og gir deg våre tips foran gameweek 23:

Keeper:
Tom Heaton – 5,0 – Burnley (Leicester, H)
Usikker på keepervalget? Sett Tom Heaton i mål! Han leverer nesten uansett motstand, da han er den keeperen i Premier League som har klart flest redninger. Ligger på andreplass over poengplukkerne blant målvaktene, bare fem poeng bak ledende Courtois. På hjemmebane er Burnley også relativt solide og har holdt nullen her i to av de tre siste. Leicester er også blant seriens aller svakeste bortelag, og dermed virker Heaton som et godt valg foran denne runden.

 

Forsvar:
Chris Brunt – 5,0 – West Bromwich (Middlesbrough, B)
West Brom har vært litt skuffende defensivt denne sesongen, men har sluppet inn unødvendige mål i kamper hvor de har ledet klart. Sist ble det en solid 2-0-seier over Sunderland, og Boro er det laget som scorer minst i Premier League. Vi tror det kan bli en ny null her og det fine med Brunt er at han også leverer målpoeng. Spiller en del på kanten, og har scoret i to av de tre siste. Bra muligheter for mye poeng!

Kyle Walker – 6,2 – Tottenham (Sunderland, B)
Tottenham er det laget i Premier League som overbeviser mest for øyeblikket, og mot tabelljumbo Sunderland er det mye som taler for å ha Spurs-spillere denne runden. Walker tar poeng jevnt og trutt, og bidrar også bra offensivt. Assist i sine to siste, og er oppe på seks målgivende totalt!

Leighton Baines – 5,6 – Everton (Stoke, B)
Everton er i strålende form om dagen og har holdt nullen i fire av sine fem siste.  To målpoeng har det også blitt på offensivt anlagte Baines, som har fått en mer frigjort rolle etter omleggingen til tre bak. Bra muligheter for bonuspoeng og et vanvittig poengsnitt de siste fem.

 

Midtbane:
Alexis Sanchez – 11,9 – Arsenal (Watford, H)
Har vært strålende denne sesongen og leverer uke etter uke. Har blitt flyttet ned på kanten igjen, men står likevel med målpoeng i seks av de syv siste og har scoret i tre på rappen. Hjemme mot Watford er han selvskreven på laget!

Delle Alli – 8,6 – Tottenham (Sunderland, B)
Alli-toget har vært i full fart en stund nå og midtbanespilleren står med åtte mål på de siste syv, og har også fått med en assist i denne perioden. I voldsom form om dagen og mot et svakt Sunderland bør den flyten fortsette.

Dele Alle har vært i stoform den siste tiden (Foto: Javier Garcia, BPI)

Matt Phillips – 5,9 – West Bromwich (Middlesbrough, B)
Har levert en fantastisk sesong, og er fortsatt en av seriens beste poengplukkere i det prisvennlig sjiktet. Middlesbrough er riktignok solide defensivt, men Phillips tar dødballer og har gang på gang vist at han fortjener en plass på dette laget.

Junior Stanislas – 5,3 – Bournemouth (Crystal Palace, H)
Ingen er i så dårlig form som Crystal Palace, og da er det fristende å få inn en spiller fra Bournemouth. Valget faller på Junior Stanislas, som har målpoeng i tre av de siste fire og er involvert i mye av det som skapes offensivt hos Eddie Howes menn.

 

Angrep:
Harry Kane – 11,2 – Tottenham (Sunderland, B)
Vi har allerede argumentert for å ha Spurs-spillere og da er det vanskelig å komme utenom Harry Kane. Syv målpoeng på de fire siste, og er den spissen i Premier League som kommer til flest skudd for øyeblikket. Det lover bra mot et Sunderland-forsvar som sliter voldsomt for tiden.

Zlatan Ibrahimovic – 11,7 – Manchester United (Hull, H)
Noe dalende formkurve, men har bare to blanks de siste ni serierundene. Møter et Hull som er i noe bedring, men fortsatt sliter på bunnen av tabellen. Da bør Ibrahimovic være en het kandidat til å få nye poeng.

Olivier Giroud – 8,6 – Arsenal (Watford, H)
Sviktet mot Burnley sist, men hadde mål i fire strake før det. Hjemme mot et formsvakt Watford bør det være nye muligheter for poeng, men det må nevnes at det innebærer en liten risiko å gå for Giroud denne runden, da Walcott og Welbeck imponerte stort i sine comeback i helgens cuprunde. Vi tror dog ikke de får tillit helt enda da de nettopp er tilbake fra skade og går for Giroud i dette oppgjøret. Et alternativ er Lukaku, dersom man har budsjett til det.

 

Benk:
Jakupovic (3,9, Hull), Davies (4,4, Everton), Holgate (4,1, Southampton), Britos (4,3, Watford)

 

Rundens kaptein:
Alexis Sanchez –
Har tatt desidert flest poeng av alle spillere på fantasy denne sesongen og spiller hjemme mot et Watford som ikke har vunnet en kamp på knappe to måneder. Et alternativ er selvfølgelig Ibrahimovic hjemme mot Hull eller en offensiv Spurs-spiller, men vi er tryggere på poeng fra Sanchez, som også leverte to assist på en halvtime i helgens cupkamp mot Southampton.

Rundens billigspiller:
Nathan Redmond (5,8) –
Swansea har sluppet inn 20 mål på sine siste syv kamper, og da er det noe merkelig å gå en runde uten å ha noen Southampton-spillere på laget. Redmond er prisvennlig, involvert i veldig mye og burde egentlig vært en bra mann å ha på fantasy. Det har han dog ikke vært, men mot et så svakt forsvar kan han være et godt alternativ. Her kunne vi selvfølgelig også valgt Stanislas eller Phillips som er inne på laget, men vi velger å ta med Redmond som en litt vågal outsider.

Rundens differensial (Valgt av maks 7,5%):
Andre Gray (5,4%) –
Leicester har vært fryktelig svake på bortebane denne sesongen, og Burnley fortsetter å være et av seriens beste hjemmelag. Da tror vi Andre Gray er et godt spissalternativ denne runden, med fem mål på de siste fem. Tar straffer og er mannen som skal gjøre det for Burnley. Med en eierandel på bare 5,4% kan han utgjøre en forskjell denne runden.

Rundens donk (Valg av minst 15%):
Eden Hazard (31,2%) –
Ikke imponert voldsomt den siste tiden og skal ut i en tøff bortekamp mot Liverpool. De har riktignok for vane å slippe inn mål, men Hazards underliggende stats tyder ikke på at de skal komme fra han og vi tror at nær en tredjedel av alle spillere vil sitte skuffet tilbake med en Hazard som koster 10.2.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar