Statistikkselskap har sammenlignet poengfangsten forrige sesong med denne.

Simon Gleave, som er sjefsanalytiker for Gracenote(tidligere Infostrada), la nylig ut følgende statistikk på Twitter etter at det var spilt 22 serierunde i Premier League. Statistikken sammenligner en klubbs poengfangst etter at det var spilt 22 serierunder forrige sesong, for å se om laget har forbedret seg eller ikke.

Ulempen med å kun sammenligne med samme serierunde forrige sesong, er at det ikke tar hensyn til hvilke motstandere man har møtt og om det har vært hjemme eller borte. Kolonnen SCoRe(Seasonal Comparative Results) sammenligner derfor hvordan klubben gjorde det i tilsvarende oppgjør forrige sesong.

Ikke overraskende, så er det Chelsea som har forbedret seg mest fra forrige sesong, uavhengig av hvordan man sammenligner, mens Leicester har forverret seg mest etter at det er spilt 22 runder. Men det er verdt å merke seg blant annet at sammenlignet med tilsvarende oppgjør forrige sesong, så har West Ham gjort det enda dårligere denne sesongen enn hvis man kun sammenligner med poengfangsten etter 22 serierunder forrige sesong.

Motsatt av West Ham, virker det som om noe av problemet til Crystal Palace er at de kan ha hatt et noe tøffere kampoppsett så langt denne sesongen sammenlignet med tilsvarende forrige sesong, og at de har en del oppgjør igjen denne sesongen hvor de tok poeng forrige sesong. Samtidig så tok Crystal Palace kun 11 poeng på de siste 16 serierundene forrige sesong, så siste halvdel av forrige sesong var uansett ganske svak fra deres side.

Liverpool på sin side har tatt 14 flere poeng etter 22 serierunder denne sesongen enn forrige sesong, mens de i tilsvarende oppgjør kun tok 7 poeng flere. Noe av forklaringen bak det, er nok at Rodgers kun tok 12 poeng på de første 8 kampene av sesongen før han fikk sparken, mens Jürgen Klopp heller ikke fikk noe fantastisk start og også tok 12 poeng over sine første 8 kamper for klubben.

Det er også verdt å merke seg at mens Manchester City har tatt like mange poeng etter 22 serierunde som forrige sesong, hvor de lå ett poeng bak daværende serieleder Arsenal, så har de tatt 6 poeng flere hvis man ser på SCoRe. Det virker altså som om det har vært noe framgang for Pep Guardiolas Manchester City – det store problemet er at Chelsea har satt en standard de andre topplagene ikke har klart å følge denne sesongen.

 

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Nordlending som har havnet i Tromsø. Skriver helst om fotballøkonomi.

Legg igjen en kommentar