Etter det som ble en tung runde for topplagene og mange fantasyspillere i gameweek 23 satser vi på å heve oss denne uken. Her er Fotballsonens tips for den 24. serierunden i Premier League:

Keeper:
Tom Heaton – 5,0 – Burnley (Watford, B)
Etter en solid runde sist, med 9 poeng, har Heaton klatret øverst på lista over poengplukkerne blant keepere. Burnley holder først og fremst nullen hjemme, men Heaton har likevel fått bra med poeng på bortebane. Watford har også vært i fryktelig form før den overraskende seieren mot Arsenal sist, og vi tror Heaton er et godt valg foran denne runden.

 

Forsvar:
Chris Brunt – 5,0 – West Bromwich (Stoke, H)
Brunt har tatt tosifret antall poeng i fire av de siste fem hjemmekampene, og med Stoke på besøk bør det være gode muligheter for nye poeng her. West Brom har vært litt skuffende defensivt denne sesongen, men har sluppet vært nær å holde nullen i en del av kampene de har vunnet klart. Brunt spiller en del på kanten, har scoret i to av de fire siste og tar dødballer.

Kyle Walker – 6,2 – Tottenham (Middlesbrough, H)
Tottenham er det laget i Premier League som overbeviser mest for øyeblikket, selv om det ble uavgjort mot Sunderland sist. De holdt riktignok nullen og dermed ble det nye forsvarspoeng, og Walker har fått bra med poeng denne sesongen. Har totalt seks målgivende og er en offensiv type

Leighton Baines – 5,7 – Everton (Bournemouth, H)
Everton har vært i forholdsvis god form den siste tiden og møter et Bournemouth som har vært svake på bortebane denne sesongen. Med en offensiv rolle på venstresiden er Baines et strålende valg, og det at han er straffetaker setter han over Coleman for vår del.

 

Midtbane:
Roberto Firmino – 8,4 – Liverpool (Hull, B)
Liverpool har vært skuffende den siste tiden og Firmino har heller ikke vært spesielt imponerende, men mot Swansea våknet han fra dvalen og scoret to. Det ble blank mot Chelsea sist, men han kom til store sjanser og mot Hull bør det bli bra med muligheter. Spiller spiss, og med Mane tilbake i laget bør Liverpools offensive spill begynne å fungere igjen.

Roberto Firmino har vært i hardt vær utenfor banen den siste tiden, men på banen tror vi det går mot lysere tider (Foto: Matt West, BPI).

Dele Alli – 8,9 – Tottenham (Middlesbrough, H)
Det ble dårlig med poeng mot Sunderland sist, men Alli har likevel åtte mål og én assist på de siste åtte. Er i strålende form og møter et Middlesbrough som sliter om dagen. De er riktignok gjerrige, men Tottenham scorer såpass bra med mål at vi har tro på Alli her.

Leroy Sané – 7,5 – Manchester City (Swansea, H)
Etter en svak periode løftet City seg voldsomt sist og ga seg ikke før det stod 4-0 på tavla. Sané var strålende og noterte seg for en målgivende. Han kunne fort fått mer og runden før scoret han mot Tottenham. Ser ut til å ha funnet sin plass på laget og møter et Swansea med 21 baklengs på de siste åtte kampene.

Wilfried Zaha – 5,5 – Crystal Palace (Sunderland, H)
Palace har vært i fryktelig form den siste tiden, men med Zaha tilbake fra Afrikameserskapet ble det endelig en trepoenger igjen sist. Zaha har vist seg som et strålende valg hele sesongen og med en prislapp på bare 5,5 frigjør han en del midler til andre posisjoner i laget. Møter det synkende skipet Sunderland på hjemmebane og alt ligger til rette for poeng her.

 

Angrep:
Harry Kane – 11,2 – Tottenham (Middlesbrough, H)
Vi har allerede argumentert for å ha Spurs-spillere og da er det vanskelig å komme utenom Harry Kane. Syv målpoeng på de fem siste, og er en voldsom trussel. Kommer til svært mange sjanser og vi tror det ender med scoring mot Middlesbrough.

Zlatan Ibrahimovic – 11,7 – Manchester United (Leicester, B)
Scoret ikke mot Hull sist og står dermed uten poeng på de to siste. Det stod dog ikke på sjansene mot Hull og nå venter et Leicester som sliter tungt denne sesongen. Zlatan kommer til sjanser og har scoret 14 mål denne sesongen, så selv om formen ikke er helt på topp får han fornyet tillit her.

Gabriel Jesus – 9,1 – Man City (Swansea, H)
Som nevnt sliter Swansea med å tette igjen bak og sist runde fikk Citys nysignering virkelig presentert seg. Jesus både scoret og assisterte, og var involvert i voldsomt mye i oppgjøret mot West Ham. Det ga også tre bonus og det meste tyder på at han får fornyet tillit her. Da er han en mann det fort kan være lurt å ha, og selv om plassen er usikker på sikt med Agüero som alternativ kan Jesus vise seg som et kupp den kommende tiden.

 

Benk:
Jakupovic (3,9, Hull), Davies (4,4, Everton), Holgate (4,1, Southampton), Britos (4,3, Watford)

 

Rundens kaptein:
Gabriel Jesus –
Det er noe risikabelt å velge Gabriel Jesus som kaptein, da man aldri vet hvem Guardiola starter med. Vil man gå for noe tryggere er Kevin De Bruyne et godt alternativ denne runden, men vi tror Citys nye ungdomsstjerne vil levere en ny god kamp og skape voldsomt med trøbbel for Swansea-forsvaret.

Rundens billigspiller:
Wilfried Zaha (5,5) –
Vi har han inne på laget, mye fordi Sunderland er såpass svake. Har tatt nesten 100 poeng så langt denne sesongen, til tross for avbrekket med Afrikamesterskapet. Da er han et fint alternativ når han ikke koster mer enn 5,5. Kampprogrammet ser også strålende ut fremover.

Rundens differensial (Valgt av maks 7,5%):
Kevin De Bruyne (7,5%) –
Med et litt stramt budsjett gikk vi heller for Sané i laget, men skal man ha én mann fra City-laget er Kevin De Bruyne egentlig det beste alternativet. Har fortsatt en lav eierandel, men fortsetter denne formen vil den stige raskt.
(Eierandelen har siden laget ble satt opp steget. Vi anser da Benteke med 5,7% eierandel som et godt valg. Scoret sist og kan fort gå mot en fin rekke nå.)

Rundens donk (Valg av minst 15%):
Eden Hazard (29,5%) –
Har ikke vært spesielt god den siste tiden, og Hazards underliggende stats tyder ikke på at det skal snu med det første. Fikk en assist sist, men det var for å bli felt på frisparkmålet til Luiz. Byttet ut etter om lag 70 minutter i de tre siste, og når nær en tredjedel av alle spillere har den dyre belgieren ser han ut som et dårlig valg denne runden i toppkampen mot Arsenal.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Per A Solberg

25 år, har en mastergrad i idrettsvitenskap og jobber innen fotballen. @PerSolberg på Twitter.

Legg igjen en kommentar