I et innlegg skriver Bob Bradley om sin tid i Egypt, Stabæk og i Swansea, hvor han kun var sjef i 85 dager.

– Da jeg ble introdusert i Swansea City ble jeg spurt hva det betød å være den første amerikanske manageren i Premier League. Mitt svar var enkelt og rett frem: Jeg var stolt. Veldig stolt.

Slik åpner Bradley innlegget sitt på The Players Tribune, en side hvor utøvere og trenere kan fortelle sine historier direkte til fansen, startet av baseball-legenden Derek Jeter.

Han fortsetter med å fortelle om starten på trenergjerningen, sine inspirasjoner og mentorer.

Så skriver Bradley om tiden som sjef for landslagene til USA og Egypt og hvordan det var å lede det egyptiske laget når landet var herjet av konflikter. Når folk spurte han hvorfor han fortsatt var der var svaret alltid det samme: «Som en leder kan du ikke være den første ut døra.»

Bradley snakker også om tiden i Norge og Stabæk:

– Klubben slet finansielt og opererte på et veldig lite budsjett. De fleste av mine venner og bekjente sa jeg burde holde meg unna, at det ikke var noen sjanse for å overleve i Norges øverste divisjon og at nedrykk var garantert. Men den lille klubben hadde et stort hjerte. Den hadde sjel. […] I den andre sesongen endte vi på tredje og kvalifiserte oss for en plass i Europa League. Spillerne og jeg var stolte av det vi hadde oppnåd.

Siden gikk ferden for Bradley til Frankrike og Le Havre i Ligue 2. Der ble det akkurat ikke opprykk, med minst mulig margin. De manglet ett mål på å ta steget opp til playoff om en plass i Ligue 1 etter å ha endt likt med Metz i kampen om tredjeplassen.

Fikk kjenne kulturforskjellen i Swansea

Så gikk turen til Swansea etter at Francesco Guidolin måtte ta sin hatt og gå. Men Premier League eventyret ble fort et mareritt.

Etter en godkjent start med åtte poeng på de første åtte kampene ble det så to tap på rad og etter et uheldig intervju etter kampen mot Middlesbrough fikk Bradley kjenne fansens vrede mot amerikansk sportsuttrykk på sosiale media.

– Jeg sa at vi måtte vise mer motstandsdyktighet «on the road» (engelskmenn foretrekker ordet «away»), og omtalte et straffespark som «PK» (forkortelse for penalty kick, engelskmenn bruker aldri forkortelsen, journ.anm). Folk på sosiale media skrek om at amerikanske sportsterminologier ikke hadde noen plass i Premier League.

Etter et 4-1 tap hjemme mot West Ham var det over. Da Bradley kom hjem fra trening dagen etter kamp fikk han en tekstmelding fra styreleder Huw Jenkins hvor det stod: «Kan du møte meg på akademiet?»

– Da jeg fikk den meldingen visste jeg akkurat hva som var i ferd med å skje. Som de sier i Premier League, jeg fikk sparken.

Bradley fikk kun 85 dager som sjef i Swansea, men føler ikke noe vondt om klubben. Han tar seg også tid til å komme med noen ord til klubbens fans.

– Et siste ord til supporterne. Jeg elsket min tid i klubben deres. […] Jeg beklager at jeg ikke kunne være manageren deres lenger.

Du kan lese hele Bob Bradleys innlegg her.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Ola Bjerkevoll

Studerer Sportsjournalistikk ved University for the Creative Arts. Glad i all fotball, fra den minste krok til den største scene. @olabje på Twitter

Legg igjen en kommentar