Joshua Gatt er klar for Minnesota United, klubben som kommende sesong skal prøve seg i MLS for første gang. 

Minnesota United meldte om overgangen i går på sine hjemmesider. Joshua Gatt har vært i Molde siden 2011, og har spilt 77 obligatoriske kamper for klubben, hvorav 60 av disse har kommet i Eliteserien. Forrige sesong var han kun på banen i seks kamper, og leverte en scoring og to målgivende på disse. Gatt kommer opprinnelig fra USA og vender nå tilbake til hjemlandet. Gatt dro fra USA til Europa som 19-åring for å satse på fotballen i 2010, og skrev da under for den østerrikske klubben SC Rheindorf Altach, før han ble hentet av Ole Gunnar Solskjær til Molde foran 2011-sesongen.

Skadeforfulgt
Gatt kom til Molde foran 2011-sesongen, og ble seriemester i sine to første sesonger i Norge. Han hadde to gode år disse sesongene, og var en sterk bidragsyter til de to seriemesterskapene. 29. juni 2013 startet derimot et langvarig skademareritt for amerikaneren. Han røk korsbåndet og flere andre bånd i venstre kne i en kamp mot Sarpsborg. Det tar omtrent 9 måneder med opptrening etter en korsbåndsoperasjon før man kan spille fotball igjen. Gatt røk imidlertid det samme korsbåndet på nytt i mars 2014 under en trening på Aker Stadion. Dermed ble det enda en operasjon, og han måtte starte opptreningen på nytt.

I mai 2015 gjorde Gatt et meget etterlenget comeback i Eliteserien, borte mot Mjøndalen. Dessverre tok det bare fem minutter etter hans innhopp før han måtte ut igjen, med nok en skade i kneet. Dette satte igjen Gatt på sidelinjen en god stund, og etter denne skaden står han bare bokført med de seks Eliteseriekampene han fikk i 2016. La oss håpe den lynhurtige amerikaneren unngår like mange skader når han nå skal prøve seg på øverste nivå i hjemlandet. Det hersker ingen tvil om at dette er en spiller som innehar et skyhøyt potensial om han holder seg skadefri.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Mats Eid Bjørset

23 år, MatsBjorset på Twitter.

Legg igjen en kommentar