Det kom kanskje ikke som noen veldig stor overraskelse at Kjetil Rekdal trakk seg fra jobben i Vålerenga. Romsdalingen har alltid vært en litt egenrådig type, og det lå i kortene at det kom til å bli vanskelig å samarbeide med Ronny Deila.

Vi kan allikevel anta at Rekdal har flere prosjekter på gang, og man skal ikke se bort fra at han blir presentert som Lars Lagerbäcks assistent innen kort tid. Rekdal har utvilsomt erfaringen og autoriteten som er nødvendig for å gjøre en bra jobb med et norsk fotballandslag som for tiden ligger nede med brukket rygg.

Kan Rekdal overta på sikt?

Det kommer allikevel som en overraskelse hvis Lagerbäck blir sittende til etter 2020, og da kan Rekdal absolutt være en god kandidat til å overta landslaget. En annen kandidat kan være Kåre Ingebrigtsen, som har hatt veldig suksess med Rosenborg i Tippeligaen de siste sesongene. Andre kandidater som gir lav odds til å overta, kan være nevnte Deila eller Dag Eiliv Fagermo. Det er nærliggende å tro at NFF gjerne vil ha en norsk landslagssjef igjen etter at Lagerbäck er ferdig i stillingen. Dette skyldes i aller høyeste grad økonomi, noe som gjør det vanskelig å hente en dyktig utenlandsk trener.

Ingenting er sikkert

Det er allikevel ikke sikkert at Rekdal blir å finne på landslaget framover. Kanskje ønsker Lagerbäck å hente sine egne folk, men det er allikevel nærliggende å tro at han ønsker en nordmann som kjenner spillerne. Skulle det ikke bli landslaget på Rekdal, er det flere spennende jobber som venter på ham i fotball-Norge. Det er nærliggende å tro at flere trenere får sparken denne sesongen, og da kan Rekdal muligens trå til som redningsmann enten i Tippeligaen eller Obos-ligaen.

Media kaller alltid

Rekdal har også gjort det bra som ekspert, og man skal ikke se bort fra at han får en rolle i en av de store TV-kanalene. Denne sesongen er det nye rettighetsinnehavere i Tippeligaen, og man skal ikke se bort fra at de ønsker å knytte til seg så dyktige folk som mulig. Med kontroversielle standpunkter blir det garantert ikke kjedelig med Rekdal i studio, og det at han framstår som sur og tverr er bare med på å gjøre det hele enda mer underholdende.

Vålerenga er klubben i Rekdals hjerte

Selv om han kommer fra Nord-Vestlandet har Rekdal alltid vært klar på at det er Vålerenga som står ham nærmest i norsk toppfotball. Man skal derfor ikke se bort fra at Rekdal vender tilbake til Vålerenga på et eller annet tidspunkt. Klubben går inn i en spennende tid med nytt stadion på Valle, og forhåpentligvis kan de utfordre Rosenborg i de kommende sesongene. Trønderne har vært alt for suverene de siste par årene, og det er viktig at de andre klubbene fra de store byene klarer å stille slagkraftige lag, sånn at vi får en jevn og spennende Tippeliga i årene som kommer.

PS: Siden saken ble skrevet har Rekdal blitt fotballekspert hos Discovery som har Tippeligarettighetene i tiden fremover.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Legg igjen en kommentar