Per Ciljan Skjelbred har spilt sin siste landskamp for Norge.

Det skriver Skjelbred på Instagram, hvor han fremhever at han ikke lengre har motivasjonen og at dette var et naturlig tidspunkt å gi seg.

– Når det nå kommer en ny landslagstrener føler jeg at dette er et passende tidspunkt for å gi drakten min til en av de nye, unge guttene som banker på landslagsdøren. Jeg har ikke lenger den motivasjonen som trengs for å spille på landslaget og har lyst til å prioritere mine to vakre barn, skriver Skjelbred.

Overfor Adresseavisen fremhever han at hensynet til familien var

– Jeg har funnet ut at det koster mer enn det gir meg, og det er vondt å si ha det til familien når jeg drar bort, sier Skjelbred.

– Jeg har alltid hatt mye kortere ferie enn andre. Før har ikke det vært noe problem eller stress, men nå har det snudd litt. Nå tenker jeg at jeg heller vil bruke tiden min på familien min, og for en gangs skyld nyte ferie som en vanlig familie og ha mer tid til de jeg er glad i, sier Skjelbred til Adresseavisen.

Utelukker ikke comeback

Selv om 29-åringen nå gir seg på landslaget, utelukker han ikke at han i fremtiden kan plusse på de 43 kampene han så langt har spilt for Norge.

– Jeg sier ikke at jeg aldri skal spille på landslaget, men nå er ikke driven der. Så enkelt er det. Den kan komme tilbake om et år eller to, det vet man ikke, men jeg må lytte til meg selv og mine følelser. Da er det feil å bli med bare for å få flere kamper, avslutter Skjelbred overfor Adresseavisen.

Landslagssjef Lars Lagerbäck er klar på at han gjerne skulle hatt Skjelbred med videre. Samtidig fremhever han at hvis Skjelbred skulle få motivasjonen tilbake, står døra åpen.

– Han var med i mine planer, og vi skulle gjerne hatt med Per Ciljan Skjelbred videre på landslaget. Samtidig forstår jeg avgjørelsen. Når han mangler motivasjon, er dette en riktig beslutning. Jeg har sagt til Per at døren til landslaget står åpen hvis suget etter landslagsspill kommer tilbake, sier landslagssjef Lars Lagerbäck ifølge NFF.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Nordlending som har havnet i Tromsø. Skriver helst om fotballøkonomi.

Legg igjen en kommentar