De nordiske fotballforbundene vil satse på å få VM i fotball for kvinner, og u20-VM for herrer.

I tillegg utsettes planene om å søke om EM-sluttspill for herrer, som man i utgangspunktet hadde tenkt å søke om i 2024.

Det ble besluttet fredag i et møte mellom de nordiske fotballpresidentene.

– Norden samarbeider som et lag, og Norden har tidligere hatt sluttspill og europeiske finaler på høyeste nivå. Denne kunnskapen vil vi utvikle videre ved blant annet å søke om VM-sluttspill for henholdsvis VM for kvinner og U20-VM for herrer, noe som også understøtter vår felles strategi og satsing på jente- og kvinnefotball, sier fotballpresident Terje Svendsen i en pressemelding.

Samtidig fremheves det at dette er en innstilling som må behandles av forbundsstyrene.

– Det vil ikke bare bety mye for spillere og støtteapparat, men det vil være en kjempeinspirasjon for kvinnefotballen spesielt og norsk fotball generelt. Det er fantastisk at vi som nordiske naboer kan stå sammen om noe vi ikke har kapasitet til alene, sier fotballpresidenten.

Det er ennå ikke bestemt spesifikt når man vil søke, siden kravspesifikasjonene ennå ikke er klare.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Nordlending som har havnet i Tromsø. Skriver helst om fotballøkonomi.

Legg igjen en kommentar