Ifølge spanske El Confidencial, må Heerenveen betale Real Madrid 40 000 euro hver gang Martin Ødegaard ikke er involvert i en kamp.

For å sikre seg at Ødegaard får spilletid under utlånet til Heerenveen, må nederlenderne betale €40 000, eller omtrent 350 000 kroner, for hver kamp Ødegaard ikke spiller.

På en annen side skal Herenveen visst nok kun betale for leiligheten Ødegaard bor i, samt for en bil, mens han er i klubben. Låneavtalen, som varer frem til sommeren 2018, har også en klausul som gjør at Ødegaard kan forlate klubben før den tid.

Viktig med spilletid

Avisen bruker flere eksempler for å illustrere at det er viktig for Heerenveen at Ødegaard er på banen, med mindre det rent sportslig sett ikke er bra. Blant annet at han fikk debuten sin med en gang han var klar for laget da han ble byttet inn rett før slutt mot Den Haag, i tillegg til at Ødegaard nylig bare fikk seks minutters spilletid mot Twente.

Avisen fremhever også at poengfangsten i ligaen har vært dårlig etter at Ødegaard kom til klubben, med kun syv poeng på syv seriekamper Ødegaard har vært involvert i – inkludert tre poeng i den første kampen hvor han kom inn rett før slutt.

I den siste kampen, mot Roda, vant Heerenveen derimot 3-0, blant annet etter en målgivende pasning fra drammenseren.

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Nordlending som har havnet i Tromsø. Skriver helst om fotballøkonomi.

Legg igjen en kommentar