Nå starter alvoret for fullt. Manchester City og Stoke varter opp med å spille to ganger 90 minutter denne runden, noe som ble avklart onsdagskveld. Dermed har det vært vanskelig å planlegge, men minimum to spillere fra de lyseblå kan være å anbefale. Faren er dog at i neste runde er det kun fire kamper. Nå er perioden som skiller Fantasy-managerne som virkelig følger med, og de som kun ser hva som kommer i neste runde. 

Keeper og forsvar:

Lee Grant – 4,4 – Erik Pieters – 4,6 – Stoke (Middlesbrough, H – Man City, B)

Alle som har spilt Fantasy tidligere vet at det lønner seg å ha spillere som har dobbelt opp med kamper i en runde. Mulighetene for clean sheet hjemme mot Middlesbrough er absolutt til stede – Manchester City borte blir dog litt mer vrient. Uansett er man sikret fire poeng for 180 spilte minutter på to gutter som er bankers på Stoke-laget. Så kan man plusse på eventuelle bonuspoeng som clean sheets og eventuelle målpoeng fra Pieters.

Chris Brunt – 5,1 – West Bromwich (Palace, H)

Det har gått litt opp og ned med West Brom i det siste, men er det et lag man kan holde nullen mot må det være Crystal Palace. Brunt er offensiv i tillegg og sniker til seg mål og assist med jevne mellomrom.

Antonio Valencia – 5,6 – Manchester United (Bournemouth, H)

22 FPL-poeng på de siste tre kampene sier sitt. Tre clean sheets, en målgivende, samt to bonuspoeng lover godt før hjemmemøtet med Bournemouth. Et lag som ikke er kjent for sine defensive styrker, så her finnes det muligheter på høyresiden for den kompakte United-backen.

GODE GAMLE: Antonio Valencia viser gode gamle takter for tiden. (Foto: Paul Greenwood, BPI/Digitalsport)

Midtbane:

Pedro – 7,1 – Chelsea (West Ham, B)

Personlig svidde jeg av masse midler på å få inn Eden Hazard for noen runder siden. Kunne like så godt sett til en mye billigere rekkekamerat i Pedro, som har vist svært god form i det siste. To mål og en assist på de siste to bør ha sikret spanjolen en sikker plass i startelleveren. Chelsea lukter gullet og vil nok ikke la seg stoppe av London-rivalen.

Gylfi Sigurdsson – 7,6 – Swansea (Burnley, H)

Islendingen fortsetter å imponere. Virker altfor god for det walisiske laget, og det får man til å undre hvorfor han ikke slo ordentlig igjennom i Tottenham. Med tanke på formen til Swansea, samt at Burnley står på motsatt banehalvdel, er 7,6m er nydelig pris for den målkåte midtbanespilleren.

FORMSPILLER: Swansea og Gylfi Sigurdsson har vist gode takter i det siste. (Foto: BPI/Digitalsport)

Raheem Sterling – 7,8–  Leroy Sané – 7,5 – Man City (Sunderland, B – Stoke, H)

Vi dobler opp med begge vingene til Manchester City. Begge er inne i en veldig god stim for tiden og det er vanskelig å velge mellom dem. Med en fristende dobbeltrunde hvor man skal møte Sunderland og Stoke, er det vanskelig å argumentere i mot doblingen. Hvis vi legger sammen poengene til begge unguttene på de fire siste kampene, får vi et snitt på 11,75 poeng.

Angrep:
Sergio Agüero – 12,7 – Man City (Sunderland, B – Stoke, H)

Skaden til Gabriel Jesus gjør at City igjen har et soleklart førstevalg på topp. Kanskje dumt for Manchester City, men muligens en gave til FPL-folket. Man skal aldri avskrive argentingeren og denne runden er spissen så fristende at «triple captain» er meget aktuelt.

Zlatan Ibrahimovic – 11,5 – Man United (Bournemouth, H)

Svensken fortsetter med å sanke poeng jevnt og trutt. Angriperen er skapt for å score mål. Kan virke usynlig i store deler av kampen, men om sjansen byr seg da er 35-åringen på hugget. Bournemouth hjemme på Old Trafford gjør valget desto enklere.

KONGEN: Zlatan Ibrahimovic har bevist at han har Premier League-nivået inne. (Foto: Philip Oldham, BPI/Digitalsport)

Diego Costa – 10,7 – Chelsea (West Ham, B)
Chelsea-spissen har ikke imponert stort i det siste, men det er en grunn til at han ligger helt der oppe og kniver om toppscorer-tittelen. Målene kan fort komme mot et ujevnt West Ham-lag.

Rundens kaptein:
Sergio Agüero – 
Dobbeltrunde mot Sunderland og Stoke. 

Rundens billigspiller:

Alfie Mawson (4,5) – Fortsetter å score mål. Møter Burnley hjemme i helgen.

Rundens differensial (Valgt av maks 7,5 %):

Leroy Sane (1,3%) –  Dobbeltrunde mot Sunderland og Stoke.

Rundens donk (Valg av minst 15 %):
Adam Lallana (15,3%) – 
Lenge siden engelskmannen har levert noe Fantasy-messig. Møter Arsenal denne runden.

Lykke til!

Send gjerne inn ditt lag på Twitter til @FantasyPLNorge

Annonse

Kommentarer

Om forfatter

Kenneth Baraas

Erfaren Fantasy Premier League-manager som kan skilte med tittelen Norges beste FPL-manager samt plass nummer 40 i verden. Topp 0,2% fire av seks siste sesonger. Twitter: @FantasyPLNorge

Legg igjen en kommentar